Auto huren op Curacao

Op vakantie naar Curacao? En wil je ook wat van dit mooie eiland zien? Dan raad ik het heel erg aan om een auto te huren op Curacao. Het is zonde om de hele tijd in en rond je hotel te hangen. Het eiland is prachtig, maar het openbaar vervoer is niet helemaal optimaal. En taxi’s ontzettend prijzig. Dus wil je meer van Curacao zien dan alleen de omgeving van je hotel of resort, huur dan een auto. Je kan zo de prachtige stranden bezoeken. De nationale parken in het westen van Curacao bezichtigen. Makkelijk een boodschapje doen. Enz.

Hoe vind je een huurauto op Curacao?

Je kan natuurlijk gewoon een auto bij 1 van de grotere bekende autoverhuurbedrijven huren, maar je kan ook bij een lokale autoverhuurder kijken. Het voordeel van een lokale auto verhuurder op Curacao, is dat de prijzen goedkoper zijn. Je moet alleen wel oppassen dat je zaken doet met een betrouwbaar bedrijf. Zo zijn wij toen we aankwamen op Curacao behoorlijk genaaid door een autoverhuur bedrijf.

auto huren op Curacao | huurauto

Aanrader: Neo Car Rental

Neo Car Rental is een betrouwbaar en goedkoop auto verhuur bedrijf op Curacao.  Zij onderscheiden zich door:

 • Wa/totaal verzekering.
 • 2e Bestuurder altijd gratis.
 • Onbeperkt aantal kilometers.
 • Geen Creditcard nodig.
 • Complete online service.
 • 24/7 Wegenwacht service.
 • Auto’s zijn perfect onderhouden.
 • Beschikken over airco, elektrische ramen, airbags en radio.
 • Gratis kinderzitje (wel reserveren)
 • En dat voor zeer scherpe tarieven. vanaf 29 euro. + Ik mag jullie extra korting geven. 
 • Zonder verborgen extra kosten.

Het is ook mogelijk om de auto op locatie te laten afleveren zoals bij het vliegveld of je accommodatie. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van waar de auto afgeleverd moet worden.

Korting via eiland-meisje:

Geef bij je reservering even aan dat je via eiland-meisje bent gekomen dan krijg je 20 gulden (10 euro) korting. Geldig bij reserveringen vanaf minimaal een week.

Ga naar de website van Neo Car Rental voor de prijzen, auto’s en een reservering.

 

auto huren op Curacao | huurauto

Leuke road trips om te doen op Curacao:

auto huren op Curacao | huurauto

Verkeersregels en tanken op Curacao.

Over het algemeen gelden op Curacao dezelfde verkeersregels als in Nederland, met enkele uitzonderingen. Vergeet alleen niet dat er hier niet echt aan de verkeersregels gehouden wordt.

Lees hier meer over de verkeersregels op Curacao.

Tanken gaat hier anders dan in Nederland. Je gaat eerst naar de kassa om te betalen. Je zegt voor hoeveel je wil tanken en je pompnummer. En daarna kun je pas tanken. Als je meer hebt betaald dan dat er in gaat, dan kun je achteraf je overgebleven geld weer ophalen. Er staan ook soms mensen die voor je gaan tanken. Het is dan de gewoonte dat je ze een kleinigheidje geeft. Als je dit niet wil, dan kun je gewoon netjes aangeven dat je het zelf wel doet.


 

Vind hier nog meer tips voor je verblijf op Curacao.

 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

Één reactie op “Auto huren op Curacao

 1. Klaas & Carola van der Meer

  Hallo Diana,
  ik heb zoeven een huurauto via jouw ‘eiland-meisje’ bij Neo Car Rental geboekt. In je blog schrijf je: “Vul bij je reservering bij ‘extra notes’ even in dat je via eiland-meisje bent gekomen dan krijg je 20 gulden (10 euro) korting. Geldig bij reserveringen vanaf minimaal een week.” Sorry, maar ‘extra notes’ kon ik niet vinden.
  Mijn vrouw en ik waren in september 2015 drie weken in Sun Reef Village, Daar Curacao ons zeer zeer goed beviel, komen we dit jaar van 17 mei tot en met 1 juni naar Blue Bay Resort. Sun Reef Village was helaas volgeboekt. Overigens, ik had al een auto gereserveerd bij Rent a Car Curacao, maar nadat ik jouw blog gelezen had, heb de reservering daar geannuleerd. ik hoop dat alles naar onze tevredenheid geregeld wordt.
  Groetjes vanuit Dresden
  Klaas & Carola

  Reply