Huis op Curacao kopen of huren.

huis te koop in Barber, bandabou, Curacao

Ben je van plan om naar Curacao te verhuizen? Dan heb je een hele boel te regelen. De meeste informatie is gewoon op de website te vinden, maar je mag me ook altijd een bericht of mailtje sturen met vragen.

1 Van de dingen die geregeld moeten worden is het vinden van een huis op Curacao. Je zult dus een huis moeten kopen of huren op Curacao als je hier heen komt. En dat is niet altijd even makkelijk vanuit Nederland. Wil je niet in een huis terecht komen die ver beneden je verwachtingen ligt, dan heb je 2 opties.

 1. De 1e maand een vakantiewoning huren en dan pas als je zelf op Curacao bent opzoek gaan naar een woning. Dan kun je gewoon zelf bezichtigen.
 2. Mij om hulp vragen. Ik doe voor jou de bezichtiging en zorg voor een duidelijke en overzichtelijke video waarin alles in beeld komt. Waaronder dus ook de eventuele mindere kanten aan een woning die de makelaar je nooit zal laten zien. En om helemaal een goed beeld van de woning te krijgen maak ik ook een 360 virtual tour als je dat wil. Dan loop je als het ware zelf door de woning, en dat vanuit Nederland.

De voordelen voor jou:

 • Je kan vanuit Nederland een heel goed beeld krijgen van de woning op Curacao doormiddel van een video en 360 virtual tour. Ik laat alles zien, en vertel eventuele bijzonderheden.
 • Ik laat niet alleen het huis zien, maar ook de omgeving. Zo krijg je ook meteen een beeld van de omgeving en de straat. En met de 360 virtual tour is het net alsof je zelf in de straat staat.
 • Je komt niet voor verrassingen te staan. Een huis kan prachtig zijn, maar aan een drukke weg liggen, of staat in een straat die totaal niet naar jouw wens is. Of ze zijn flink aan het bouwen rondom de woning waardoor je geluidsoverlast kan hebben. Dit zijn dingen die ik je van te voren al kan laten zien, en dan kan je zelf de beslissing maken of bepaalde dingen wel of niet bepalend zijn in je keuze.
 • Ik ben onafhankelijk. De makelaar wil zijn of haar woning verhuren, dus doet natuurlijk een mooi praatje. Mij maakt het niet uit welk huis je huurt, als jij maar gelukkig ermee bent. En ik zou jou er graag mee helpen om jouw droomwoning te vinden.
 • Op foto’s kan een huis heel anders overkomen als in het echt. Dus een bezichtiging is zeker aan te raden. Als je zelf niet aanwezig kan zijn op Curacao dan kun je het dus door mij laten doen.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Neem eerst contact op met mij zodat ik weet dat jullie mijn hulp willen, dan kan ik daar tijd voor inplannen.

Daarna maken jullie een selectie van woningen die jullie aanspreken. Check ook altijd even met de makelaar of de woning nog beschikbaar is, want dat is niet altijd, ook al staat deze online. Denk daarna goed na welke jullie echt interessant vinden en vraag daarvoor een bezichtiging aan, en geef aan de makelaar door dat iemand op het eiland de bezichtiging voor jullie komt doen. Dan kan de makelaar rechtstreeks contact met mij opnemen, zodat jullie geen last hebben van al dat heen en weer gemail/app/bel.

Geef aan mij door welke huizen bij welke makelaar en ook meteen per huis waar ik extra aandacht aan moet besteden. vragen over de woning. Dingen die ik aan de huiseigenaar kan vragen voor jullie. Echt alles wat in je opkomt kun je vragen, niks is te gek. Ik ga er toch heen, dus jullie kunnen maar beter maximaal gebruik maken van die gelegenheid.

Op de dag van de bezichtiging maak ik een duidelijke video. stel ik al jullie vragen. en maak ik een 360 virtual tour.

360 virtual tour Curacao woning.

Wat kost dat dan? 

Het complete pakket kost 79 euro per appartement tot 2 slaapkamers, en 109 euro voor grotere huizen.

Je krijgt daarvoor:

 • Het belangrijkste, iemand die je kan vertrouwen en er geen belang bij heeft jou die woning te verhuren
 • een videobezichtiging waarin ik alles laat zien, van straatbeeld tot aan de ventilator in de slaapkamer en alles er tussen in.
 • Een 360 virtual tour. Hierdoor is het alsof je zelf door de woning loopt. Je ziet letterlijk alles om je heen, en er wordt dus ook niets verborgen voor je.
 • Iemand met kennis van de markt (heb zelf als makelaar gewerkt) en je dus ook meteen kan adviseren of het een goede woning is, en of er gebreken zijn. Ik weet waar ik op moet letten.
 • Je kan me alles vragen over de woning en ook vragen om op bepaalde zaken te letten tijdens de bezichtiging.

Wel een bezichtiging maar vind je de 360 virtual tour niet nodig? 

Ik kan ook alleen een video bezichting maken. Dit kost je 65 euro ongeacht de grootte van de woning. Je krijgt er het zelfde voor als het complete pakket, behalve de 360 virtual tour.

Het is de kleine investering echt waard. Want je zal echt niet de eerste zijn die op Curacao aankomt en erg teleurgesteld is in de woning. En dan zit je aan je jaarcontract vast. Dat wil je niet. Dus wees slim door goed voorbereid te zijn. 

 

Wil je mijn hulp dan kun je me altijd mailen op info@eiland-meisje.nl. Je kunt me ook benaderen op mijn Facebook page. Of je vult mijn contact formulier in.

real estate fotografie Curacao

 

5 reacties

 1. […] En op het moment dat je daadwerkelijk hier komt wonen en je wil vanuit Nederland een woning zoeken, dan kan ik je daar ook mee helpen. Meer info. […]

 2. Ties Middelkoop zegt:

  Hallo Diana,
  Top site met veel nuttige informatie.
  Ik heb een vraag namens een Chinese zakenrelatie. Hij is voornemens een huis op Curacao te kopen en vroeg mij te checken of het waar is dat:
  – indien de min. investering usd 280.000 bedraagt men na 5 jaar verblijf de locale (dus Nederlandse) nationaliteit kan verkrijgen en dus een Nederlands paspoort kan aanvragen. Klopt dit?

  Met vriendelijke groet,
  Ties Middelkoop

 3. zegt:

  Allemaal heel spannend hoor. Ik ben echt wel heel benieuwd 🙂

 4. Joep de Veer zegt:

  Neem even contact met mw op, wellicht kunnen we wat voor elkaar betekenen.

 5. […] Voor meer informatie check even hier. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *