Living the good life @ Curacao

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland.


Dit was weer een heerlijk weekje. Allemaal leuke dingen gedaan. Eigenlijk zoveel dat ik het weekend nodig had om bij te komen. Ja, op de zaterdag avond om 10 uur sliep ik al. Zo moe.

Zo ben ik deze week heerlijk wezen uiteten. Een avondje uit geweest. En heb ik wat tijd op het strand doorgebracht. Mijn nieuwe huisgenootje nog wat beter leren kennen. Nieuwe mensen leren kennen. Met vrienden afgesproken. En afscheid genomen.

Woensdag avond had ik afgesproken met het meisje dat volgende week bij me komt wonen. Onder het genot van een drankje hebben we even wat dingetjes besproken van hoe we het gaan aanpakken enzo. Je weet wel met de boodschappen en dat soort dingetjes. Daarna zijn we door gegaan naar Cabana. Heerlijke avond die veel goeds belooft voor de tijd dat we samen in 1 huis gaan wonen. Dat gaat echt helemaal goed komen.

Cabana beach party Curacao

Het was deze week ook tijd om afscheid te nemen van het meisje dat afgelopen maand in mijn huis hier op Curacao doorgebracht heeft. Vrijdag zijn we nog eventjes naar Daaibooi geweest. Haar favoriete strand, dus nog 1 laatste keer genieten van het mooie Curacao. Uiteraard met een heerlijk frietje. ‘S avonds kwamen nog vrienden langs en zouden we gaan barbecueën. Zouden ja..

Hun zouden vlees halen, en waren 10 voor 8 bij de winkel. Net op tijd zou je zeggen als de openingstijd tot 8 uur is. Die dag niet hoor. De deuren waren al gesloten. Dat werd dus rijst met vlees van de snek. Ook lekker. En ze hadden nog wat hamburgers en frikandellen bij de chino gehaald. De chino is een kleine winkel. Die zitten hier op Curacao ongeveer op elke straathoek en worden vrijwel altijd gerund door Chinezen. Vandaar de naam chino. Maar dat was wat minder geslaagd. De frikandellen waren vies en de hamburgers heb ik laten aanbranden. Maarja het draait om de gezelligheid toch.

daaibooi-strand-curacao

Zaterdag was een beetje een saaie dag. Ik heb zo’n beetje de hele dag in de auto gezeten. Ja zelfs op een klein eiland krijg je dat soms voor elkaar. ‘S avonds was ik gesloopt en wilde ik maar 1 ding. Lekker film kijken in bed. Nou dat heb ik tot 10 uur vol gehouden.

Zondag was het weer tijd voor een dagje strand. Die dag zijn we naar San Juan geweest. Dat is een groot terrein waar 4 verschillende kleine strandjes liggen. Echt een prachtige plek en nog erg rustig. De weg is wel ontzettend slecht, en nu ik niet meer m’n grote auto heb twijfelden we even of we het wel moesten doen met mijn golfje. Er moeten namelijk wel eens auto’s daar vandaan getrokken worden omdat ze vast zitten. Uiteindelijk toch aangedurfd en we zijn er weer heel uitgekomen. We zijn bij 3 strandjes even wezen kijken en uiteindelijk voor de rustigste gekozen om lekker te gaan liggen.

san juan strand

Ook had ik deze week weer een soort van ‘blind date’. Ik had afgesproken met iemand die m’n blog volgt. Ik was uitgenodigd om een hapje te komen eten bij Koraal. Normaal doe ik altijd een drankje met mensen die ik niet persoonlijk ken. Dan kan je wegwezen na 1 drankje als het niet leuk is haha. Dat kan bij een etentje niet echt. Maar het was echt super gezellig. Heerlijk gegeten. En het was weer veel later geworden dan goed voor me is als ik de dag erna moet werken.

Een top weekje dus. Zelfs werken is leuk hier. Ik probeer altijd overal zoveel mogelijk van te genieten. Als ik een afspraak heb in het Riffort, loop ik daarna even een rondje. Gewoon om te genieten van het uitzicht en de de mooie omgeving.

punda-curacao-willemstad

Dat was mijn week. Hoe was de jouwe?

Bon siman.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

1 reactie

  1. Klinkt als een superlekker weekje! Fijn dat je vrij snel weer een nieuwe huisgenoot hebt gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *