Ik ga je missen!

Misschien ga ik mijn vrienden toch wel missen.

Een half jaar geleden schreef ik een artikel dat het waarschijnlijk wel mee zou vallen met hoeveel ik mijn vrienden en familie ga missen. Daar wil ik nu wel een beetje op terug komen.

Natuurlijk kunnen we contact hebben via skype en facebook. Ik denk dan ook niet dat ik het contact ga missen. Maar meer de leuke dingen die we samen doen.

Samen naar festivals. Lekker uiteten, of zelf koken voor mijn vrienden. Hele nachten dansen. Gewoon even bij elkaar langs. Dat zijn de dingen die ik ga missen.

Vooral nu de emigratie echt dichtbij begint te komen. En je al sommige dingen voor de laatste keer doet. Een laatste festival. De laatste barbecue. Een laatste keer dat je mensen nog ziet.

Ik verheug me er dan nu ook al op dat zij langs komen in Curaçao. Zodat we samen kunnen barbecueën op onze porch. Dat ik ze mee kan nemen naar de gezelligste happy hours. Of ze de mooiste stranden kan showen.

Het liefst zou ik iedereen ook gewoon meenemen naar daar. Gewoon lekker met z’n allen naar Curaçao emigreren. Gelukkig gaat er al iemand mee. Nu de rest nog haha.

En nu denken jullie vast van ‘je gaat toch zelf, dit is toch je eigen keuze’. Ja dat is het zeker. En ik sta er ook nog steeds voor de volle 100% achter. Wat zeg ik, 1000% sta ik er achter. En ik heb er ook ontzettend veel zin in. Ik kan eigenlijk niet wachten tot het zo ver is.

Maar dat wil niet zeggen dat ik mijn vrienden en familie niet ga missen. Ik ga niet weg door hun. Ik ga weg omdat ik Nederland niet leuk vind. En vooral omdat ik het weer in Nederland niet leuk vind.

Dus lieve vrienden en familie, ik ga jullie heel erg missen, en ik hoop dat jullie zo eens een keertje die kant op komen, en ik ga zeker regelmatig deze kant op komen.

Best friends forever!

emigreren Curacao - eiland meisje

Alles over onze emigratie naar Curaçao.

10 reacties

 1. zegt:

  Het is denk ik ook heel wat om in je eentje helemaal daarheen te verhuizen en het is ook echt een gemis denk ik als je familie zo ver weg woont! Maar lang leven het social media op dit moment! You can do this en je komt iedereen maar opzoeken hier!

 2. Ik herken mezelf hier zó erg in. Ik ga vanaf September een jaar in Disney werken! Ik vind het ontzettend spannend en ik ga stiekem ook wel iedereen missen.

  Liefs, Brittany

 3. zegt:

  Afscheid nemen is nooit fijn, alleen kan je de afscheid veranderen in tot ziens.
  Dan voelt het alsof je familie en vrienden, snel gaat terug zien.

 4. zegt:

  Heel herkenbaar dit 🙂 De laatste maand in Nederland heb ik met iedereen apart een afscheidsuitje gedaan, wat heel bijzonder was en mooie herinneringen heeft opgeleverd. En later bleek er voor mij een verassingsafscheidsfeest te zijn georganiseerd waar ook nog iedereen was. Nu ik acht maanden hier woon gaat het contact met mijn echte vriendinnen eigenlijk heel goed. We skypen heel regelmatig en sturen elkaar af en toe iets. Niet hetzelfde als echt contact, maar nog steeds kunnen we lekker ouwehoeren 😉

  1. Diana zegt:

   heel fijn dat het contact zo goed gaat! is toch altijd maar afwachten hoe zoiets gaat.

 5. zegt:

  Ha ja, het zou fijn zijn als je iedereen gewoon mee zou kunnen nemen. Lastig hoor, om afscheid te moeten nemen van je vrienden. Maar goed, uiteindelijk zal het het allemaal waard zijn 🙂 zo’n tof vooruitzicht, emigreren naar Curacao!

 6. zegt:

  Ik kwam er vooral heel erg achter wie mijn echte vrienden zijn… Afstand maakt het heel moeilijk om vriendschappen levend te houden, maar echte vriendschap roest niet! Succes!

 7. Begrijpelijk! Dat zou voor mij ook de reden zijn om niet te emigreren. Ik ben te gehecht aan mijn omgeving en familie en vrienden. Toch heb ik ook begrip voor mensen die hier wel voor kiezen. Dat vind ik juist stoer!

 8. zegt:

  Ik kan me goed voorstellen dat je iedereen gaat missen. Dat is zonder enige twijfel het moeilijkst van alles. Gelukkig heb je je vriend en je broertje in de buurt. En er zullen vast wel nieuwe vrienden op je pad komen. Niet dat die de oude kunnen vervangen, maar dat is ook leuk. En nu heeft iedereen een fijn vakantie-adres. Ik ben komende winter van plan om op vakantie te komen. Dat staat al zo lang op de planning, dat ik het nu ook echt wil gaan doen.

 9. Ellen zegt:

  Wat lief! Ik ga jullie ook missen hoor <3.
  Ik weet zeker dat we elkaar nog regelmatig spreken en John en ik hebben nu al zin om een keer langs te komen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *