2 jaar geleden.

emigreren naar Curacao - Curacao kokomo beach

2 Jaar geleden is het al weer. 2 Jaar geleden was die ochtend dat we zo ontzettend vroeg op moesten en met de familie richting Schiphol reden. 2 Jaar geleden dat we daar afscheid namen van vrienden en familie. Niet wetende wanneer je ze weer gaat zien.

2 Jaar geleden dat ik een bepaald hoofdstuk afsloot van mijn leven. En 2 jaar geleden dat een nieuw hoofdstuk opende. Een hoofdstuk die beter en mooier is dan dat ik van te voren ooit had kunnen bedenken. Eentje waarin ik thuis kwam. Waarin ik me eindelijk thuis voelde. En eentje die nog lang niet afgelopen is.

Natuurlijk zijn er wat struggles geweest. Niet alles is helemaal vlekkeloos verlopen. Ik heb hier het een en ander meegemaakt waar ik van te voren ook niet aan gedacht had. Degene die mij al wat langer volgen weten dat ik hier niet alleen gekomen ben. Maar ik heb geleerd om op eigen benen te gaan staan. Voor mezelf te zorgen. Dat was eng en spannend, maar het is me gelukt. Ik heb hier wat opgebouwd waar ik trots op ben. Ik doe wat ik leuk vind.

Ondertussen is het al weer 3 en een half jaar geleden dat ik me afvroeg wat ik eigenlijk in Nederland deed. Ik was niet gelukkig daar. De kou, de regen, en het grijze weer braken me. Mijn werk paste niet bij mij. De woonplaats paste niet bij mij. Nederland paste gewoon niet bij mij. Wat ben ik blij dat ik toen – samen met mijn ex – dapper genoeg was om die keuze te maken om voor verandering te kiezen. Soms is het zo veel makkelijker om maar gewoon te blijven doen wat je altijd al deed. Om voor zekerheid te kiezen.. Maar ik kan je vertellen dat dat niet altijd de beste keuze is. Soms moet je een risico nemen om gelukkig te worden.

En ik zit hier nog steeds. 2 Jaar later, en nog steeds enorm blij met de keuze die ik toen gemaakt had. Ik denk de meest grote, meest ingrijpende maar ook de beste keuze die ik ooit gemaakt heb.

Soms kan ik het ook nog steeds niet geloven. Ik woon gewoon op een tropisch eiland. Woon enkele minuten vanaf het strand. Leef een leven alsof het elke dag vakantie is. Elke dag zon. Elke dag warmte. Elke dag fijne mensen om me heen.

Living the good life @ Curacao.

emigreren naar Curacao - Curacao kokomo beach

5 reacties

 1. Ik heb je blog via Cynthia ineens weer herontdekt! Ik heb je in het begin 2 jaar geleden gevolgd en toen uit het oog verloren. Bijzonder om nu je blog weer terug te vinden en te lezen dat er zoveel veranderd is. Fijn dat je wel nog steeds heel gelukkig bent met je keuze! Ik ga even rondneuzen om de gemiste tijd in te halen ;)!

 2. M zegt:

  Goed gedaan, je hart volgen! Ik volg je al een hele tijd, meestal kom ik even lurken maar ik vind het zo knap dat je toch bent gebleven in je eentje, ik was allang huilend en met hangende pootjes terug naar Nederland gerend!
  Leuk dat je het zo naar je zin hebt daar.

  ps restaurantreviews en foodporn worden zeer gewaardeerd hier

 3. zegt:

  Zo mooi meid en zo goed wat je allemaal hebt gedaan en bereikt! Heel herkenbaar ook. Dan niet in Curacao maar wel het gevoel van wonen op zo een prachtige plek, een totaal ander leven leven. Voor mij is het bijna 3 jaar geleden en ik ben nog elke dag blij dat ik de stap genomen heb. Een heel goed 2018 gewenst!

 4. Heb heel veel respect voor hoe je dit voor elkaar hebt gekregen 🙂 Je bent een voorbeelden voor vele! En meer mensen zouden ook moeten doen wat ze écht zouden willen, zonder te denken aan de risico’s. Soms is dat inderdaad meer dan de moeite waard!

 5. bart kroon zegt:

  Ik heb precies het zelfde ondervonden?! Zoals jij het omschrijft! als mensen mij vragen hoe en wat?! Dan zeg ik ze kijk even op jou site, en lees even! dan hoef ik je het niet uit te leggen. Ik zit hier dit jaar alweer 12 jaar hier op het eiland, en tot vandaag is er geen haar op mijn hoofd die er spijt van heeft! En zoals jij het zegt, ik voel me gelukiger en beter hier dan in dat somber Nederland Op de hollandse chineese babi pangang(zelfs hier voor hebben we een oplossing) en shoarma mis ik Nederland totaal niet

  Groetjes Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *