Auto huren op Curacao

Op vakantie naar Curacao? En wil je ook wat van dit mooie eiland zien? Dan raad ik het heel erg aan om een auto te huren op Curacao. Dus bij deze alles over goedkoop een auto huren op Curacao. Het is zonde om de hele tijd in en rond je hotel te hangen. Het eiland is prachtig, maar het openbaar vervoer is niet helemaal optimaal. En taxi’s ontzettend prijzig. Dus wil je meer van Curacao zien dan alleen de omgeving van je hotel of resort, huur dan een auto. Je kan zo de prachtige stranden bezoeken. De nationale parken in het westen van Curacao bezichtigen. Makkelijk een boodschapje doen. De leukste restaurants bezoeken. En zo nog veel meer.

Goedkoop een auto huren op Curacao:

Hoe vind je een huurauto op Curacao?

Je kan natuurlijk gewoon een auto bij 1 van de grotere bekende autoverhuurbedrijven huren, maar je kan ook bij een lokale autoverhuurder kijken. Het voordeel van een lokale auto verhuurder op Curacao, is goedkoop een auto huren op Curacao. Je moet alleen wel oppassen dat je zaken doet met een betrouwbaar bedrijf. Zo heb ik behoorlijk pech gehad met de huurauto toen ik net naar Curacao kwam. Plotseling konden ze de auto niet meer leveren, de dag voor vertrek. En dat is natuurlijk behoorlijk balen en geen fijne start van je vakantie. Je moet dus zeker op een paar dingen letten.

Waar moet je op letten als je een auto wil huren op Curacao?

 • Is het een erkent bedrijf? Een mannetje die je via via een auto wil verhuren voor 20 euro per dag, is over het algemeen geen erkent bedrijf, en dat kan goed gaan, maar kan ook grote problemen met zich meebrengen.
 • Ben je goed verzekerd? Check dit goed. Anders wordt goedkoop misschien wel eens heel duurkoop.
 • kijk naar de reviews. Staat dit bedrijf goed aangeschreven?
 • Zijn het een beetje nieuwe auto’s? Dat rijdt een stuk prettiger, en minder kans dat je problemen krijgt onderweg.
 • Heeft de auto een airco? Misschien rij je liever met de raampjes open, maar een airco kan in deze hitte ook wel eens fijn zijn.
 • wordt de auto gebracht of moet je hem zelf ophalen? Kost dit extra?

Tip van Eiland-meisje:

Natuurlijk heb ik ook voor jullie uitgezocht welke autoverhuurder dus wel betrouwbaar is en zijn afspraken nakomt.

De Vos autoverhuur! Waarom die? Omdat ten eerste deze zijn afpraken nakomt, de service goed is en snel reageert. Maar ook omdat hij gewoon nette vrij nieuwe auto’s levert met airco. De prijzen zijn goed en de auto wordt gratis gebracht en weer opgehaald. En deze staat ook gewoon erg goed aangeschreven.

Korting via eiland-meisje:

Jaja, ik heb ook nog een leuke korting geregeld voor alle lezers van eiland-meisje. Zijn toch weer een paar drankjes extra tijdens happy hour.  Als je onderstaand formulier invult, dan krijg je 10 euro korting bij reservering*.

Vrijblijvende offerte opvragen:

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

auto huren op Curacao

* Korting geldig vanaf 1 week autohuur.

 

Leuke road trips om te doen op Curacao:

Verkeersregels en tanken op Curacao.

Over het algemeen gelden op Curacao dezelfde verkeersregels als in Nederland, met enkele uitzonderingen. Vergeet alleen niet dat er hier niet echt aan de verkeersregels gehouden wordt.

Lees hier meer over de verkeersregels op Curacao.

Tanken gaat hier anders dan in Nederland. Je gaat eerst naar de kassa om te betalen. Je zegt voor hoeveel je wil tanken en je pompnummer. En daarna kun je pas tanken. Als je meer hebt betaald dan dat er in gaat, dan kun je achteraf je overgebleven geld weer ophalen. Er staan ook soms mensen die voor je gaan tanken. Het is dan de gewoonte dat je ze een kleinigheidje geeft. Als je dit niet wil, dan kun je gewoon netjes aangeven dat je het zelf wel doet.


 

Vind hier nog meer tips voor je verblijf op Curacao.

 

Follow

Diana

Praat gezellig mee

7 reacties op “Auto huren op Curacao

 1. Pingback: Beach hoppen Curacao | Ontdek de mooiste strandjes op Curacao.

 2. Pingback: Goedkope Stage Auto huren op Curacao | tips stage en wonen op Curacao

 3. Pingback: Last minute reis naar Curacao - Eiland Meisje

 4. Pingback: Vakantie boeken naar Curacao | Vergelijk vakanties naar Curacao + tips

 5. Linda

  Hoihoi,
  Wij gaan voor ons 25 jarig huwelijksjubileum in maart 2018 naar Curacao. Met 6 personen. Heb je nog een tip waar we een auto kunnen huren voor 6/7 personen die nog een beetje redelijk van prijs is? We hebben een huis gehuurd vlak bij Jan Thiel. Bedankt voor de vele info die je hier vertelt! Zo krijgen we nog veel meer zin om op vakantie te gaan!

  Reply
 6. Klaas & Carola van der Meer

  Hallo Diana,
  ik heb zoeven een huurauto via jouw ‘eiland-meisje’ bij Neo Car Rental geboekt. In je blog schrijf je: “Vul bij je reservering bij ‘extra notes’ even in dat je via eiland-meisje bent gekomen dan krijg je 20 gulden (10 euro) korting. Geldig bij reserveringen vanaf minimaal een week.” Sorry, maar ‘extra notes’ kon ik niet vinden.
  Mijn vrouw en ik waren in september 2015 drie weken in Sun Reef Village, Daar Curacao ons zeer zeer goed beviel, komen we dit jaar van 17 mei tot en met 1 juni naar Blue Bay Resort. Sun Reef Village was helaas volgeboekt. Overigens, ik had al een auto gereserveerd bij Rent a Car Curacao, maar nadat ik jouw blog gelezen had, heb de reservering daar geannuleerd. ik hoop dat alles naar onze tevredenheid geregeld wordt.
  Groetjes vanuit Dresden
  Klaas & Carola

  Reply