Voor minder dan 500 euro naar Curacao?

strand curacao cas abou

Voor 499 euro 9 dagen naar Curaçao inclusief vlucht en verblijf in een vier sterren hotel. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Maar het kan toch echt. Namelijk via een bingo reis naar Curaçao. En nee, dat is geen reis waar je elke avond bingo speelt. Wat het dan wel is zal ik even uitleggen.

Als je een bingo reis boekt dan is het nog een verrassing in welk hotel je terecht komt. Wel staat vast wat de bestemming is. Je wordt dan in 1 van de hotels geplaatst die nog kamers vrij hebben. En welk hotel dat dan is krijg je pas te horen als je op het vliegveld van je bestemming bent.

strand curacao cas abou

Is dat aan te raden?

Ik kan niet mijn persoonlijke ervaring vertellen over een bingoreis naar Curaçao, maar ik heb wel ooit een bingo reis geboekt naar Brazilië. En dat was eigenlijk heel goed bevallen. We zaten toen voor ruim 800 euro 16 dagen all-in in Brazilië. We kwamen in een prachtig plaatsje terecht, en het hotel was ook prima. Ik weet nog wel dat het eten niet zo lekker was in het hotel, maar de meerprijs van all-in was 50 euro voor 2 weken dus mijn verwachtingen waren toch al niet zo hoog, dat drink je er alleen al uit. In 2 dagen haha. Dus we gingen toen vooral uiteten.

Ik weet ook nog dat ik het best spannend vond om een bingo reis te boeken. Stel dat we ergens helemaal achteraf terecht komen. Of dat het hotel heel smerig is. Maar uiteindelijk valt het wel mee. Je komt in een viersterren hotel terecht en in een hotel die ook tussen het aanbod van de touroperator staat. Dus je kan al op de website kijken tussen het aanbod. Dan weet je in ieder geval welke hotels tot de mogelijkheid behoren.

Ik zou het zelf in Curaçao ook zo doen. Curaçao is vrij klein, dus in principe maakt het niet zo uit aan welk strand je zit, je kan makkelijk zelf de andere strandjes opzoeken. En je komt in een hotel met 4 sterren, en dat krijgt een hotel ook niet zomaar.

Wanneer ik het je wel af wil raden: Als er tussen het aanbod van de reisaanbieder een hotel / plaats zit waar je echt absoluut niet terecht wilt komen. Of als je graag tot in de puntjes je eigen vakantie wilt uitstippelen, dan lijkt me dit ook geen goed idee.

Tip: terwijl het tegenwoordig loont om vooral vroeg te boeken, is het met een bingo reis andersom. Deze kun je het beste lastminute boeken.

Kijk hier voor een bingo reis naar Curaçao. *

* Door je vakantie te boeken via een linkje vanuit deze website, help je mee aan het bestaan van eiland-meisje.nl. Extra uitleg.

Op deze website is onder andere van alles te vinden over de prachtige stranden van Curaçao, restaurants en bezienswaardigheden.

11 reacties

 1. zegt:

  Goede tip! Die ga ik onthouden 🙂

 2. Hanna zegt:

  Jammer dat het met een gezin met 2 kleine kinderen altijd wel duur blijft 😛 Je zit namelijk aan de schoolvakanties gebonden 🙁
  Wij denken er serieus over na om te gaan emigreren naar Curaçao maar we willen er eerst een paar keer heen op vakantie. Lastig als de vakantie daarheen best prijzig is terwijl je wil sparen voor als je er echt heen wil emigreren!
  Leuke site dit, ik heb veel aan je info!

  1. Diana zegt:

   sowieso is het met 4 man al een stuk duurder dan met zn 2e, maar als je idd aan schoolvakanties vast zit is het helemaaaaal duur. Vaak is het in de vakantie periodes goedkoper om losse tickets te boeken en een los appartementje. gewoon even vergelijken, want is natuurlijk zonde om meer geld dan nodig uit te geven als je t erna nog heel hard nodig hebt voor een emigratie.
   en dankjewel 🙂

 3. Jasmijn zegt:

  Dat is een goede tip! Ik ga gelijk kijken

 4. Vrienden van ons hebben het naar Curaçao gedaan! Was super! Kwamen in chogogo terecht niks mis mee! Ja, naar Curaçao zou ik het absoluut doen! 🙂

 5. zegt:

  Dat zou dus niets voor mij zijn, ik wil zelf graag bepalen waar ik slaap. Ik ben daar heel mutserig in.

 6. zegt:

  Nee, ik zou dit niet doen denk ik. Of ik moet echt alle hotels top vinden. Ik wil het gewoon zelf allemaal van te voren goed bekijken. En ala ik 500 kan besteden, kan 600 ook wel zegmaar. Maar helaas, het kan sowieso niet. Al sinds 2011 nergens meer heen geweest.

 7. zegt:

  Ik wil heel graag een keer naar Curacao, maar ik dacht dat ik het nooit zou kunnen betalen. Dit artikel gaat eventjes bij mijn favorieten! 🙂

  1. Diana zegt:

   ja curacao is helemaal niet zo duur als veel mensen denken. natuurlijk is het in het hoogseizoen wel wat duurder, maar als je daar niet aan vast zit dan kan je daar echt best wel heel goedkoop heen. en t geld wat je daar op maakt ligt ook aan jezelf. Curacao is over het algemeen geen goedkoop land, maar er zijn wel heel veel restaurantjes die goedkope daghappen aanbieden en als je rekening houdt met happy hour, hoeft stappen ook niet eens zo duur te zijn. Als je een auto huurt, kan je makkelijk op eigen houtje het eiland verkennen en naar de mooiste stranden gaan.

 8. zegt:

  Wat een goede tip. Deze ga ik bewaren. Ik was al een tijdje opzoek naar een site voor leuke last minute. Thnx!

 9. Klinkt goed! 😀 Zeker iets om te onthouden voor misschien de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *