Bloggers life

nadelen aan bloggen

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


De vraag van deze week:

 

Wat vind jij het grootste nadeel aan bloggen?

 

Suzanne.

Stiekem kost het toch heel veel tijd en geld. Dit word vaak niet gedacht, maar als je producten wilt testen en dit niet opgestuurd krijgt, dan kost het geld. Een eigen domein kost een heleboel geld. Apparatuur is natuurlijk ook belangrijk en dan moet je dit ook nog allemaal gebruiken en dingen schrijven. Vaak word er niet zo over gedacht, maar het is wel zo. Gelukkig is het een super leuke hobby en wil ik dit er allemaal aan besteden.

Julia.

Het grootste nadeel (voor mij) is dat ik al slecht was in plannen en dat er nu alleen maar meer bij komt, haha! En mensen begrijpen het soms niet, vinden het een rare hobby. Maar daar kan ik niet echt last van hebben.

Denna.

Tijd! Ik studeer fulltime en soms is het lastig te combineren samen met een blog zeker omdat ik perfectionistisch ben in het bloggen. Ik ben iemand die graag iets uitgebreid doet testen en een lading verschillende foto’s neem voordat ik een artikel schrijf.  En soms heb ik gewoon niet de tijd hiervoor omdat er ook nog 5 verslagen voor school op mij liggen te wachten.  Bloggen neemt veel meer tijd in beslag dan je eigenlijk zou denken, van het maken van de foto’s tot bewerken en het schrijven en testen.

Kim.

Het grootste nadeel van bloggen vind ik dat mensen soms de spot met je drijven. Mensen zien bloggen vaak niet als een hele taak, ze denken dat er niks anders bij komt kijken dan een artikel schrijven en dingen op social media posten.

Simone.

Het grootste nadeel vind ik dat je het soms niet helemaal los kunt laten. Wellicht komt dat doordat ik pas begonnen ben, maar ik ben er echt continue mee bezig. Er moeten ook momenten zijn dat je het even aan de kant zet en iets anders leuks gaat doen.


 

Wat ik het grootste nadeel aan bloggen vind?

Ook zeker weten de tijd die het kost. Niet dat ik het erg vind er zoveel tijd mee bezig te zijn. Maar meer dat ik daardoor niet al mijn ideeën kan uitwerken. Want ik wil nog zoveel meer met mijn blog. Er liggen nog zo ontzettend veel ideeën voor artikelen. maar ja, die tijd hè..

nadelen aan bloggen

Lees hier alle bloggers life artikelen over o.a. geld verdienen met je blog en omgaan met negatieve reacties.

Dan nu de vraag aan jou? Wat vind jij het grootste nadeel aan bloggen?

27 reacties

 1. De tijd die het bloggen in beslag neemt is inderdaad wel heel wat! Maar gelukkig besteed ik die tijd er graag aan! 🙂
  Leuk dat je reacties van andere bloggers hebt verzameld! <3

 2. zegt:

  Dat mensen denken je te kennen op basis van die paar selectieve kijkjes die je in je hen in je leven gunt.

 3. zegt:

  dat over het loslaten herken ik wel, elke keer kijken of je comments heb of weer willen bloggen.. het moet geen prioriteit zijn maar gewoon een leuke hobby voor erbij 🙂 dus ik ben het daar mee eens.

 4. Mijn grootste nadeel is dat ik mezelf ‘druk’ opleg om te bloggen. Schrijven, artikelen bedenken en fotograferen vind ik echt super leuk, maar ben zoveel anderen dingen bezig, dat het bloggen op het laagste pitje komt te staan. Echt super jammer, want ik vind het zo leuk om te doen! Tja, accepteren dat het zo is en dan komt de tijd en de leuke artikelen vanzelf wel weer!

 5. zegt:

  Het kost een hoop tijd, maar ook een stuk leuker dan huishoudelijke taken… Dat ervaar ik soms als nadeel. Daarnaast is er nog de ‘daglicht-stress’ die ik heb, om de juiste foto te maken.

 6. Het soms los laten vind ik ook lastig, vooral op dagen als mijn dochterlief niet meewerkt met inplannen.

 7. zegt:

  Haha ja soms heb ik gewoon niet genoeg tijd… Dan heb ik een leuk idee voor een artikel maar dan ben ik niet snel genoeg en is ‘het moment’ alweer weg :'(
  Maar ach, ook heel veel leuken dingen natuurlijk. Ik moet misschien maar wat beter leren plannen!

  -X-

 8. zegt:

  Wat Simone zegt: dat ik het nooit helemaal los kan laten. Ik droom er soms zelfs over :). En (gebrek aan) tijd blijft natuurlijk ook altijd meespelen.

 9. zegt:

  Het gebrek aan tijd inderdaad! Als een dag toch eens 48 in plaats van 24 uur zou hebben… oh ja en het inplannen van het maken van fotos! Vaak wil ik op het gras in de tuin fotos maken, begint het ineens te regenen.

 10. zegt:

  Eigen is voor mij het nadeel ook de tijd. Ik ben ook nog gewoon fulltime studente en dus heb ik het al aardig druk.

 11. Ik denk dat tijd toch het wel grootste ‘nadeel’ is. Maar dit nemen we op de koop toe 😉

 12. zegt:

  Wat ik een nadeel vind, is dat ik heel veel tijd steek in het bloggen en maar weinig mensen interesse tonen. Mijn artikelen worden amper gelezen en er wordt nooit een berichtje achtergelaten. Ik help altijd iedereen, maar ik had ook wel wat hulp kunnen gebruiken. Ik doe alles echt helemaal alleen. Ik had verwacht dat mijn vrienden en familie mij wel zouden willen volgen, maar als ik er om vraag dan krijg ik geen enkel response. Soms voel ik me dan zo ontzettend zielig! Haha

  Liefs, Case

  1. zegt:

   I hear you… Je website is prachtig.

 13. zegt:

  Thanks meis. Ook leuk om te lezen hoe anderen erover denken. Ik moet zeggen dat ik het tijdgebrek met een Full-time baan ook echt ontzeggend vervelend vind. Het liefst spendeer ik de hele dag aan mijn blog!

 14. zegt:

  Bedankt voor de vermelding Diana!

 15. zegt:

  Het kost inderdaad veel tijd 😉 x

 16. zegt:

  Ik vind het ook heel moeilijk om blogs te plannen en dingen bij te houden, maar dat leer ik dan ook wel weer door het bloggen (na- en voordeel tegelijkertijd dus!).

 17. zegt:

  Ik weet dat je een hekel hebt aan taal nazi’s maar het is “het grootste nadeel van”, niet aan dus. Beetje zonde van je titel en verder leuke blog!
  Enne inderdaad is tijd, of vooral tijdgebrecht een groot nadeel!

  1. Sharon zegt:

   Jammer dat de reactie van een ’taalnazi’ (wat 1 woord is) ook niet helemaal klopt….

  2. Diana zegt:

   hoi rosie, ow echt ja. ik vind ‘aan’ beter klinken haha. naja ik laat het zo staan, anders moet ik ook de foto opnieuw maken. geen zin in en geen tijd voor. en dankjewel.

 18. Leuk om te zien dat veel dingen toch wel herkenbaar zijn. Omdat ik niet blog als ‘businessmodel’ maar meer om m’n werk als fotograaf te laten zien, heb ik minder dat mensen er van op kijken dat ik blog. Ik denk dat dat ook samenhangt met hoe persoonlijk je bent.

 19. zegt:

  Het kost inderdaad veel tijd, maar hierdoor leer ik wel om goed te plannen. Voor mijn blog moet ik namelijk echt op pad, dus dat moet ik dan van te voren goed uitstippelen. En toen ik mijn blog net begon, kon ik het ook niet loslaten. Dag en nacht dacht ik eraan, maar dit gaat gelukkig nu wel wat beter.

  1. Diana zegt:

   ja dat had ik ook dat ik er heel veel mee bezig was. nu nog wel maar ik kan het nu wel beter naast me neerleggen.

 20. Veel geld kost het ons niet (we gebruiken vaak testers die we gratis krijgen), maar het kost vooral veel tijd… Soms ben ik dan een hele dag bezig geweest met studeren, en dan “moet” ik nog een artikel schrijven… Daarom hebben we ook gekozen om niet elke dag iets online te zetten 😉

 21. zegt:

  Dat het veel geld kost en dat ik het ook niet los kan laten (net als Simone) vind ik ook wel de grootste nadelen. Gelukkig snappen mensen om me heen het allemaal heel goed, soms zijn ze zelfs iets TE enthousiast, haha.

 22. zegt:

  Tijd, geld, onderwaardering, ‘dat doe je er toch een beetje bij’, dat mensen denken dat je een narcist bent en zo kan ik er nog wel wat opnoemen :).

 23. zegt:

  Dat het best veel tijd kost maar aan de andere kant is het juist leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *