Na regen komt zonneschijn.

bananen plant

Daar loop ik dan. Samen met Akira. In de regen. Kou. Met een dikke winterjas aan, handschoenen en een sjaal om. Een paraplu boven mijn hoofd, maar uiteraard waait de regen gewoon onder de paraplu en wordt ik nog nat.

Ik heb er een hekel aan. Wordt er chagrijnig van. Ik baal.

Maar er is ook een andere gedachte. Een fijne gedachte dit keer. Ik denk aan Curaçao. Aan het mooie weer daar, de zon, en de warmte. Dan realiseer ik me ineens dat ik al over 5 dagen – 4 op het moment dat dit online komt – in de warmte zit.

En dan prijs ik mezelf gelukkig. Dat ik gewoon de kans heb – en durf te nemen – om mijn dromen achterna te gaan. Dat ik straks gewoon op een tropisch eiland woon. Een eiland met de mooiste stranden. Palmbomen overal. En dat ik eindelijk een bananenplant kan nemen. Ik wil al zo lang een bananenplant. Al sinds die keer dat ik er 1 tegen kwam bij de Intratuin. Maar dat ding was natuurlijk schandalig duur, en grote kans dat die hier kapot gaat in de winter.

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik over een halve week de kou en regen achter me kan laten. Dat ik Nederland achter kan laten. Op naar de zon!

Na regen komt zonneschijn.

bananen plant

 

 

12 reacties

 1. zegt:

  Wat een heerlijk vooruitzicht. Nu zelfs nog maar 3 dagen te gaan!

 2. Wauw joh 4 dagen nog maar… wat gaat het snel!! Nog even volhouden en dan lekker genieten van je leven daar, je droom, het weer en je bananenplant. 😉

 3. Heerlijk vooruitzicht <3 Ik word er lichtelijk jaloers van hihi.

 4. Annelies zegt:

  Bah, begin niet over het weer hier in Nederland 😉 Nog eventjes en je zit op een supermooi eiland en gaat hele mooie avonturen tegemoet. Ik vind het zo gaaf he! Doen waar je van droomt. Ik heb even op je Facebookpagina gekeken en je bikini’s zijn echt heel mooi. Dat moet toch haast wel wat worden! Succes, veel plezier en ga ervoor!

  1. Diana zegt:

   haha sorry.

   en dankjewel 🙂 laten we hopen dat het een succes wordt.

 5. Leuke vooruitzichten voor je!

 6. zegt:

  Haha ja kan het me helemaal voorstellen! Als wij ooit in een Colombiaans dorpje en huisje hebben waar het wat warmer is dan in Bogotá dan wil ik zeker een mangoboom!

  1. Diana zegt:

   schelen de temperaturen eigenlijk zoveel in colombia? en mango’s, zo lekker. als ik ooit een grote tuin heb wil ik die ook wel.

 7. Ik kan gewoon niet geloven dat je al over 4 dagen vertrekt! Ik wens je alvast een goede vlucht en hoop dat Akira ook niet al te veel last zal hebben van de vlucht 🙂

  1. Diana zegt:

   ja zo snel al hè! kan het ook bijna niet geloven. Voor akira vind ik t wel echt zielig. zo lang in zo’n klein kooitje. maar ze komt pas in februari, dan hebben we ons eigen huisje.

 8. Ingrid zegt:

  Hoi Diana

  Ik volg jou al een tijdje ,, ik vindt het top wat je gaat doen ..
  Een vriend van ons heeft het 1 jaar geleden ook gedaan en het bevalt hem geweldig .
  Het is een verschrikkelijk leuk eiland en de mensen zijn er zo vriendelijk.
  Neemt niet weg dat ook daar het normale leven eens begint … En het ook behoorlijk kan regenen .
  Ik wens je heel veel succes met het overhuizen en geniet van alles wat mooi is .

  Groetjes Ingrid

  1. Diana zegt:

   hoi ingrid, leuk om te horen!
   dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *