F*ck de shakes

recept banaan ei pannenkoeken

Wat is er mis met gewoon gezond eten?

Bijna iedereen wil een fit en bikini-ready lichaam. Wat dat dan is, daar zijn de meningen over verdeeld. Dat is ook even niet belangrijk voor dit artikel.

Het komt er gewoon op neer dat een groot gedeelte van de vrouwen – en mannen? – willen afvallen. Niets mis mee. Als dat nodig is, dan juich ik dat ook alleen maar toe. Als jij gelukkig wordt van een maatje 36 moet je daar ook zeker voor gaan.

Maar waarom trappen er anno 2015 nog steeds zoveel mensen in al die vage shakes?

Is het leuk om op shakes te leven? NEE! Is dat gezond? Ook niet!

Ja natuurlijk verlies je een hoop gewicht als je op shakes gaat leven. Je eet amper wat. Nogal logisch dat je dan veel gewicht verliest. Maar je doet je lichaam wel ernstig te kort. Je lichaam gaat er aan wennen, en zodra je weer normaal gaat eten komt alles er weer bij. Plus vaak nog dat beetje extra. Het welbekende jojo effect.

Waarom ik hier een artikel over schrijf? Omdat er laatste tijd weer een nieuwe shake op de markt is. eentje die ook veel aan geprijsd wordt door bloggers. ik ga geen naam noemen omdat ik zoiets niet wil promoten op mijn blog.

Ik ben zelf een groot voorstander van gewoon gezond eten in plaats van diëten of rare dingen zoals shakes nemen om af te vallen.

Dus ik vind het zelf heel erg jammer dat die shakes zo aangeprijst worden. Soms lijkt het wel zo’n slechte tell sell reclame. Ik snap het wel, want per verkocht product krijgen zij een aanzienlijk percentage.

Maar weer terug naar de shakes.

Ik hoop dat jullie inzien dat shakes niet een lange termijn oplossing zijn. Beter kan je jezelf een gezonde levensstijl aanwennen. Met écht eten.

Want wat is er mis met gewoon gezond eten? Smoesjes van dat je dat niet kan zijn onzin. Je kan wel dagen lang leven op shakes? Dan kun je ook gewoon gezond eten. Als je maar wil.

En nee, dan zul je niet na een week kunnen roepen dat je 3 kilo kwijt bent. Of 8 kilo in een maand. Dat moet je ook niet willen. Een kilo of 2 tot 4 in de maand is meer dan genoeg. Ga je veel sneller, dan heb je ook meer kans op slap vel. Inclusief hangtieten! En kom je ook nog eens veel sneller aan als je wel eens een keer normaal eet.

Naast dat het veel beter is voor je lichaam, is het ook veel beter voor je portemonnee. Want serieus, 120 euro voor shakes voor 9 dagen? Daar vreet ik een hele maand voor!

recept banaan ei pannenkoeken

^^ zeg nou zelf, je leeft toch veel liever op zoiets als dit dan op zo’n shake. (recept)

Gezond eten is helemaal niet moeilijk en hartstikke lekker! Lees hier tips hoe je op een gezonde manier naar een gezond en fit lichaam gaat.

F*ck de shakes!

 

10 reacties

 1. zegt:

  Goed dat je dit doet! Ik heb de promotie van bloggers nog niet echt voorbij zien komen (al wordt ik nu wel nieuwsgierig) maar ik zou mezelf nooit uitlenen voor zoiets. Gewoon gezond, gebalanceerd eten en bewegen is the key!

 2. zegt:

  ‘daar vreet ik de hele maand van’ haha, ik had het echt PRECIES net zo verwoord ;p *amen*

 3. Ellen zegt:

  Helemaal mee eens. Al kan ik me wel voorstellen dat mensen het proberen als het overal zo wordt aangeprijsd!

  Die bananenpannekoekjes van je recept zijn idd heerlijk. Heb je nog meer van die leuke makkelijke recepten? 😀 dat ‘brood’ van zaterdag?? (Of is dat niet gezond? )

 4. Je hebt gelijk! Gaat om het aanwennen van een normaal, gezond eetpatroon. Door middel van (peperdure) shakes raak je misschien wat gewicht kwijt, maar na die paar dagen rol je terug in je oude eetpatroon. Pak het echte probleem aan ipv met modetrends meewaaien.

 5. zegt:

  Ja helemaal waar! Heb er nooit één gedronken maar lijkt me nog smerig ook. Als je echt wilt afvallen ga je sporten en gezonder eten. Dan komt het vanzelf goed!

 6. zegt:

  Goed gezegd. Ik maak gewoon lekker een smoothie elke dag, dat doet ’t ‘m ook wel voor mij 😉

 7. zegt:

  Haha wat een geweldig artikel, helemaal mee eens! Hangtieten ook hahaha. Maar gezond eten is inderdaad leuker, gezonder, gevarieerder en goedkoper dus sowieso beter dan shakes. Wat een onzin is dat zeg, pff. Goed dat je hier wat over schrijft.

 8. Ik ben het helemaal met je eens! Nou is een smoothie erg lekker, maar om daar nou heel de dag op te leven?! Ik zou super chagerijnig worden haha. Laten we gewoon weer eens normaal doen 🙂

 9. zegt:

  Hear hear!! Ik vond het al vrij vaag dat die shakes weer in opkomst waren. Jaren geleden het ook gedaan maar meer uit radeloosheid, ik Was gewoon veel te zwaar en Had een plofkop, pardon my french maar het Is de waarheid. Ik heb het merk met de naam uit Engeland gedaan, hou het lekker cryptisch want ik raad ze ook niet aan. Je valt snel af maar de nadelen: menstruatie loopt uit if je krijgt zoals ik doorbraak bloedingen omdat je te snel afvalt, mijn pds Is erger geworden erna omdat je amper naar de wc kan, je darmen krijgen erna een opdonder, migraine werd erger, mijn dieetiste vertelde mij dat 80% van wat ze nu binnen krijgt aan patiënten dankzij shake diëten bij een cardioloog lopen. Lijkt mij niet gezond!! Dus vooral blijven shaken als je je leven ook een opklafater wil geven. Gewoon normaal en gezond eten, sporten en die zak chips laten staan.

 10. Oh wat leuk dit! Ik ben hier heel benieuwd naar geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *