Zelf chocolade repen maken

zelf gezonde chocolade repen maken met kokosolie, cacao en banaan

Oké, dit is denk ik 1 van de lekkerste dingen die op mijn blog staat. Het was een uitprobeersel, maar ontzettend goed geslaagd. Een chocolade reep die helemaal gezond is, en daarnaast ook nog eens heel erg lekker. Als je dit proeft, heb je ook totaal geen idee dat dit gewoon gezond is.

Recept gezonde chocolade repen:

Ingrediënten:

  • 100 gram noten naar keus. ( ik heb die gemengde zak van de Lidl gebruikt, daar zitten cashewnoten, walnoten, hazelnoten en amandelen in )
  • 3 el kokosrasp
  • 3 el gedroogde moerbeien (je kan ook ander gedroogd fruit kiezen zoals dadels, gojibesjes, rozijnen enz.)
  • 5 el kokosolie
  • 4 el cacaopoeder
  • halve kleine banaan
  • 2 el honing (of een andere zoetmaker, zoals ahornsiroop. Stevia vind ik niet lekker in dit recept.)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • Bakje. Ik gebruikte zo’n bakje waar je je broodbeleg in doet. Daar zijn deze hoeveelheden ook op afgestemd. Je kan natuurlijk ook een ander bakje of schaal gebruiken, maar kijk dan even hoeveel groter of kleiner die is en pas daar de hoeveelheden op aan.
  • Folie of bakpapier

Bereidingswijze:

Bekleed het bakje met de folie of bakpapier. Dit is zodat je de chocolade straks makkelijk uit het bakje kan halen zonder dat het aan de randen blijft plakken. Stamp de noten fijn. Dit doe je door ze in een zakje te doen, en er met een zwaar voorwerp op te rammen. Ze hoeven niet heel klein, maar een keer doormidden is wel fijn. Verdeel ze egaal over de bodem van het bakje. En strooi daar ook de kokosrasp en gedroogde moerbeien over.

Smelt de kokosolie. Mix dit samen met de cacaopoeder, halve banaan, honing, vanille extract, kaneel en zout met de staafmixer. Dit zou ook in een blender kunnen. Proef even of die lekker is, want als je ‘m bijvoorbeeld niet zoet genoeg vind, kan je nu nog makkelijk wat extra honing toevoegen.

Giet het chocolade mengsel over de notenmix, en strijk met een lepel glad. Plaats het in de koelkast en nu is het wachten geblazen. Na een uurtje of 2 is die volledig hard en kun je hem in stukken snijden of breken.

zelf gezonde chocolade repen maken met kokosolie, cacao en banaan

Dit is wel een behoorlijke caloriebom, maar het vult ook ontzettend, dus je hebt aan een klein stukje genoeg. En het is zoveel gezonder dan de chocoladerepen uit de winkel.

Ik zou de chocolade in de koelkast bewaren, en niet langer dan een paar dagen aangezien er ook banaan in zit.

Eet smakelijk!

Zo zie je maar weer dat gezond eten echt niet vies of saai is. Hieronder heb ik nog 2 receptjes met chocolade die ook hartstikke lekker en gezond zijn.

 

6 reacties

  1. Dirma zegt:

    Kun je deze repen ook invriezen?

  2. zegt:

    Hmm, ziet er heerlijk uit! 🙂

  3. zegt:

    Klinkt heel lekker. Alleen skip ik de noten haha.

  4. Yes! Letterlijk alles heb ik hiervoor al in huis. Dus dat kan niet meer missen.

  5. zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Maar ik weet niet of ik zoveel moeite zou doen voor een chocolade reep. Dan zou ik het toch sneller zelf kopen haha

  6. Dit lijkt me wel erg lekker zeg 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *