Missen uit Nederland

Marie pampoen Curacao | Strand curacao

Eigenlijk mis ik niet zoveel. Toen ik Nederland achter me liet wist ik dat dat voorgoed was. Ik wist, zonder ooit eerder in het buitenland gewoond te hebben, dat ik niet terug zou keren. Nederland is nooit mijn thuis geweest.

Net zoals waarschijnlijk velen te horen krijgen als ze gaan emigreren, kreeg ik ook veel nadelen over Curacao te horen. Dat ik bijvoorbeeld de seizoenen zou gaan missen. Of dat Curacao zo klein is en ik me opgesloten zou voelen. Dat ik het zou gaan missen om gewoon even naar België of Duitsland te kunnen gaan. Mensen willen tenslotte niet dat je gaat.

Ik kan je vertellen, niets van dat alles mis ik. Nooit gemist ook. Het is heerlijk om elke dag wakker te worden in een warm klimaat. Het is heerlijk om op een eiland te wonen. Waar je ook gaat, de zee is altijd dichtbij. En dat is wat mij gelukkig maakt. De zon, de zee, het eiland leven.

Is er dan niets dat ik mis? Nou soms wel. Kleine dingetjes. Als er iets stuk is of ik snel iets nodig heb, dat ik dan niet gewoon even snel online kan bestellen. ‘Vandaag besteld, morgen in huis’ is iets wat ze hier niet kennen. En de prijzen zijn hier van veel dingen ook gewoon zoveel hoger, of het is überhaupt niet te krijgen. Natuurlijk is dit geen groot probleem, ik bestel gewoon in Nederland en laat het iemand meenemen. Maar soms mis ik het wel dat het eigenlijk ook veel makkelijker kan.. Online kijken en vergelijken, zoals op Bestenu.nl. Dat kan hier niet.

Ook mis ik wel eens het shoppen zoals we dat in Nederland kennen. Gewoon lekker naar de stad en de hele middag winkels afstruinen. Ik moet zeggen dat ik dat vooral nu pas – sinds ik 2 kinderen heb – mis. Voor mezelf koop ik niet zoveel, maar vind het leuk om voor hun kleren etc te kopen.

Mijn familie komt regelmatig hier, maar vrienden een stuk minder. En ik ben écht heel slecht in online contact houden. Ik hou niet van bellen, dus doe dat ook vrij weinig. Gelukkig is als ik ze spreek alles gewoon zoals het altijd was. Ik ken ze dan ook al járen. En dat is wel wat ik hier mis. Je legt hier snel contacten maar het is en blijft toch vaak wat meer oppervlakkig. En de grootste reden is dat de meeste mensen weer weggaan. Echt goede vriendschappen opbouwen met mensen zoals je dat in Nederland hebt, gaat een stuk moeizamer hier omdat het grootste gedeelte van de mensen die je spreekt toch weer naar Nederland terug gaan na een tijdje. Je zou zeggen, maak vrienden met mensen die van daar zijn.. Nou, dat heb ik gedaan. En die zijn ook naar Nederland gegaan.

Verder is er eigenlijk niet zoveel wat ik mis. Ja, het is hier soms een zooitje ongeregeld. 5 Keer stroomuitval in 1 week is ook niet super chill ofzo. Maar dat is wel wat Curacao Curacao maakt. Het imperfecte wat het eigenlijk zo perfect maakt. Het eiland waar ik zo van hou en dat mijn thuis is.

Marie pampoen Curacao | Strand curacao

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *