Contact met Nederland

akita hond Curacao

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland.


Het is een rustig weekje geweest. Veel gewerkt en opgeruimd hier thuis. Want morgen komt mijn vader hier op Curacao aan. Dus komende week staat weer vol in het teken van leuke dingen doen en wil ik zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan andere dingen.

akita hond Curacao

Contact met Nederland vanuit het buitenland.

Ook heb ik deze week geskyped met een vriendinnetje uit Nederland. Ze gaat trouwen en ik mag getuigen zijn. Echt super leuk. Dus dat wordt volgend jaar een vakantie naar Nederland. Of ik dit jaar nog ga, dat weet ik niet. Ben een beetje aan het twijfelen. Ene kant wil ik wel om iedereen weer te zien. Maar eigenlijk zijn de meeste mensen ook hier geweest afgelopen jaar. Alleen een vriendin van me heeft een kindje gekregen en die zou ik wel in het echt willen zien. Maar een vakantie kost ook weer een hoop geld, en ik wil ook wel wat meer van de wereld zien. Moeilijk.

Sowieso vind ik het best wel lastig om contact te houden met Nederland. Toen ik net vertrok uit Nederland zei ik tegen iedereen, we gaan gewoon elke week skypen enzo. Maar in werkelijkheid komt er niet veel van. Mijn leven is hier. En mijn leven is druk. De tijd gaat bizar snel, en dan heb je ook nog dat tijdsverschil. En zo gaan er soms ineens maanden voorbij totdat je iemand weer spreekt.

Hoe ervaren jullie dat, die ook geëmigreerd zijn?

Weekend!

Het weekend is vrij rustig geweest. De Zaterdag ben ik even naar het strand geweest met Akira. Ze moest even gewassen worden. Vond ze niet heel leuk. Er waren hoge golven en daar is ze bang voor. De aandacht die ze weer kreeg vond ze wel geweldig. Ze werd geaaid, gefilmd en geroepen. Akira houdt van die aandacht en je ziet er dan helemaal trots zijn.

akita hond Curacao

Binky leeft trouwens ook nog steeds hoor. Maar Binky wil geen riem om. Hij begint vort zelfs te bijten als ik met een riem in de buurt kom. En geen riem om is niet buiten de poort komen. Dus die moet lekker thuis blijven. Maar hij heeft het hier wel naar z’n zin. Er zitten veel hagedissen in mijn tuin, dus hij heeft genoeg te doen.

Zaterdag avond ben ik nog even lekker op stap geweest. Samen met een vriendin ben ik naar Mojito’s geweest, en dan heb ik zondag geweten. Dus zondag was een netflix-dagje geworden.

Dat was het weer voor deze week. Bon siman dushi’s!


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

3 reacties

 1. Peter zegt:

  Vraagje over Playa Kalki.
  Ik lees dat de entree vrij is, maar ook dat je moet betalen ( via Kura Hollanda Lodge)
  Wordt het aangegeven dat ik NIET via Kura wil.
  Playa schijnt heel leuk te zijn en dat willen we zeker bezoeken.
  Graag je info.

 2. zegt:

  Wat n schattig hondje! Soooo cute! Lekker weekje!

 3. zegt:

  Ik herken wel wat je zegt. Ik heb met een aantal vrienden uit Nederland echt nog goed contact. We skypen zeker niet elke week, maar wel minstens eens per 2 a 3 maanden. En dat is prima. Er zijn ook ‘vrienden’ die ik nooit meer spreek. We houden elkaar ook via de app op de hoogte. Ook niet elke week maar wel regelmatig. Er zijn 3 kindjes geboren van goede vriendinnen in de afgelopen jaren en die ga ik komende juni bezoeken. Speciaal daarvoor naar Nederland is niet te doen, dat kost een vermogen vanaf hier. Mijn leven is ook echt hier en ik merk dat wel als ik skype met anderen. Ik sta opeens een beetje anders in het leven zegmaar. Maar dat geeft niet, het blijven supergoede vriendinnen en ik vind het belangrijk dat contact goed te houden. In Nederland sprak ik ook niet iedereen elke week. Het is niet makkelijk om contact te houden, maar zeker wel te doen vind ik. Ik vind trouwens ook dat je je niet verplicht hoeft te voelen altijd naar Nederland op vakantie te gaan. Net als dat ‘achterblijvers’ niet altijd naar jou hoeven. Wij zijn ook laatste twee keren ergens anders naartoe gegaan. Net dat mijn broertje nu ook ergens anders naartoe gaat en niet naar Colombia. Ik geef ook weleens cadeautjes vanuit hier mee met iemand naar Nederland. Bijvoorbeeld als er een kindje is geboren of er iemand jarig is. Ik bel ook vaak als een goede vriend(in) jarig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *