En toen had ik een tattoo.

tattoo laten zetten ervaring.

OMG jongens, ik heb gister een tattoo laten zetten.

Eigenlijk wil ik al best een tijdje een tatoeage. Maar vroeger mocht ik niet van mama. Misschien maar goed ook, anders liep ik nu rond met een aarsgewei, tramp stamp, of hoe je het ook wilt noemen. Dus toen hield ik het maar bij piercings.

De laatste jaren begon het wel weer te kriebelen. Maar ik ben nogal een mietje. Dus ik durfde niet. maar heej, in het kader van niet dromen, maar doen, toch maar eens al mijn moed bij elkaar geschraapt en eens rond gaan kijken naar een goede tatoeëerder.

Hierbij mijn ervaring met het plaatsen van een tattoo:

 

Wachtlijsten.

Ik dacht, je belt even en je maakt een afspraak om dat ding te laten plaatsen. Nou, niet dus. Een beetje tatoeëerder heeft een wachtlijst. Niet van een paar maanden. Maar van anderhalf jaar.

Een wachtlijst betekend vaak wel, dat die tatoeëerder in kwestie – Jeroen Franken in mijn geval – een goeie is. Want waarom zou er anders een wachtlijst zijn.. En natuurlijk wilde ik wel een goeie. Want ik wilde niet een bestaand plaatje. Ik wilde iets dat speciaal voor mij gemaakt was. En uiteraard moet die ook mooi gezet worden. Want ook dat is niet altijd vanzelfsprekend. Ik ken mensen met een vlek in plaats van een tattoo.

Geluk.

Nu had ik niet de tijd om anderhalf jaar te wachten. Want zoals jullie wel weten, zit ik over een half jaartje lekker te chillen op de Antillen. En ik wilde graag nog voor vertrek de tattoeage laten plaatsen.

Nu ben ik dus weer een geluksvogel, en kon ik een paar dagen later al terecht. Waarschijnlijk iemand uitgevallen ofzo.

Ik had er geen rekening mee gehouden dat die er een halve week later al op zou staan.

Maar natuurlijk wel fijn. Nu heb ik maar 3 dagen gehad om zenuwachtig te zijn. Want dat was ik! Mietje dat ik ben.

Doet een tattoo laten zetten pijn?

Natuurlijk had ik gegoogeld naar ervaringen. Ik kwam ze tegen van ‘het gevoel alsof er een gasbrander over je huid gaat’ tot ‘irritant gekriebel’. Nogal een verschil dus.

Al bij al vond ik het wel meevallen. Hij begon op mijn hand, Waarvan ik gehoord had, dat dat erg pijnlijk zou zijn. Fijn is anders, maar het was goed te doen. De rest van mijn arm deed vrijwel geen zeer. Daarna ging die de kleine streepjes erin zetten, dat was minder prettig. Ik denk omdat de huid al erg gevoelig was door de grotere lijnen, dat het daarom meer pijn deed. Ik was in ieder geval blij toen het klaar was haha.

En nu heb ik dus een tattoo. Geen kleintje. Want ik ben meer van als ik t doe, dan doe ik het goed. En hij zit ook nogal op een opvallende plek, daar ben ik me ook bewust van. Maar ik ben er ontzettend blij mee! Misschien nog een keer uit laten breiden naar mijn bovenarm… Wie weet.

Foto’s.

Helaas! Hij zit nu ingepakt in folie. Binnenkort maak ik foto’s met mijn goede camera, en dan komen die uiteraard hier op de blog. Voor nu heb ik al wel een kleine sneak peek die meteen gemaakt is na het zetten.

Edit: hier kunnen jullie goede foto’s vinden van mijn tatoeage.

tattoo laten zetten ervaring.

Hebben jullie een tattoo? Of zou je er 1 willen?

47 reacties

 1. Judith zegt:

  Hallo Eilandmeisje, gave tattoo! Hoe lang is Jeroen daarmee bezig geweest?
  Groetjes Judith

 2. […] mooiste accessoire is toch wel mijn nieuwe tattoo. Afgelopen woensdag laten zetten, en ik ben er zo blij mee. Ik zit de hele tijd naar mijn arm te […]

 3. zegt:

  Wauw, je tattoo is echt super gaaf!
  Zelf zou ik ook graag tattoo’s willen, ik ben er dol op! 🙂

 4. zegt:

  Aaaaah supergave tattoo, heel mooi!
  Ik heb zelf 1 tattoo op mijn linker onderarm, het logo van Michael Jackson :).

 5. zegt:

  Wow Diana! Meteen zo’n grote! Ik heb er zelf 2: mijn naam in het Chinees op mijn linker pols (ook gezet in China) en op mijn hele bovenrug vlinders met bloemen enzo. Die laatste heeft echt een betekenis voor mij.

 6. Waah, hij is echt gaaf! Je bent een echte bikkel. Ben heel benieuwd hoe de tattoo er helemaal uit ziet!

 7. zegt:

  Wat gaaf! Ik ben erg benieuwd naar de hele tattoo, super stoer dat je in een keer een grote tattoo zet!

 8. zegt:

  Oehh ik was al zo benieuwd naar hoe het ging en wat voor tattoo het zou worden! Het ziet er prachtig uit zeg, leuke stijl ook ^^

 9. zegt:

  Wauw! Mooie stijl! Ik heb zelf een klavertje vier op mijn linkervoet. Soms kriebelt het bij mij ook wel weer om een tattoo te zetten (en dan wil ik hem of op mijn rechterarm aan de binnenkant of op mijn schouderblad aan de rechterkant…. rechts om het evenwicht te behouden tussen links en rechts haha) maar daar wacht ik nog wel even mee aangezien nu nog 100 dingen door mijn hoofd spoken haha. Mijn klavertje vier stamt uit 2012 alweer. Time flies! Ik ben benieuwd naar de volledige foto!

 10. zegt:

  Ik ben benieuwd naar je volledige tattoo, tot nu toe ziet het er wel heel tof uit! Echt respect en ik houd het maar bij plaktattoo’s, hahah.

 11. zegt:

  Ik zou het zelf nooit doen, en als ik het wel zou doen, zou ik wel iets kleins nemen..
  Persoonlijk ben ik niet zo voor van die grote tekeningen, al moet ik zeggen dat die van jou wel mooi uitgewerkt is.
  Hij is in ieder geval goed gezet en de tekening is wel bijzonder! 🙂 En hee, dat jij er blij mee bent is toch mooi het belangrijkste! 😉

 12. zegt:

  Ik wil heel graag een tattoo een kleine tekst op me rug… 🙂 alleen nog even bedenken wat voor tekst en dan hoop ik er over een paar jaar ook eentje te hebben. Wel gewaagd zo groot maar wel mooi dst hij gewoon zwart is!!

 13. zegt:

  Ik hou zelf niet zo van die hele grote tattoos maar kleiner is meer mijn ding. En er moet zeker voor mij een betekenis achter zitten. Heb er nu 2 en 1 in de planning. Die in de planning is echt een belangrijke die is ter nagedachtenis aan me zoontje.

 14. zegt:

  Staat je echt te gek! Super gaaf!
  Liefs Iep

 15. Oh wat leuk! Ik kan niet wachten tot je de volledige tattoo op foto hebt! Ik heb er zelf vijf, maar op ééntje na allemaal wat kleiner dan de jouwe. Ik wil er zelf nog enkele maar daar heb ik nu nog geen tijd voor gehad dus die komen er nog aan 🙂

 16. zegt:

  Wat gaaf ! Ik heb er zelf 5 in totaal, linkerpols, rechterlies, onderrug en beide enkels. Van enkele heb ik wel spijt,,, maar daar laat ik er nog iets overheen zetten. heb ze al jaren en was toen het tribal tijdperk…. Had toen beter moeten nadenken hahahaha.

 17. zegt:

  Oeh wauw ik kan niet wachten om het in zijn geheel te zien. Dit ziet er al zo tof uit! Ik heb een tattoo op mijn linker onderarm. Het Zweedse woord Helhjärtat wat staat voor doen met heel je hart 🙂

 18. zegt:

  Oe ziet er tof uit!

  Ik heb drie kleintjes en ze deden geen van allen heel erg pijn – wil nog een grotere maar nog even goed over nadenken haha.

 19. zegt:

  Anderhalf jaar op de wachtlijst is wel héél lang. Wat een geluk dat je onverwacht toch zo snel kon gaan! Ben al benieuwd naar een foto van de tattoo als ie genezen is 🙂

 20. zegt:

  Wat leuk, ik ben benieuwd naar je goede foto’s! Ik ben net bezig met het verwijderen van mn tattoos haha, helaas doet dat wel echt zeer. Maarja, doe ik ook zelf 🙂

 21. zegt:

  Ben zo benieuwd naar de hele tattoo!

  Wat een mazzel dat je het niet zo’n pijn vond doen haha. Ik heb er zelf ook twee en ik heb echt geschreeuwd van de pijn! Maar zodra ze erop zaten, voelde ik niks meer. Dat maakt het dan ook wel aantrekkelijk om er meer te nemen haha.

 22. zegt:

  de sneakpeak ziet er al geweldig uit. ik heb iets in soortgelijke stijl over heel mijn rug. Ook jarenlang getwijfeld, vorig jaar eindelijk laten doen en nu nog steeds apetrots! Benieuwd naar een foto van het geheel in ieder geval!

  1. Diana zegt:

   gaaf! nu ben ik wel heel benieuwd hoor haha.

 23. zegt:

  Ik heb bijna 2 maanden geleden mijn eerste laten zetten. Ik moet nu alleen terug om ‘m te laten bijwerken… Ik heb ‘m bovenaan mijn schouderblad. Toen hij begon was het net alsof je een naald in je arm kreeg voor een vaccinatie (een dunne). na een tijdje ging het voelen als een schaafwond en toen was hij alweer klaar, haha. Kleintje ook maar.

  1. Diana zegt:

   auw. dat vind ik altijd zo’n rotgevoel. ben ik even blij dat het bij mij anders voelde hahaha. waarom moet die bijgewerkt worden?

 24. Ohhh ik vind hem er heeel mooi uitzien!! Ben benieuwd naar het totale resultaat. Ik vind grote tattoos ook wel erg mooi. Heb nu zelf een heel kleintje, maar ik heb wel plannen om nog wat groters te laten zetten, haha 🙂

  ♥♥♥ Saskia

 25. zegt:

  Aaaah wat gaaf! En wat stoer, meteen zo groot! Ben ook eerst van onderarm begonnen en door naar bovenarm. Je hand doet zeer ja, ben heel benieuwd nu hoor! En Jeroen Franken zet echt prachtwerk, wauw!

  1. Diana zegt:

   dankje. en ja, meteen maar goed he haha. t begint nu al te kriebelen om door te gaan met mn bovenarm. maar daar wacht ik nog maar even mee haha. ik vond trouwens dat knokkeltje bij je pols het vervelends. jij hebt er best veel ofniet? die op je buik vind ik ook gaaf!

 26. zegt:

  De sneakpeak ziet er al mooi uit zeg! Niet eens rood ofzo. Hoe lang heb je moeten zitten?

  1. Diana zegt:

   dankje. ja er zit echt helemaal niets roods omheen. hij is nu vettig van de vaseline, maar net na t wassen ziet die er echt al super uit. helemaal niet alsof die er nog geen dag opstaat haha. alleen t laten zetten duurde ongeveer 2 uur.

 27. zegt:

  Oh wow, die is heel groot. Ik ben nu heel benieuwd naar de foto’s! Ik ben er eigenlijk niet zo van, maar vind het bij anderen wel mooi. En ik ben ook stiekem wel blij dat het niet mocht van mijn moeder… Anders had ik nu een dolfijntje op mijn schouder gehad.. whoops.

  1. Diana zegt:

   hahaha ja dat dolfijntje is ook erg populair geweest. soms mogen we onze moeders achteraf wel dankbaar zijn haha.

 28. Ik heb ‘fighter’ op mn linkerpols, aan de binnenkant. Ik wil er nog meer, maar 1 is nog niet mogelijk op de plek die ik wil ivm pijn die ik heb. Hopelijk ooit! Ik kon meteen de volgende dag al, je moet soms net geluk hebben dat er nog een plekje is.

 29. zegt:

  Ik ben benieuwt naar komende fotos 🙂 Ik heb zelf 5 tattoos, waarvan ik er 1 aan het weg laten lasseren ben.

  1. Diana zegt:

   waarom ben je er 1 aant weglaseren als ik vragen mag?

 30. zegt:

  Gefeliciteerd met je eerste tattoo! Daar gaan vast meer volgen ;). Ik ben benieuwd naar de foto met het volledige eindresultaat.

  Ik heb zelf 2 mooie grote gekleurde tattoo’s. Op mijn rug heb ik twee zwaluwen en op mijn bovenbeen een kompas en mijn hoofd zit nog bomvol met andere ideeën. Ik vond tattoeëren zelf vergelijkbaar met het epileren van mijn benen. Niet heel prettig maar ook niet pijnlijk. Mijn rug heb ik laten tattoeëren in twee sessies en ik moet wel bekennen dat ik tijdens de eerste sessie na 3 uur getatoeëerd te zijn wel een hele schrale huid kreeg.

  1. Diana zegt:

   dankje! en wel ja? ik heb ooit een mini stukje geepileerd, en dat vind ik echt veel pijner doen haha. een gemenere pijn. ik denk dat ik 3 uur ook wel heel lang zou vinden hoor. ik was na 2 uur al erg blij dat t klaar was.

 31. zegt:

  Oh wauw die ziet er mooi uit zeg! Ik wil al jaren een tattoo maar iets houdt me tegen haha.

 32. Je tattoo ziet er al heel gaaf uit, ben benieuwd naar een betere foto :-). Ik ga er zelf ook eentje zetten binnenkort, maar ben er nog niet aan uit waar…

 33. zegt:

  Zo te zien een erg gave! Het Googlen is erg bekend hier haha, maar elk persoon is anders kwa pijngrens, ik voelde bij mijn 6 stuks amper tot niets. Bepaalde plekjes wel natuurlijk maar het was te doen.
  Ben erg benieuwd naar het complete plaatje! Ik ga binnenkort weer, memorial tattoo voor mijn vader en een spirituele 🙂

  1. Diana zegt:

   ik had het gelezen van je vader ja 🙁 sterkte en mooi dat je daar een tattoo voor laat zetten!

 34. zegt:

  Dat is een prachtige tattoo. Ik ben nieuwsgierig naar je foto’s.
  Soms kan het daar inderdaad snel gaan en gelukkig moest je geen halfjaar wachten.
  Ik heb zelf geen tattoo, ik heb namelijk schrik van naalden.

  1. Diana zegt:

   ik heb ook schrik van naalden. daarom ook zo lang uitgesteld haha. ik ben eigenlijk echt een mietje wat dat betreft.

 35. Wat is ie gaaf geworden!! 😀
  Ik heb er zelf 2, ook geen kleintjes xD Die van mij zitten op mijn ribben (net onder mijn bh bandje tot aan mijn heup), en de andere zit op mijn bovenbeen. Ik kan je zeggen, die op mijn ribben was redelijk pijnlijk als je daar meer dan 2,5 uur ligt haha
  Maar het is het allemaal waard <3

 36. zegt:

  Ik wil ook al heel erg lang een tatoeage, een kleine tekst rondom mijn enkel. Ik ben erg benieuwd hoe hij er in zijn geheel uitziet.

 37. zegt:

  Wat gaaf, ben erg benieuwd! Heb je het zelf ontworpen? Ik heb al zeker een jaar een schets op mijn laptop staan hoe ik er een zou willen hebben.. Maar het wordt op de een of andere manier toch iedere keer weer uitgesteld. Wel fijn dat je geen half jaar op de wachtrij moest staan!

  1. Diana zegt:

   thnx, nee heb m niet zelf ontworpen. alleen maar aangegeven welke stijl ik wilde. gaaf dat je m zelf getekend hebt. gewoon een afspraak maken joh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *