Jeeptour met Curacao Activities

jeeptour curacao

Afgelopen weekend werd ik uitgenodigd om mee te gaan op een Jeep tour door Curacao Activities. Altijd leuk. Vanuit Bandabou moesten we al vroeg aanrijden om op tijd bij de locatie te zijn waaruit we zouden vertrekken. Ondanks dat ik normaal een hekel heb aan vroeg opstaan, vond ik het nu minder erg. Ik had er zin in. Was benieuwd of we nog langs plekjes zouden komen die ik nog niet kende..

De jeep was enorm. De chauffeur – en tevens tour guide – zat voorin, en achterin waren 3 banken met 4 stoelen. Het is een open jeep wat het extra gaaf maakt, en vooral heel anders dan met je eigen auto rond-touren.

jeeptour curacao

Toen iedereen aanwezig was zijn we vertrokken richting de Sint Joris Baai. Helemaal leuk, want daar was ik al erg lang niet meer geweest. Een mooi natuur gebied aan de Oost kant van het eiland. Het was echt een offroad tour. Lekker scheuren over het zanderige terrein en langs alle cactussen af. Heuvels op en af. Erg leuk.

sint joris baai curacao

jeeptour curacao

Af en toe stopten we zodat de tourguide het een en ander kon uitleggen over Curacao en de plek waar we waren. Zo weet ik nu dat er 3 verschillende soorten cactussen groeien op Curacao. En dat Makamba van het Afrikaanse woord kamba komt, en vriend betekend. Makamba betekend dus letterlijk vrienden.

We stopten ook bij een grot. Na een kleine klim omhoog kwamen we uit bij een prachtig uitzicht en een grot.

grotten curacao

Later stopten we nog bij een punt waar je uitzicht hebt over heel de oostkant van het eiland. Echt mooi om te zien. Ook leuk om zo de verschillende wijken te herkennen vanuit boven.

jeeptour curacao

De laatste stop was bij Directors Bay. Ik geloof dat dat het enige strandje was waar ik nog nooit geweest was. We konden hier even snorkelen. Dit vind ik 1 van de mooiste snorkel spots van het eiland. Mooie vissen en koraal. Ook gewoon een mooi strandje om te zien.

directors bay Curacao

Eenmaal uitgesnorkeld en opgedroogd gingen we weer terug naar waar we gestart waren. Ik vond het een erg leuke tour. Een gave jeep. Gezellige tour guide. En weer wat nieuwe plekjes op het eiland ontdekt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *