Als het eventjes tegen zit.

Zal ik jullie een geheimpje verklappen.. Ik had laatst voor het eerst een momentje dat ik echt zoiets had van wat een #@$%#eiland. Het was maar heel even en begrijp me niet verkeerd, ik hou van dit eiland. Met alle mooie en minder mooie dingen. Maar begin dit jaar werd het net even teveel.

Zoals jullie weten is de stroomvoorziening niet al te stabiel op Curacao. Na 5 dagen zonder stroom in december kwam er in de 1e week van januari weer een stroomstoring. Nouja nog een dagje overleven we wel. Maar nadat de stroom dus terug was, deed de wifi het niet meer. De huisbaas had geen zin in gezeik over wifi dus hij zei dat we zelf maar moesten nemen.. Nou, de laatste keer dat ik zelf wifi heb genomen moesten we 3 maanden wachten voor ze ons eindelijk kwamen aansluiten, dus daar had ik echt geen zin in. Nu ging ook nog de wasmachine stuk, en in dezelfde week tot 2 keer toe de auto. Tel daarbij op dat het qua werk ook niet super geweldig gaat nu Nederland ons nog steeds op oranje heeft staan, dan begrijp je wel dat ik er even doorheen zat.

Eventjes, heel eventjes dacht ik terug aan Nederland. Waar je geen stroom storingen hebt. Waar – als er al iets kapot gaat aan je wifi – het meteen gemaakt wordt. Waar niet al je spullen zo snel stuk gaan. Waar je niet eeuwig hoeft te wachten op alles, en waar gewoon snelle internet is.┬áZo is er in Nederland al een 5G netwerk, terwijl ik hier al blij ben als ik GTST kan kijken zonder haperend beeld.

Heel eventjes maar. Want al snel besefte ik me weer waarom ik hier woon. Niet omdat hier alles beter is geregeld, want dat is het nu eenmaal niet. Dat wist ik toen ik weg ging. Ik woon hier voor het mooie weer, voor de vriendelijke mensen, voor het fijne relaxte leven.

En de mooie stranden, daarvoor ook.

Uiteindelijk zijn we een paar weken – en nog een stroomstoring – verder en alles is weer opgelost. De huisbaas heeft toch de wifi laten fixen waardoor we niet maanden zonder zitten. Allebei de keren dat de auto kapot was werden we door meerdere mensen heel vriendelijk geholpen. Mijn broertje had nog een wasmachine over, dus zelfs de was kan weer gedaan worden.

Weetje, soms zit het gewoon tegen. Maar ik denk dan maar, beter dat het tegen zit met 30 graden en een zonnetje dan dat het tegenzit in de kou.

 

Follow

Diana

Praat gezellig mee