Living the goodlife @ Curacao

Hi Dushi’s. Bon siman! Afgelopen dagen heb ik natuurlijk weer van alles meegemaakt. Hier een klein overzichtje.

 

auto-banden-curacao-kapot

Laatst had ik een afspraak op Grote Berg. Ik – al een beetje aan de late kant- kreeg een telefoontje dat m’n afspraak iets later was, dus ik opgelucht. Lekker relaxed op de weg, want ik hoefde niet meer te haasten. En ineens ruik ik rubber. De mensen achter mij hadden het ook geroken en waren al aan het seinen. Shit, dat was mijn auto. Mijn band die het weer eens begeven had. Alhoewel, ik denk dat het toch al weer een half jaar geleden was dat ik een band kapot gereden heb. En aangezien het nummero 10 was sinds ik op Curacao woon, is een half jaar zonder kapotte banden voor mij best lang.

Ik zet de auto maar aan de kant. En gelukkig waren de mensen die achter me reden zo lief om ook te stoppen. De man vroeg meteen of hij kon helpen. En ja dat kon, want zelfs na 10 kapotte banden weet ik niet hoe ik het zelf moet doen. Mensen zijn hier altijd zo behulpzaam. 1 Van de redenen dat ik van Curacao hou.

Na mijn afspraak – waar ik dus uiteindelijk nog te laat was – ben ik maar naar een tire-shop gereden. In mijn beste Papiamentu gezegd dat ik een nieuwe band nodig heb. Gelukkig kwam erna iemand bij staan die wat Nederlands sprak, en me ook even liet zien dat er nog een band kapot was. “Nou, dan doe die ook maar vervangen hè. Ik krijg toch wel extra korting met 2 banden ofniet? ”

cabana-curacao

Vorig weekend was het niet al te best weer. Oké, heel vorige maand was het niet al te best weer. Gelukkig werd het ’s middags toch nog droog, dus op naar het strand. Die zeldzame uurtjes zon moeten we meepakken he. Tot een uurtje of 5 is het redelijk weer geweest, maar daarna begon het weer te regenen. En hard! Gelukkig heb je bij Cabana wat loungebanken onder de overkapping staan. Al was die ook niet geheel waterdicht. Tot half 8 hebben we daar gezeten. Toen pas ging het iets minder hard regenen zodat we naar de auto konden lopen zonder zeiknat te worden.

curacao

We zouden eigenlijk ’s avonds op stap gaan, maar door de regen waren we nogal onderkoeld geraakt. Nee ik overdrijf niet. Het was echt koud. Dus maar een dikke trui en lange broek aan en hele avond binnen spelletjes doen. Ook gezellig.

dierenarts-curacao

Akira is vorige week naar de dierenarts gemoeten. Ineens had ze heel erge jeuk bij haar oksels. Zo erg dat ze niet meer kon lopen. Echt super zielig. Dus ik de dag erna maar de dierenarts gebeld. Haar hele huid onder d’r oksels was beschadigd vandaar de jeuk. De dierenarts heeft de huid gelaserd en ik heb een zalfje meegekregen en nu is het al weer grotendeels hersteld. Ze kan in ieder geval weer achter de hagedissen in m’n tuin aanrennen.

Het kwam schijnbaar omdat we waren wezen zwemmen. Het water was vies door de vele regen, en door de lange haren is het lekker gaan broeien onder haar oksels. Dat was dus de eerste en meteen de laatste keer dat Akira is gaan zwemmen.

zonsondergang-curacao

De zonsondergangen vervelen nooit. Ik plan mijn fotoshoots altijd net voor zonsondergang omdat het licht dan het mooist is. En blijf dan na de fotoshoot nog even op het strand hangen om de zon de zee in te zien zakken. Even een momentje van rust. Heerlijk. Deze keer had ik daar geen tijd voor, want ineens was het al laat en moest ik naar de Papiamentu les. We hebben deel 1 van de cursus eindelijk afgerond. Niet dat ik het nu kan spreken hoor. Verre van.

full-moon-party-curacao

Vrijdag waren we uitgenodigd voor de Fullmoon Party. Een vriendin kende 1 van de DJ’s en zij had ons op de gastenlijst gezet. Het was een erg gezellig avond. Vooraf was ik nog naar Chill geweest. We hadden een borrel met mijn collega’s van At Home. Kom er niet heel vaak meer, maar het is toch altijd wel erg gezellig daar bij Chill. Misschien toch weer vaker doen. Wie gaat er vrijdag mee haha?

sunset-curacao-beach

Afgelopen zondag was ook een heerlijk dagje. Eerst lekker uitslapen en series kijken. Daarna was het tijd voor het strand. Ja alweer. Soms hoor je van mensen die hier al een tijdje wonen dat ze niet meer zo vaak op het strand komen. Maar ik kom er toch nog wel graag een paar keer per week hoor. Ik vind het strand niet vervelen. We hebben lekker wat drankjes gedaan op de loungebanken. Om te zwemmen waren we een beetje laat. Daarna nog even naar de happy hour van W&W geweest en de dag lekker gezond afgesloten bij de MacDonalds.


 

Steun eiland-meisje.

Boek je vakantie via onderstaand artikel.

Een vakantie boeken naar Curacao

En je excursies via hier:

Reserveer je excursies voor de beste prijs.

Masha danki!

Meer info. 

1 reactie

  1. Lijkt alsof je een hele fijne week hebt gehad. Ik hoop ook ooit naar betere oorden te verhuizen. Daarvoor blijft je blog me inspireren. Ben nog steeds een groot fan!

    Liefs,

    Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *