Banaan-ei pannenkoeken.

recept banaan ei pannenkoeken

Pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt. Of lunch. Dus die eet ik dan ook regelmatig. Een hoop verschillende receptjes heb ik. Uiteraard allemaal gezonde recepten, want ik moet natuurlijk ook een beetje aan de lijn denken hè.

En aangezien ik nu in de tropen zit, zal ik een tropische receptje delen. Een pannenkoek met banaan en kokos. En dit recept is ook nog eens erg simpel om te maken.

Het recept van de gezonde pannenkoeken:

Ingrediënten:

1 middelgrote banaan

2 eieren

4 el kokosrasp

Snufje zout

Beetje (kokos)olie om in te bakken

portie geduld

Bereidingswijze:

Doe in een blender – of bakje en gebruik de staafmixer – de banaan eieren en kokosrasp, en mix het tot een gladde massa. Zo, je beslag is klaar.

Nu komt het moeilijkste gedeelte. Want deze pannenkoekjes zijn iets moeilijker om te bakken dan normale pannenkoeken. Maar, ik vertel jullie hét geheim voor perfecte banaan-ei pannenkoekjes.

Geduld. Geduld is het allerbelangrijkste. Zet een pan op het vuur en zorg dat de olie warm is en draai het vuur nu laag. Giet het beslag – ik gebruik de helft in een middelgrote pan – in de pan. Zorg dat het mooi verdeeld is en doe er een deksel op.

Wacht nu. En blijf vooral van die pannenkoek af!

Pas als de bovenkant volledig gestold is zet je het vuur wat hoger totdat de onderkant niet meer aan de pan geplakt zit. Dit kun je makkelijk controleren door de pan wat te bewegen. Beweegt de pannenkoek mee, dan kun je hem omdraaien. Een klein minuutje nog op middelhoog vuur, totdat ook die kant niet meer aan de pan plakt.

En klaar is je pannenkoek.

Ik heb hem belegd met granaatappel, kokosrasp en cacao nibs. Maar je kan er in principe op doen wat je wilt. Zelfs met niks erop is die al lekker.

recept banaan ei pannenkoeken

Valt het jullie al op dat ik van kokos hou? Ik gooi het echt overal doorheen. Dus tja, waarom niet door een pannenkoek.

Wat eten jullie het liefst voor ontbijt?

 

2 reacties

  1. […] ^^ zeg nou zelf, je leeft toch veel liever op zoiets als dit dan op zo’n shake. (recept) […]

  2. zegt:

    lijkt me heerlijk al ben i niet zo’n bananen liefhebber helaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *