Afscheid nemen hoort er ook bij.

kokomo beach - strand curacoa

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


 

Het was weer een heerlijk weekje dit. Nog steeds ben ik zo dankbaar dat ik op dit mooie eiland mag wonen. Dat ik lekker kan werken vanaf mijn porch, of vanaf het strand. Dat het altijd mooi weer is. En dat ik elke week weer zoveel leuke dingen kan doen.

Vrijdagmiddag ben ik gaan shoppen met een vriendinnetje. Shoppen doe je hier anders dan dat je dat in Nederland doet. Je hebt hier geen grote stad met een centrum vol winkels. Je stapt in de auto, en rijdt naar alle winkels toe, die verspreid op het eiland liggen. ‘S avonds zijn we nog naar Saint Tropez geweest voor een drankje.

Zaterdag was het weer tijd om mijn zusje met haar vriend en m’n nichtje uit te zwaaien op Hato. Wat gaat de tijd toch snel. Op het vliegveld kwamen we ook nog iemand tegen, waar ik via Facebook mee gesproken had, die me herkende. Wat een tikkeltje awkward was, aangezien ik heel erg moest nadenken wie dat ook alweer was. Maar ik vond het wel heel tof, en nu hebben we afgesproken om volgende week wat te gaan drinken.

maya

’s avonds ben ik samen met een vriendin naar Karakter geweest. Daar werd een marktje georganiseerd, en het was echt leuk. Super goed georganiseerd. Alleen al het ontvangst was top. Je werd vriendelijk begroet, er werd een foto gemaakt, die je gelijk meekreeg, en een glaasje bubbels en een goody-bag kreeg je ook nog mee. Er waren leuke kraampjes. Verschillende muzikanten. De aankleding en de sfeer was goed. Als het nog eens georganiseerd wordt, ga ik zeker weer.

Zondag zijn we nog even naar de happy hour van Kokomo geweest met vrienden van ons. Altijd chill daar.

kokomo beach - strand curacoa

Maandag ben ik weer naar mijn – hopelijk! – nieuwe huis geweest. Het moest getaxeerd worden voor de hypotheek aanvraag. Ongelooflijk spannend, want eigenlijk hangt het vooral hier van af of we de hypotheek krijgen. Ze zouden over 3 dagen laten weten wat de waarde is. Maar aangezien we op een eiland wonen waar ‘over 3 dagen’ hetzelfde betekend als ‘ooit een keer’, zitten we dus nog steeds in spanning. Hopelijk laten ze vandaag nog iets weten.

Dinsdag middag had ik afgesproken met mijn collega bij mij thuis. We moesten nog wat doorspreken en toen ze wilde gaan deed haar auto het niet meer. Iets met lampen aan laten staan. En ik heb geen startkabel, en in de straat was ook niemand thuis die een startkabel had. Ik moest ondertussen echt weg, en heb haar op de porch achter gelaten met een biertje. Een buurman had ondertussen een oproepje geplaatst op Facebook. En zo is uiteindelijk iemand haar auto weer aan de praat komen helpen.

Ik moest weg omdat ik een dansles had. Eindelijk. Nu kan ik ook vort dansen op al die dansfeestjes. Oke grapje, ik kan nu alleen de basispasjes van de bachata, salsa en kizomba. Maar we gaan door met een klein groepje. Dus hopelijk kan ik over een tijdje echt dansen.

Woensdag was ik samen met mijn collega wezen eten bij Rozendaels. We hebben daar echt heerlijk gegeten en een gezellige avond gehad. Een uitgebreide review plaats ik binnenkort.

Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao

 

4 reacties

 1. Boukje zegt:

  Ik ben ooit eens wezen winkelen met mijn schoonzus toen we er op vakantie waren, zij woonden er hoor. Alleen ik heb totaal geen idee meer waar het was haha. Ze woonden zelf in Salina! Was ook niet zo ver rijden… Verder is er niet heel veel soeps, maar ik vind dat ook niet nodig tijden mijn vakanties….
  Maar kan me voorstellen als je er woont, dat je wel graag even eens een keer flink uit de band kan springen met het shoppen!

  Fijn dat je het blije gevoel goed vast weet te houden!! Ik had het er van de week met een collega over dat ik per direct wel wil emigreren, echt met dit weer wordt dat gevoel alleen maar versterkt, zegt ie doodleuk: ah, wat wil je daar doen joh, daar moet je niet gaan wonen, niks aan. Ik zei, ben je er al geweest dan?? Ja, dat wel, maar is niks joh. Oh en daar kan ik me dan zo kwaad om maken, want niemand kan voor een ander invullen wat hij of zij ervan “moet” gaan vinden, bepaal jezelf!! Wanneer de mogelijkheid er voor mij en mn vriend is om weg te gaan, dan zeg ik de huur op en ben ik zo vertrokken, zonder pardon. Mijn kinderen moeten natuurlijk eerst zelfstandig genoeg zijn, lees op zichzelf wonen en zich prima kunnen redden. Dan ben ik zo vertrokken! Kan niet wachten……zal helaas nog een jaar of 10 minimaal duren, maar ik blijf hoop houden.

  Goed weekend en geniet er lekker van saampjes

 2. Liesbeth zegt:

  Misschien een keertje review van een middagje shoppen ? Ik rijd nog steeds op de gok een beetje rond en eindig vervolgens weer bij Mango……

 3. zegt:

  Wat een heerlijke week weer! Ik hoop dat het lukt met jullie nieuwe huis. Ik zou ook wel iedere week bij Karakter en Kokomo willen zitten 🙂

 4. zegt:

  Fijne week! Afscheid nemen is elke keer weer lastig inderdaad! Wel een schatje zeg je nichtje 🙂 Ze zal het vast heerlijk hebben gehad op dat warme eiland 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *