Auto huren op Curacao

goedkope huurauto curacao

Op vakantie naar Curacao? En wil je ook wat van dit mooie eiland zien? Dan raad ik het heel erg aan om een auto te huren op Curacao. Dus bij deze alles over een auto huren op Curacao. Het is zonde om de hele tijd in en rond je hotel te hangen. Het eiland is prachtig, maar het openbaar vervoer is niet helemaal optimaal. En taxi’s ontzettend prijzig, en Uber bestaat niet op Curacao. Dus wil je meer van Curacao zien dan alleen de omgeving van je hotel of resort, huur dan een auto. Je kan zo de prachtige stranden bezoeken. De nationale parken in het westen van Curacao bezichtigen. Makkelijk een boodschapje doen. De leukste restaurants bezoeken. En zo nog veel meer.

Waar een auto huren op Curacao:

Hoe vind je een huurauto op Curacao?

Als je googelt vind je meer dan genoeg autoverhuurders. Pas alleen wel op dat je er 1tje kiest die betrouwbaar is. Ook kun je vaak bij je hotel of reisorganisatie een auto huren. Ik zelf huur altijd tijdens mijn vakanties een auto bij Sunnycars. Er zijn in ieder geval genoeg opties om een auto te huren op Curacao. 

Waar moet je op letten als je een auto wil huren op Curacao?

 • Is het een erkent bedrijf? Een mannetje die je via via een auto wil verhuren voor 20 euro per dag, is over het algemeen geen erkent bedrijf, en dat kan goed gaan, maar kan ook grote problemen met zich meebrengen.
 • Ben je goed verzekerd? Check dit goed. Anders wordt goedkoop misschien wel eens heel duurkoop. Er zijn zo’n 40 ongelukken per dag op het eiland. De wegen zijn ontzettend slecht en veel mensen rijden met alcohol op of zitten op hun mobiel tijdens het rijden. Zorg dus echt dat je goed verzekerd bent. 
 • kijk naar de reviews. Staat dit bedrijf goed aangeschreven?
 • Zijn het een beetje nieuwe auto’s? Dat rijdt een stuk prettiger, en minder kans dat je problemen krijgt onderweg.
 • Heeft de auto een airco? Misschien rij je liever met de raampjes open, maar een airco kan in deze hitte ook wel eens fijn zijn.
 • wordt de auto gebracht of moet je hem zelf ophalen? Kost dit extra? Kun je meteen vanaf het vliegveld je auto krijgen? 

Tip van Eiland-meisje:

Ik zelf huur tijdens mijn vakanties altijd een auto bij Sunnycars. Dan weet je in ieder geval zeker dat je goed verzekerd bent. Zelfs je eigen risico is verzekerd. Er is hier ook geen optie om zonder verzekering te huren, dus je zit altijd goed mocht er iets gebeuren. 

Het lijkt misschien duur, maar als je bij de ‘goedkopere’ verhuurders een all risk verzekering en de optie (als dit mogelijk is) dat de eigen risico ook gedekt wordt erbij neemt, dan zijn ze ook ineens niet zo goedkoop meer. 

Daarnaast kun je de auto gewoon bij de luchthaven ophalen en weer inleveren. 

En wat zeker op Curacao een groot voordeel is en wat je misschien ook wel nodig gaat hebben aangezien de wegen vol gaten en hobbels zitten. Zelfs een kapotte band is gewoon verzekerd ;). 

Leuke road trips om te doen op Curacao:

Verkeersregels en tanken op Curacao.

Over het algemeen gelden op Curacao dezelfde verkeersregels als in Nederland, met enkele uitzonderingen. Vergeet alleen niet dat er hier niet echt aan de verkeersregels gehouden wordt.

Lees hier meer over de verkeersregels op Curacao.

Tanken gaat hier anders dan in Nederland. Je gaat eerst naar de kassa om te betalen. Je zegt voor hoeveel je wil tanken en je pompnummer. En daarna kun je pas tanken. Als je meer hebt betaald dan dat er in gaat, dan kun je achteraf je overgebleven geld weer ophalen. Er staan ook soms mensen die voor je gaan tanken. Het is dan de gewoonte dat je ze een kleinigheidje geeft. Als je dit niet wil, dan kun je gewoon netjes aangeven dat je het zelf wel doet.


Vind hier nog meer tips voor je verblijf op Curacao.

10 reacties

 1. […] Lees deze blog voor je een auto gaat huren. […]

 2. […] je zelf op pad kan gaan. Zelf op pad gaan is heel goed te doen hier trouwens. Lees hier alles over een auto huren. Curacao is te ver vliegen om alleen maar in je hotel te gaan zitten. En te mooi, dat […]

 3. Heel leuk om te lezen dat De Vos autoverhuur een aanrader is onder veel mensen!

 4. […] Let op: dit is alleen voor lange termijn. 3 Maanden of meer. Zoek je voor korte termijn iets dan kun je hier kijken: Korte termijn auto huur Curacao. […]

 5. […] Huur een auto, zodat je lekker er op uit kan. Bijvoorbeeld een rondje westpunt om de mooiste strandjes te bezoeken. […]

 6. […] Als je op vakantie gaat naar Curacao, dan is het handig om een auto te huren. Het is zonde om de hele tijd op 1 locatie te blijven. En aangezien het openbaar vervoer niet al te best is op Curacao en de taxi’s erg duur zijn, zou ik aanraden om een huurauto te nemen. Aanrader + Korting op een huurauto. […]

 7. Linda zegt:

  Hoihoi,
  Wij gaan voor ons 25 jarig huwelijksjubileum in maart 2018 naar Curacao. Met 6 personen. Heb je nog een tip waar we een auto kunnen huren voor 6/7 personen die nog een beetje redelijk van prijs is? We hebben een huis gehuurd vlak bij Jan Thiel. Bedankt voor de vele info die je hier vertelt! Zo krijgen we nog veel meer zin om op vakantie te gaan!

 8. Hallo Diana,
  ik heb zoeven een huurauto via jouw ‘eiland-meisje’ bij Neo Car Rental geboekt. In je blog schrijf je: “Vul bij je reservering bij ‘extra notes’ even in dat je via eiland-meisje bent gekomen dan krijg je 20 gulden (10 euro) korting. Geldig bij reserveringen vanaf minimaal een week.” Sorry, maar ‘extra notes’ kon ik niet vinden.
  Mijn vrouw en ik waren in september 2015 drie weken in Sun Reef Village, Daar Curacao ons zeer zeer goed beviel, komen we dit jaar van 17 mei tot en met 1 juni naar Blue Bay Resort. Sun Reef Village was helaas volgeboekt. Overigens, ik had al een auto gereserveerd bij Rent a Car Curacao, maar nadat ik jouw blog gelezen had, heb de reservering daar geannuleerd. ik hoop dat alles naar onze tevredenheid geregeld wordt.
  Groetjes vanuit Dresden
  Klaas & Carola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *