Eten in Marrakech

restaurant la sultana marrakech ervaring

Eigenlijk zou je alleen al voor het eten naar Marrakech moeten gaan. Want damn die mensen kunnen koken daar!

Dus ik wil hier ook meteen even een oproepje plaatsen voor alle Marokkanen hier in Nederland. Waarom zit er bijna nergens een echt goed Marokkaans restaurant? Begin een goed restaurant. Doe het voor mij! Écht, het zou een gat in de markt zijn. En als ik dan ook nog even mag moeien, ’t liefs in Eindhoven of omgeving. Of vertel me waar ik moet zijn.

Eten in het Diwane hotel.

Overdag aten we elke dag in het hotel. We hadden half pension geboekt want dit kostte maar 8 euro per man extra voor heel de vakantie. Je mocht zelf kiezen of je gebruik maakte van de lunch of van het diner. Wij kozen elke dag voor de lunch. Als het eten dan tegen zou vallen zou het toch niet uitmaken en kunnen we gewoon buiten de deur eten. Maar de lunch was echt heel lekker. Je kon elke dag uit 3 verschillende voor, hoofd en na gerechten kiezen. Die natuurlijk ook elke dag anders waren.

Het ontbijt vond ik wel wat tegenvallen. Daaraan merkte je wel echt dat je in een goedkoper hotel zat. Als vers fruit waren er alleen maar sinaasappels. De broodjes waren niet erg vers. De jus de orange was niet vers. En elke dag het zelfde ontbijt. Maar eigenlijk vind ik dat je voor de prijs die we betaalde niet echt mag zeuren.

In de avonden gingen we buiten het hotel eten.

De eerste avond hadden we voor sushi gekozen. Ja wij gaan naar Marokko om sushi te eten! Ik hou van sushi.

De 2e dag wilde ik eigenlijk heel graag op het Djemaa el Fna plein eten. Elke keer dat ik daar ben roep ik dat ik daar een keer wil eten. Dus voordat we op vakantie gingen, zei ik al tegen mijn vriend dat ik daar zeker een keer wilde eten. Het schijnt ook heel goed te zijn. Maar eenmaal daar, hadden we toch meer zin om gewoon in een restaurant te eten. We houden gewoon van lekker lang tafelen met een wijntje erbij. En dat kan op het plein niet.

Een restaurant vinden waar ze ook wijn schenken was wel wat lastig rond het plein. Vooral tijdens de ramadan. Maar met wat hulp van mensen bij andere restaurants en op straat waren we bij een leuk typisch Marokkaans restaurant beland. Live muziekje erbij. Ons wijntje. En heerlijk traditioneel Marokkaans eten. Ik weet alleen niet mee hoe het restaurant heette, maar het was wel heel lekker.

De laatste 2 avonden hadden we zo ontzettend lekker gegeten, en ik vond de restaurants echt heel erg goed. Alles klopte gewoon. Ze waren wel totaal verschillend, wat het ook weer leuk maakt. Maar ze verdienen allebei een uitgebreide review.

Bô-zin

We hadden via trip advisor een restaurant uitgekozen, taxi besteld, maar eenmaal daar aangekomen, bleek deze dicht te zijn. Dus ik vroeg of de taxi chauffeur ons bij een ander goed restaurant af wilde zetten. En dat deed die.

We kwamen terecht bij bô-zin. Een erg trendy restaurant. En er kwam dus ook erg trendy volk. Dit is echt een plek van zien en gezien worden. Eigenlijk was het vol, maar we mochten toch binnen als we geen probleem hadden met eten vanaf de bank. Natuurlijk wel gewoon met tafeltje. En dit zat verder ook prima.

Het eten was echt heerlijk. er was keuze uit Marokkaanse, Franse en Thaise gerechten. Als voorgerecht kozen we voor een bord met allerlei verschillende Thaise gerechtjes die allemaal erg lekker waren. Als hoofdgerecht had ik voor een tournedos kozen. Echt perfect mals was die. En als toetje een cheesecake, die ook al verrukkelijk was.

Achteraf nog een paar cocktails gedronken. De hele avond stond er al een DJ te draaien, maar later op de avond ging de muziek harder, kwamen er meer mensen bij de sofa’s zitten of bij de bar. En er werd zelfs een dansje gewaagd.

De bediening was perfect. De wijn en water werden elke keer op tijd bijgeschonken, de glazen recht gezet na elke gang, de kruimeltjes van tafel geveegd, de deur open gehouden bij de wc. Natuurlijk allemaal van die nutteloze dingen die je ook makkelijk zelf kan. Maar ik hou van die luxe en service. Punt.

ervaring bo-zin restaurant marrakech - review

La Sultana

De dag erna was al weer de laatste avond. Dus wij weer op trip advisor gezocht naar een goed restaurant. Want heej, de laatste avond moet je toch goed afsluiten. En ik wilde nog perse op zo’n mooi dakterras eten. Nu ook maar gereserveerd.

Taxi gebeld. Deze was helaas niet zo’n goede. Want schijnbaar wist die niet precies waar het restaurant zat. In plaats van dat eerlijk toe te geven, zette die ons ergens af en stuurde ons een straat in. Geen restaurant te bekennen. Na minstens 10 keer vragen op straat in ons beste Frans, uiteindelijk toch gevonden.

La Sultana is een hotel met op het dakterras een restaurant. Erg luxe en chic. Zodra je binnenkomt, waan je je echt meteen in een andere wereld. Echt heel mooi is het. Je wordt door een echte liftboy – ja, in zo’n rood wit pakje – naar het dakterras gebracht. En ook daar is het weer adembenemend mooi. Echt een 1000 en 1 nacht sfeertje.

Je kan hier Marokkaans of internationaal eten. Gewoon zelf van de kaart gerechten kiezen, maar er zijn ook 2 menu’s samengesteld. Wij kozen voor het internationaal – omdat we ’s middags altijd al Marokkaans aten – samengestelde menu. Je krijgt dan per gang een aantal gerechtjes. Kleine gerechtjes, dus t is niet zo dat je na 2 gangen al vol zit.

Als amuse hadden we zalmmousse. Ik hou niet van zalm, maar dit was toch erg lekker. Als voorgerecht hadden we krabtartaar, ganzenlever, een garnaal, en wat groente. Als vis hoofdgerecht – ja er waren 2 hoofdgerechten –, hadden we coquille en 2 soorten vis. Ik weet niet meer welke vis het was, maar wel de lekkerste die ik ooit gehad heb.  Als vlees hoofdgerecht hadden tournedos, lamsrack, en een stukje kip. Bij elk stukje vis en vlees zat ook een apart bijgerechtje. Dit was allemaal erg lekker. Als toetje hadden we 4 verschillende dingetjes. Crème brulee, iets van chocolade, panna cotta en een soort van tompoes. Ik hou er van dat je allerlei verschillende gerechtjes krijgt, zo kun je van alles wat proeven.

Echt heerlijk gegeten, en ook hier klopte de service tot in de puntjes. Ook hier nog een lekker cocktailtje gedronken om de avond af te sluiten en vervolgens weer de drukte van Marrakech in te gaan. Op zo’n dakterras heb je echt geen flauw benul van de drukte om heel dat gebouw heen.

la sultana restaurant marrakech ervaring - review.

Qua prijs zijn beide restaurants te vergelijken met wat je hier ook in een goed restaurant betaald. Wij vonden allebei de prijs-kwaliteit verhouding goed. Het is niet goedkoop, maar je krijgt wel echt waar voor je geld.

Dikke aanraders dus!

* Foto’s komen van de websites van beide restaurants. Ik was te druk bezig met genieten van de maaltijd om foto’s te maken. 

13 reacties

 1. […] laatst toen ik in Marrakech was. Ik was bij 2 restaurants wezen eten die ik wel móest delen op mijn blog, zo ontzettend goed waren ze. Helaas heb ik wel […]

 2. zegt:

  hoezo jaloersmakend! 😛

 3. Ziet en klinkt er mooi uit! Thaise keuken kan me altijd bekoren, fijn dat je zo’n maaltijden ook daar vindt!

 4. zegt:

  Heerlijk! Ik zou ook graag een keer naar Marrakech willen gaan! 😀

 5. AHhhh..super leuk artikel weer..nu wil ik daar ook heen ! haha x

 6. zegt:

  Wow was mijn woord toen ik de foto’s bekeek. Het is daar echt prachtig en zo een dak terras, is altijd iets specialer.

 7. zegt:

  wat ziet het er allemaal super mooi uit qua locaties

 8. zegt:

  Een van mijn beste vriendinnen is Marokkaans, maar ik kook beter Marokkaans dan zij 😉 Het is niet al te moeilijk hoor. Gewoon een goed kookboek vinden.

 9. […] kan ik ook heel kort in zijn. Geweldig. We hebben lekker in de zon gelegen, heerlijk gegeten – zie reviews – en goed geshopt – shoplog komt binnenkort online […]

 10. zegt:

  Wauw klinkt allemaal superlekker! Mijn afkomst is Marokkaans, dus ik weet precies waarover je het hebt allemaal haha 🙂 Grappig dat je sushi in Marokko ging eten. Had je ook tajine gegeten? En je hebt genoeg leuke Marokkaanse restaurants, alleen bevinden die zich in Amsterdam en omgeving 😉

  1. Diana zegt:

   jaa verschillende keren tajine op. vind ik heerlijk. na de 1e keer dat ik in marokko ben geweest had ik voor mezelf thuis ook een tajine aangeschaft. maar ik krijg het niet zo lekker als daar. vooral de lams-tajine vind ik heerlijk. tips om het klaar te maken dat het mijn lam ook zo lekker mals is??
   aaah daar zitten ze dus allemaal. helaas is Amsterdam niet bepaald om de hoek..

 11. zegt:

  Klinkt erg goed!

  1. Diana zegt:

   was het ook 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *