Goede voornemens

goede voornemens 2016

Ooh ja, ik ga zo cliché zijn als maar kan. Ik heb net zoals heel veel anderen namelijk goede voornemens. En het liefst zou ik nu natuurlijk met ontzettend originele voornemens willen komen, maar helaas. Mijn voornemens zijn niet zo origineel.

Ik wil namelijk afvallen.

Weer fit worden.

Ik baal ervan dat dit mijn goede voornemen is. Dat was die namelijk 3 jaar geleden ook al. En ik hield het toen ook vol. Ik ontdekte de zogenaamde ‘healthy lifestyle’. Merkte dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Vond plezier in het sporten. Ik stond op een gegeven moment gemiddeld 5 keer in de week zware gewichten te tillen in de sportschool. Ik merkte dat mijn lichaam veranderde. Ik was er trots op. Ik voelde me fit. Ik wilde nooit meer terug naar mijn oude levensstijl.

Dus ja, waarom heb ik dat dan toch laten gebeuren. Ik weet het niet. Het kroop er weer langzaam in. Ik heb het ontzettend druk gehad afgelopen jaar. Van 5 keer sporten ging het al naar 3 keer in de week. En dan zo af en toe eens een weekje niet. Tot dat weekje een maand wordt. En die maand maanden.

Het zelfde met het eten. Thuis eet ik meestal wel gezond. Ik vind gezond eten nog steeds heel lekker. Dat is het probleem ook niet. Het probleem is vooral dat ik nogal vaak buiten de deur eet. Ik hou ervan om lekker buiten de deur te eten. Uiteraard met een lekker wijntje erbij. En dat zou ook geen probleem moeten zijn als ik dat maar 1 a 2 keer in de week zou doen. Maar de laatste tijd kwam het vaker voor dat we maar 1 a 2 keer in de week thuis aten in plaats van dat we buiten de deur aten.

En we weten allemaal dat weinig sporten + te veel eten geen goede combinatie is. Ook voor mij niet. Helemaal voor mij niet. Ik heb namelijk nogal aanleg om aan te komen. Dankjewel pap en mam voor jullie genen.

Maar nu het januari is, vind ik het wel tijd om weer lekker fit te worden. Net als de rest van de wereld. Je kan namelijk niet altijd origineel zijn..

goede voornemens 2016

Jij nog goede voornemens?

 

13 reacties

 1. zegt:

  Hebben ze veel sportmogelijkheden op Curacao? Of wordt het hardlopen over het strand? 😉 Ik ben zelf ook weer meer gaan sporten én meer yoga gaan doen. Je moet je er inderdaad even toe zetten, maar ik merk dat ik zelfs na een dag van 12 werkuren nog energie (+rust) krijg als ik in de sportschool sta. Succes meid!

  1. Diana zegt:

   ja er is hier van alles. ik ben hier begonnen met basketbal en ga ook al naar de sportschool. En als mijn container er is, dan ga ik ook nog suppen.

   Eigenlijk is er heel veel hier, maar hardlopen op het strand zit er hier niet echt in haha. Je hebt hier allemaal kleine baaitjes en niet van die grote lange stranden.

   en sporten geeft idd energie. ik ga t liefst s ochtends, dan voel ik me de rest van de dag fit.

 2. […] De eerste week van het nieuwe jaar zit er alweer op. Op nieuwjaarsdag wilde ik eindelijk eens de nieuwjaarsduik doen. Ja hier durf ik wel. Maar helaas, het was de avond tevoren nét iets te gezellig geweest. Je raadt het al, ik kwam m’n bed niet uit. Nieuwjaarsdag heb ik samen met mijn nieuwe beste vriend – Netflix – de hele dag in bed doorgebracht. Ik ben er alleen even uit geweest om te ontbijten-lunchen-dineren-in-één bij de Burger King. Daag goede voornemens. […]

 3. zegt:

  iets afvallen en fit worden wil ik ook !! succes met je doelen!

 4. zegt:

  You go girl! Als jij je daar beter bij voelt moet je het gewoon doen, ik weet zeker dat het zal lukken! Heel veel succes (en ook wel een beetje plezier, toch!?) !

 5. zegt:

  Succes en ik heb er vertrouwen in dat het goed komt hoor! Ik moet onthouden dat ik anders moet eten want heb sinds 3 weken glutenallergie haha

 6. zegt:

  Succes! Ik ga ook meer op mijn voeding letten hoor. Hier is namelijk overal eten wat ik niet kan weerstaan haha. Dan komt die weer met een taart, die weer snoepjes, dan weer etentje, lunch, etc.

  1. Diana zegt:

   Dat maakt het nog moeilijker als iedereen met wat lekkers aan komt zetten. wil je net gezond doen, staat er iemand met een stuk taart voor je neus. Weigeren is ook ze onbeleefd toch 😛

 7. zegt:

  Ik doe niet aan voornemens. Maaar ik merk wel dat hoe meer je in beweging bent en hoe meer je op je eten gaat letten, hoe makkelijker het allemaal gaat. Toch nog even een extra blokje om bijvoorbeeld.

  1. Diana zegt:

   ja idd als je er eenmaal in zit dan is het makkelijk! Ik moet er gewoon weer even inkomen dus haha.

 8. Succes! Misschien is het handig om iemand te zoeken waarmee je kan sporten. Dan heb je minder snel de neiging om niet heen te gaan. Of misschien is er wel een leuke sportclub waar je gezellig samen een sport kan beoefenen. Werkt vaak beter dan alleen naar de sportschool gaan.

  1. Diana zegt:

   ja ik ga al basketballen. en naar de sportschool ga ik samen met m’n’vriend. Komt goed haha

 9. Succes en veel plezier! Vaak is het gewoon al genoeg om die switch om te zetten. Zeker als je al hebt gemerkt dat het kan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *