Carnaval op Curacao

klein curacao

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland.


Vorige week is er geen overzicht online gekomen dus vandaag vertel ik jullie over mijn leventje hier op Curacao van afgelopen 2 weken. Want er zijn weer genoeg dingen gebeurd. Zo is het carnaval geweest. Hopi leuk. Ben ik nog dagjes naar het strand geweest. Heb ik er een partime baan bij genomen. En nog veel meer.

Laten we beginnen met Carnaval. Carnaval wordt hier heel anders gevierd dan in Nederland. Ik als Brabander ben natuurlijk gewend om carnaval te vieren. Maar hier is het echt veel leuker. Ik denk dat het weer daar ook veel mee te maken heeft. Carnaval vieren in 30 graden en een heerlijk zonnetje is toch beter dan in de kou. Oké en de muziek, die is hier ook 100 keer beter.

carnaval curacao

Verdere verschillen zijn dat het hier vooral om de parades gaat. Al weken van te voren worden er allemaal stands gebouwd naast de route en tijdens de parade kun je bij 1 van die stands een kaartje kopen zodat je vanaf daar kan kijken. Vaak zit er dan eten en drinken bij. En je staat in de schaduw, wat ook geen overbodige luxe is. Overal komt heerlijke muziek vandaan. En er hangt een vrolijk sfeertje. Je kan trouwens ook op plekken gewoon naast de route staan zonder een kaartje te kopen hoor. Hadden we vorig jaar gedaan wat ook helemaal prima was.

carnaval curacao

De vrijdag voor de grote parade was het de tienerparade. Deze is ’s avonds en last minute hebben we besloten om toch maar te gaan kijken. Was ook wel leuk en gezellig.

carnaval curacao

Naar de afsluitparade ben ik niet meer gegaan. Die dag was ik naar klein Curacao geweest, en ondanks het heel erg leuk is is het ook best wel vermoeiend. De boot vertrekt namelijk erg vroeg, en ik woon niet bepaald in de buurt van de vertrekplaats. Het was wel echt weer een heerlijk dagje, ondanks de regen in de ochtend. In de middag klaarde het gelukkig weer helemaal op en hebben we lekker op de boot gezeten. En wat is het toch mooi daar. Op het eiland zelf is niet veel, maar het water is zo mooi blauw, en het zand zo wit. Een echt paradijs.

klein curacao

De dag erna moest ik erg vroeg op want ik heb er een baan bij genomen naast deze website. Zodat ik wat meer zekerheid heb. Wel ff wennen om weer echt voor iemand anders te werken in plaats van voor mezelf maar het is wel leuk daar.

Verder heb ik natuurlijk ook weer wat dagjes op het strand doorgebracht. Uiteraard haha. Want een week niet naar het strand geweest, is een week niet geleefd. Zo ben ik een dagje naar playa Daaibooi geweest. Even lekker chillen op het strand. Heerlijk vind ik dat.

daaibooi Curacao

En nog een dagje bij Jan Thiel. Voor het eerst dat ik daar op het strand heb gelegen. Eigenlijk trekt me dat niet zo, en het is natuurlijk ook niet echt om de hoek. Lang zijn we ook niet gebleven want het weer zat weer eens niet helemaal mee. Toen zijn we maar naar het appartement gegaan waar hun verbleven om daar te onze tijd door te brengen.

jan-thiel-strand-curacao

Avondjes stappen zaten er niet heel veel in afgelopen tijd. Ik denk dat ik oud begin te worden haha. Na Carnavals-zondag ben ik nog wel even naar wet&wild geweest. Was erg leuk en druk daar. Ook ben ik nog een avondje naar Zanzi geweest, maar ik hield het niet zo lang vol dus dat werd weer op tijd naar huis.

Zo, dat was mijn leventje weer van afgelopen tijd. Jullie een leuke tijd gehad?

Bon siman.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

4 reacties

  1. zegt:

    Ziet er super leuk uit zeg! Beter dan hier afgelopen carnaval haha! Driss

  2. Dit jaar heb ik geen carnaval gevierd, ondanks ik in Zuid- Limburg woon! Maar oef wat ziet die Carnaval er op Curaçao super uit! Maar ja, wat is eigenlijk niet super gaaf op Curaçao haha

  3. Rita Wallace zegt:

    Hallo Diana, ik ben in februari naar Curaçao geweest, om daar mijn 60ste verjaardag te vieren samen met man en 2 dochters (vriendjes moesten thuis blijven). Ik wist niet dat Curaçao zo mooi was. We zijn ook naar Klein Curaçao geweest en heb nog nooit zo’n blauwe zee gezien. Ik maakte een foto en zag geen verschil. Ook zijn we naar Shete Boka geweest en heb genoten van de woeste zee en ruige landschap. We hebben heerlijk gegeten bij Karakter! Het was daar heerlijk rustig en voelde mij nederig zo mooi is daar bij zonsondergang! Ik keek naar mijn man en dochters met tranen in mijn ogen, voelde mij zo rijk om dit met hun te delen. Het was Quality Time!

  4. Klinkt als een super leuke week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *