Cristal – Restaurant review

Cristal Restaurant pietermaai Curacao.

Laatst hadden we een avondje wat te vieren, en dat doen wij met eten en wijn. Van te voren had ik gezocht naar een restaurant waar je wat langer kan tafelen, en die goede reviews had. Zo kwam ik uit bij Cristal in Pietermaai, en je kan daar gewoon voor de deur parkeren.

Mijn ervaring met restaurant Cristal 

De sfeer:

De uitstraling van Cristal doet vrij huiselijk aan. Je hebt wat kleine kamers waar de tafeltjes staan, en buiten nog een klein terrasje. Wij hadden gekozen voor een tafeltje buiten, want hier in de tropen eet ik nu eenmaal liever onder de sterrenhemel. Het restaurant ziet er prachtig uit en de sfeer is goed.

De service:

De gastvrouw en de dame in de bediening waren erg aardig en service gericht. De menukaart werd netjes uitgelegd, er werd geholpen met de keuze voor de wijn. En in overleg kon er zelfs een bijpassend wijnarrangement gemaakt worden voor bij ons diner. In het begin was de service echt heel goed. Zoals het hoort te zijn in een goed restaurant, maar dan met nog net wat extra’s. Helaas werd het later wat drukker en zat het restaurant helemaal vol. En toen merkte je overduidelijk dat het eigenlijk te druk was voor het aantal personeel. Zo kwamen onze wijnen niet meer op tijd en hebben we zelfs een keer moeten vragen om onze wijnen omdat ze helemaal niet kwamen. En dit is vooral zo jammer omdat ze dus wel weten hoe het moet, en ze het ook kunnen, want dat hadden we op het begin van de avond gezien. Later op de avond – toen het weer rustiger werd – werd het dan ook weer helemaal opgepakt.

Het eten:

Je kan gewoon los van de kaart bestellen, maar je hebt hier ook een menu die elke week veranderd. Je kan dan kiezen of je 3, 4 of 5 gangen neemt. Wij hadden gekozen voor een 4 gangen menu met bijpassende wijnen. En het was echt heerlijk. Je proeft gewoon dat er iemand met passie staat te koken. De kwaliteit van het eten was goed en de smaken heerlijk. We kregen onder andere Tonijn tartaar, runderentrecôte en een overheerlijke cheesecake.

De prijs:

Voor een 3 gangen menu betaal je 75 gulden, en per gang extra betaal je 10 gulden extra. Als je los van de kaart besteld kan je er van uit gaan dat je rond de 90 tot 100 gulden voor 3 gangen kwijt bent. Het is dus geen goedkoop restaurant, maar het eten is het zeker wel waard. Vooral als je voor het menu kiest, vind ik de prijs kwaliteit verhouding meer dan goed.

Conclusie:

Een heerlijk restaurant waar je ook echt een avondje kunt tafelen. Lekker eten, lekkere wijnen. Goede sfeer. Vriendelijke en professionele service. Het enige minpuntje was dat ze het even niet bij konden houden qua bediening. Als dat nog opgelost zou worden, durf ik wel te zeggen dat dit 1 van de betere restaurants van Cura├žao is – die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd dan -.

Foto’s van Cristal.

Helaas niet zoveel foto’s voor jullie. Soms vergeet je door de gezelligheid en het lekkere eten nu eenmaal om foto’s te maken. Maar ik kan jullie garanderen dat alles er net zo goed uit zag als dat het smaakte.

Cristal Restaurant pietermaai Curacao.

Cristal Restaurant pietermaai Curacao.

1 reactie

  1. Ziet er goed uit, misschien gaan we daar wel naar toe in september…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *