Hoe is het om op Bandabou te wonen.

Zo’n 2 maanden geleden ben ik naar Bandabou verhuisd. Dit omdat mijn vriend daar vandaan komt en hij daar graag wilde wonen, maar ook omdat ik zelf altijd al iets met Bandabou heb gehad. Sinds ik er woon, krijg ik vaak de vraag hoe het is om daar te wonen. Dus hierop mijn antwoord:

Toen ik op het eiland kwam wonen, heb ik ruim een jaar op Grote Berg gewoond. Dus het is niet de eerste keer dat ik hier woon. Alhoewel, veel mensen vinden Grote Berg geen Bandabou. Maar officieel is dat het wel.

Toen ik single was, vond ik het fijn om in de stad te wonen. Al mijn vrienden wonen daar en als je alleen bent ga je toch vaak wat ondernemen met vrienden. Anders zit je ook maar zo alleen thuis.

Nu woon ik in de buurt van Soto. Boven op een heuvel met nog een paar andere huizen. Nogal afgelegen dus. Er loopt niet eens een harde weg naar ons huis. Ik kwam de woning tegen op Marktplaats. Er stonden een paar lelijke foto’s bij maar in de tekst stond dat er een mooi uitzicht was. Dus wij toch maar even gaan kijken. Nu kom ik met mijn werk heel vaak bij woningen, maar ik was nog nooit zo positief verrast als deze keer. Het huis was geweldig en het uitzicht nog beter. Het enige waar ik over twijfelde was of het wel veilig was om zo afgelegen te wonen.

honden curacao

Hieronder de voor- en nadelen die ik tot nu toe ondervind om hier te wonen:

De voordelen van wonen op Bandabou.

Lekker rustig. Ik zit dit op m’n porch te typen en het enige wat ik hoor is de wind die door de bomen waait. Af en toe een vogeltje of een hond die blaft. Soms op zondag de buurman die een lekker bachata muziekje opzet. En verder is het stil. Er komen hier geen auto’s langs. Ik hoor geen sirenes aan en af rijden. Geen stad-geluiden hier.

Ruimte. Onze woning staat op een enorme lap grond. Heerlijk voor de honden, die we ondertussen 5 hebben. Dit is weer wat anders dan de appartementen die ik gewend was geworden de laatste 2 jaar.

De prijzen van de woningen. We hebben een ruime woning met 3 slaapkamers en 2 badkamers voor de prijs waar je in de stad niet eens een 1 kamer appartementje hebt.

Mooie omgeving. Dicht bij de mooie stranden. Om de hoek liggen stranden als Cas Abou en Santa Martha. Vooral Santa Martha kom ik vaak met de honden. En ik heb uitzicht over het Christoffelpark.

Een veilig gevoel. Ondanks dat ik hier aan twijfelde voor ik hier ging wonen, blijkt het tegendeel waar. Ik woon denk ik simpelweg te ver voor de inbrekers. Er komt hier niemand langs, dus niemand die t ziet als mn laptop op de porch staat. S’nachts staan de ramen wagenwijd open. En ik hoef ook niet alles uit m’n auto te halen als blijkt dat ik binnen iets vergeten ben en even vlug terug loop. Nu maar hopen dat dit zo blijft.

Veel wind. Geen airco’s nodig hier, wat weer aanzienlijk in de stroomkosten scheelt. Écht, ik doe soms zelfs de ramen dicht omdat ik het anders koud krijg.

bandabou Curacao wonen.

De nadelen van wonen op Bandabou.

Geen grote supermarkt in de buurt. Afgelopen jaren was ik nogal verwend met een grote supermarkt om de hoek. Nu moet ik naar Barber rijden voor wat eten en drinken. En voor de grote boodschappen naar de stad. Net zoals voor alle andere dingen, want hier zijn vrij weinig winkels.

Internetverbinding. UTS kan maar 8 MB aanbieden, wat net genoeg voor Netflix blijkt te zijn, maar is te beroerd om het aan te komen sluiten. Dus nu hopen dat Digicel bereik heeft op die berg waar we wonen. Kun je je voorstellen dat ik hier al 2 maanden zonder wifi zit?

Toch wel een eindje rijden naar de stad. Ene kant valt het mee. Als het verkeer een beetje mee zit sta ik in een half uurtje in hartje Willemstad. Maar ik merk toch dat ik daar niet altijd zin in heb. En mensen hebben ook niet altijd evenveel zin om deze kant op te komen. Bandabou is tenslotte de andere kant van de wereld.


Ondanks dat er een paar nadelen aan zitten om hier te wonen, vind ik het echt heerlijk.

Zou jij liever in de stad wonen of juist op Bandabou?

 

3 reacties

 1. Gerrit en Greet zegt:

  Hallo Diana,
  Wij wonen nu 3 en een half jaar op curacao we hebben eerst 1 jaar op santa rosa gewoont maar wonen ondertussen al meer dan 2 jaar op Banda Abou en we gaan hier nooit meer weg, heerlijke rust en prachtige natuur.. en in Banda Abou woon je echt veilig we hebben goed contact met de lokale mensen en ze waken over ons huis als we niet thuis zijn.. op Santa Rosa hebben ze in 1 jaar 2 keer spullen opgehaald zonder te vragen en dan woon je ook nog op een vakantiepark.. nee wij gaan 100 procent voor Banda Abou. We kunnen nog veel meer voordelen opnoemen maar dan wordt het verhaal zo lang.

  Groet van Gerrit en Greet

 2. Nathalie zegt:

  Leuk om te horen dat Bandabou juist zo veilig voelt!

  Ik twijfel waar het prettig is om te gaan wonen. Mijn vriend zal graag bij Grote berg wonen, ik wil vooral de vogels en de wind horen dus met genoeg natuur in de buurt.

  Zo weinig wifi bereik heeft z’n voor en nadelen 🙂

 3. Luciáno zegt:

  Zal best wel leuk zijn hoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *