Trend kleuren SS 2016

trend kleuren lente zomer 2016

Ik weet het, de winter moet nog beginnen. Maar f*ck de winter. Ik ga jullie alvast de trends voor de lente en zomer 2016 laten zien. Dus komende weken komen hier de trends voorbij die op de catwalk te zien waren bij de grote designers.

Vandaag ga ik het hebben over de kleuren die helemaal hip zijn in de lente en zomer van 2016.

Kleuren lente / zomer 2016

Terwijl vorig jaar de pastel kleurtjes nog helemaal hip waren, zie je die nu een stuk minder terug op de catwalk. De kleuren zijn komend jaar wat harder, warmer en donkerder.

We zien heel veel blauw tinten. Van lichtblauw tot heel donkerblauw, zelfs tegen het zwarte aan. Vooral kobalt blauw en marineblauw komen bij erg veel designers terug. Naast blauw zagen we ook heel veel rood tinten terug op de catwalk. knalrood kan, Maar burgundy rood zien we ook regelmatig terug. Een nieuwe kleur die ik ontzettend veel terug zag komen is koraalrood. Dat is een beetje tussen rood, oranje en roze in. In wat mindere mate, maar toch duidelijk aanwezig was geel. Van licht geel tot oranje geel.

Zoals elke zomer, zien we ook komend seizoen weer veel wit en nude. Wat me ook opviel was dat er naast deze typische zomerkleuren ook veel zwart te zien was.

Wat ik er van vind? Blauw vind ik een prachtige kleur en staat bij vrijwel iedereen goed, dus daar ben ik blij mee. Koraalrood vind ik ook een prachtige kleur, maar ik vind dat lang niet iedereen die kleur kan hebben. Ik vind koraalrood mooi staan bij een donkere huid en donkere haren. Ikzelf zal die kleur niet zo snel dragen. Ook vind ik het wel leuk dat de kleuren wat warmer zijn. Pastel is ook erg mooi – en daar mag je ook zeker nog in gezien worden – maar warmere, donkere kleuren vind ik zelf mooier, en staan me vooral beter.

Foto’s van de SS 2016 collecties.

fashion trend kleuren zomer lente 2016

Sacai.

kleuren mode lente zomer 2016

Vivienne Westwood.

mode kleur lente zomer 2016

John Galliano.

trend kleuren fashion zomer lente 2016

Elie Saab.

fashion trends 2016 zomer lente - kleuren

Mugler.

kleuren fashion lente zomer 2016

Andrew GN.

fashion kleuren lente zomer 2016

Andrew GN.

trend fashion lente zomer 2016

Balenciaga.

kleuren - fashion lente zomer 2016

Christian Dior.

zwarte kleding lente zomer 2016

Christian Dior.

koraal rood fashion kleur lente zomer 2016

Issey Miyake.

zwart kleur lente zomer 2016

Barbara Bui.

nude kleur - fashion trend lente zomer 2016

Balmain.

kleuren fashion trend lente zomer 2016

Temperley London.

kleuren lente zomer 2016

Holly Fulton.

kleuren lente zomer 2016

Diane von Furstenberg.

* bron beeldmateriaal: Vogue.nl


 

Wat vind jij van deze kleuren?

 

7 reacties

 1. zegt:

  Leuk artikel bedankt.

 2. Wat ben ik blij om te horen dat blauw weer terug komt. Dat zag je al toen de zomer ten einde ging en vaak starten die trends in het voorjaar weer, waar ze in het voorgaande najaar gestopt zijn. Ik heb iig nog veel blauwe items in mijn kast hangen! haha 😀

 3. zegt:

  De pantone kleur voor dit najaar is toch Marsala?

  1. Diana zegt:

   ik doe niet aan najaar 😛 ik sla die duistere periode over en ga gelijk door naar de lente/zomer 2016 🙂

 4. Fijne kleurtjes! Pastel kleuren vind ik mooi, maar dan in m’n huis, anders blijft er niks van me over haha. Vooral dat koningsblauw is heel chic.

  1. Diana zegt:

   hahaha precies ja. ik heb daar dus ook last van dat er van mezelf weinig overblijft als ik pastel draag. Behalve als ik al wat zon gezien heb en al bruin ben, dan vind ik het wel weer leuk.

 5. Ik vind die paars/blauwe kleur je overal terug ziet komen ontzettend mooi en apart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *