Stranden Curacao

Curaçao staat natuurlijk bekend om zijn stranden. En terecht! Want het zijn stuk voor stuk pareltjes.

Boven maar ook onder water is het prachtig. En er zit voor iedereen wel een strand naar zijn/haar zin bij. De ene is rustig, de ander is druk, en dan heb je er ook nog die TE druk zijn. Bij de ene kun je prachtig snorkelen. Bij de ander kun je van de rotsen het water in springen. Dus voor ieder wat wils.

En omdat Curaçao niet zo groot is, ben je ook nog vanaf het hele eiland binnen een kwartiertje op het strand. Als er geen file staat. Want ja, ook daar is het druk op de weg.

Op Curaçao zijn ruim 30 stranden te vinden. Helaas zijn deze niet allemaal openbaar. Dus voor een aantal stranden zal je entree moeten betalen. maar er zijn ook nog genoeg prachtige stranden waar je gewoon gratis op mag.

In dit artikel ga ik al die mooie stranden opnoemen. Inclusief wat van die mooie foto’s erbij. Want het oog wil ook wat. Door op de stranden te klikken kom je in een apart artikel met meer informatie over het desbetreffende strand.

MAAR dat komt langzaamaan online. Dus nu staan er nog maar een aantal beschrijvingen online, maar dat wordt zo snel mogelijk aangevuld. Want in 2 en een halve week heb ik ze niet allemaal bezocht. Dat was iets te veel van het goede. Maar niet getreurd, tegen de tijd dat ik daar woon heb ik meer dan genoeg tijd om al die stranden af te gaan. En komt die informatie alsnog online.

Dus waarvan nu nog geen beschrijving en informatie te vinden is op mijn site, komt nog! Want ik wil graag vanuit mijn eigen mening informatie geven. Mijn eigen foto’s gebruiken. En mijn eigen sfeerimpressie geven via een filmpje. En niet zomaar van internet plukken.

De stranden van Curaçao:

foto’s strand Curacao: mambo, kokomo, porto marie en grote knip.

mambo beach - sea aquarium beach curacao - mooiste stranden

kokomo beach Curacao - mooiste stranden Curacao

porto marie Curacao - mooiste stranden Curacao

grote knip curacao - mooiste stranden

Een vraagje aan de mensen die ooit in Curaçao zijn geweest of daar wonen. Welke stranden heb jij allemaal al bezocht? En wat is jouw favoriet?

Follow

Diana

Praat gezellig mee

28 reacties op “Stranden Curacao

 1. Pingback: Loversbeach Curacao | Vrijgezellenbaai | Stranden Curacao

 2. Pingback: Strand Boka Sami Curacao | Snakebay, slangenbaai, playa wachi

 3. Pingback: Curaçao vakantie is geweldig: vijf redenen waarom jij naar dit eiland gaat!

 4. Pingback: Daaibooi strand Curacao | Stranden op Curacao

 5. Boukje

  Hoi

  Bij toeval op je site beland! Mijn complimenten voor hoe het eruit ziet zeg!! Ik ben nu in totaal 4x op Curacao geweest, vorig jaar maart voor het laatst, toen is mijn vriend voor het eerst mee geweest en die is gelijk verkocht! We hopen over 2 jaar samen met mijn 2 kinderen lekker vakantie te gaan vieren op dushi Korsou!

  De stranden die wij bezocht hebben, niet overal gezwommen, maar wel ff lekker gerelaxd: Porto Marie, Cas Abou ( onze favoriet ), Grote en kleine Knip ( groot ook favoriet vanwege het uitzicht….wauw! Playa Jeremy ( we waren er maar met zn viertjes…) Blue Bay ( vonden we iets minder vanwege het hoog gehalte aan “kakvolk” zoals wij dat noemen…sorry als ik nu mensen voor de borst stoot…) Kokomo, Playa Forti, Boca Sami, Marie Pampoen, Mambo/seeaquarium en bij het Mariott hotel….volgens mij waren ze dat zo even uit mn hoofd. Heb nog wel meer bezocht maar weet daar de namen niet meer van….

  Ik ga je site volgen en lezen. Echt top dat je bent geëmigreerd! Onze situatie leent zich hier helaas (nog) niet voor, maar vriend en ik willen zeker in de toekomst iig een maand of 4 tot 6 bivakkeren op het eiland!

  Groetjes Boukje

  Reply
  1. Diana Post author

   dankjewel!
   en flink wat stranden al gehad dus. maar er zijn er zoveel dat er altijd rede is om terug te komen 😛
   groetjes diana

   Reply
   1. Boukje

    Ja, absoluut haha. Ben ook nog lang niet uitgekeken daar…. Vanmiddag alweer wezen kijken naar geschikte appartementen en/of een resort. Mss dat we toch volgend jaar al wel met de kids komen…. Heb jij nog tips voor leuke appartementen? Ik heb grote berg bekeken en die lijkt me prima te doen. Wij hoeven niet zo zeer in het drukste gedeelte van het eiland te zijn hoor….beetje rust is ook fijn. En de mooiste stranden liggen ook aan die kant dus lekker dichtbij…Ik lees het vanzelf weer. Dank voor je reactie.

    Reply
 6. Pingback: Blauwbaai Curacao strand - informatie / faciliteiten / entree prijs

 7. Pingback: Kokomo beach Curacao - faciliteiten, entree kosten, informatie

 8. Pingback: Kleine knip Curacao - informatie over dit strand - eiland meisje

 9. Pingback: Waarom naar Curacao op vakantie - eiland meisje

 10. Pingback: Porto Marie - stranden Curacao - eiland meisje

 11. Pingback: Jan thiel beach - stranden Curacao - eiland meisje

 12. Pingback: Mambo / Sea aquarium beach - Stranden Curacao - eiland meisje

 13. fabianne

  ben bij allemaaal geweest <3.. moet wel na 18 jaar. eerlijk gezegd hebben alle stranden wel een min en plus punt. overal kan je mooie zonsop- en ondergangs foto's maken. Sommige moeten voor betalen en sommige niet. Bij sommige is de kans op inbraak in je auto groter dan bij andere. Sommige is het lekkerder om te zwemmen vanwege lekkere zand en geenn zweewier of stenen.
  Somigge stranden zijn er modern en sommige niet. Maar het lekkerste van alles is dat mooie blauwe water en lekkere zon en mooi wit strand zand! 's avonds bij het water zitten en de lekkere wind voelen, de golven horen, de sterren/volle maan zien. (Heimwee).

  mooie foto's trouwens !

  Reply
 14. Pingback: Grote knip Curacao - stranden - eiland meisje

 15. Pingback: Cas abou - mooiste strand in Curacao - eiland meisje

 16. Pingback: playa lagun strand Curacao - eiland meisje

 17. Marijke

  Blue bay, omdat we daar logeerden. Kleine en grote knip. Helaas niet gezwommen daar. De zee was toen extreem onrustig. Wel mooi!

  Reply
 18. wendy

  Nu ik dit zo zie verlang ik weer naar Curacao! Ik vond Port Marie de beste, maar op Mambo beach kan je mooie zonsondergangs foto’s maken <3

  XxX
  wendyvansoest

  Reply
  1. Diana Post author

   ik ook 😉 die vond ik ook allebei geweldig! mambo is vooral zondag avond leuk!

   Reply