Nadelen – wonen op Curaçao.

wed en wild - sea aquarium beach curacao

Bij eventuele emigratie plannen ga je bij je zelf de voor en nadelen van zo’n emigratie tegen elkaar afwegen. Je zoekt dus ook de nadelen op. Je hoort deze ook aan van andere mensen die de stap al ondernomen hebben.

De mensen in je omgeving – die niet willen dat je gaat – sommen zeer regelmatig alle mogelijke nadelen van wonen in Curaçao op.

Je gaat bij jezelf na hoe belangrijk zo’n nadeel voor jou is. En of het voor jou überhaupt wel een nadeel is. want niet iedereen houdt van dezelfde dingen.

Ik schrijf dit artikel eigenlijk vooral voor mezelf. Zodat ik over een jaar, en over een paar jaar terug kan kijken hoe ik er nu – voor de emigratie – over denk. En zodat ik mijn gedachtes van nu kan vergelijken met dan (als ik er al een tijdje woon).

Of ik over bepaalde dingen anders ben gaan denken. Of dat alles misschien wel precies zo is zoals ik het nu verwacht.

De nadelen van wonen in Curaçao die ik regelmatig lees of te horen krijg:

De lage lonen.

Het klopt dat de lonen in Curaçao een stuk lager liggen, terwijl de kosten van levensonderhoud ongeveer gelijk liggen met Nederland. Ik denk dat het wel even wennen zal zijn om niet meer zonder na te denken geld uit te kunnen geven. Maar ik denk dat dat wel goed komt. Ik weet nu ook heel goed uit eigen ervaring dat een goed betaalde baan en groot huis niet gelukkig maken. Dat er veel belangrijkere dingen zijn dan een goed salaris. Liever minder geld en wonen in de tropen!

Hoge criminaliteit.

Dit is zeker wel een puntje wat ons tegen staat aan Curaçao. vooral omdat wij nu in een boerengat wonen waar vrijwel nooit iets gebeurd. Gelukkig hebben we onze waakhond Akira. En er zijn nog wel meer maatregelen die je kunt treffen.

no words tag

Slecht sociaal vangnet.

Ik zie dit nu niet echt als een nadeel. Zolang je gewoon werkt en er rekening mee houdt maakt het niet uit.

De politiek is niet te vertrouwen.

Daar ben ik eerlijk gezegd niet zoveel mee bezig. En daarnaast, waar is de politiek wel te vertrouwen?

Poko poko (daar gaat alles zo sloom).

Ik ben zelf ook een beetje poko poko, dus ik pas daar perfect thuis. Mijn vriend zal hier wel heel erg aan moeten wennen, want die is wel een beetje van de tijd.

Ongedierte.

Het eerste wat ik doe als we ons huisje gevonden hebben is een bedrijf bellen die de boel even komt behandelen. Zodat het ongedierte wat meevalt. Ik ben namelijk doodsbang voor kakkerlakken en ander kruipend en vooral vliegend gespuis. Dit vind ik wel een heel groot nadeel van Curacao. En ik denk ook niet dat ik er ooit aan ga wennen. Brrr.

Het gemis van de seizoenen.

Hahaha. Als ik iets niet ga missen zijn het wel die verdomde seizoenen. Wat heb ik daar een hekel aan. Oke, behalve aan de zomer. Maar daar is het altijd zomer. Nee, dit is juist een van de grootste voordelen voor mij in plaats van een nadeel.

wed en wild - sea aquarium beach curacao

Een klein eiland.

Heerlijk juist. Ik heb er nu juist een hekel aan dat als ik ergens heen wil ik zo ver moet rijden. Was alles maar lekker dicht bij elkaar. Wat me ook vooral opvalt. De meeste mensen die dit als nadeel noemen, zijn de mensen die zelf nooit verder van huis komen dan de dichtstbijzijnde grote stad.

Afhankelijk van de auto.

Ben ik nu ook. Mensen die in Curaçao wonen en klagen over het openbaar vervoer.. kom eens wonen waar ik woon. Dan weet je wat slecht openbaar vervoer is. Verder hoor ik ook vaak dat mensen het missen om even de fiets te kunnen pakken. Ik heb geen fiets dus missen zal ik ‘m ook niet haha.

Beperkte keuze aan winkels.

Ja, zeker een nadeel voor mij. Want ik hou van shoppen. Het voordeel is dan dat op vakantie gaan naar Nederland net wat leuker is. Want behalve dat we al onze vrienden en familie weer zien kan ik ook lekker gaan shoppen.

Er is niks te doen op dat eiland.

Deze hoor ik ook best vaak. Hoezo is daar niets te doen? Ik geloof best dat je in 2 weken vakantie gezien hebt wat je wilt zien en daarna naar een volgende bestemming wilt. Maar dan heb je het over vakantie. Curaçao is straks ons thuis. Jij gaat thuis toch ook niet elke dag iets anders doen? Elke dag iets nieuws ontdekken? We moeten gewoon werken daar en in het weekend kunnen we genieten. En ik weet zeker dat daar veel meer te doen is dan waar ik nu woon.


 

Voor mij wegen de voordelen – de voordelen van wonen op Curaçao vind je hier – zwaarder dan de nadelen.

Er zijn wel een aantal dingetjes die me minder leuk lijken aan Curaçao. Zoals de criminaliteit en het ongedierte. Maar die wegen voor mij niet zo zwaar dat ik daardoor niet op Curaçao zou willen wonen.

Denk jij er over na om naar Curaçao te verhuizen, denk dan goed voor jezelf na wat voor jou de voordelen en nadelen zijn. welke belangrijker zijn. En luister naar jezelf, en niet naar de mensen in je omgeving.

Ik ben ontzettend benieuwd hoe ik hier over een jaar over denk. En natuurlijk schrijf ik daar dan een artikel over.

En ik ben ook wel benieuwd naar wat jij de grootste nadelen vindt aan wonen in Curaçao. En ook vooral of je dit van te voren al verwacht had.

* Lees hier ons emigratie verhaal.

* Lees hier alle praktische informatie over emigreren naar Curaçao.

 

37 reacties

 1. Dennis zegt:

  Leuk artikel man.
  Wij thuis denken er ook zo over. Ik M33, V31, Kind 4,5 willen als gezinnetje emigreren naar de Caribbean met als voorkeur de ABC.
  Helaas is het niet zo makkelijk om een functie te vinden (Ik wil immers niet mijn huis verkopen en op de zonder enige inkomsten gaan emigreren).
  Een klein beetje zekerheid is wel gewenst.

  Ik ben wel aardig aan het rondzoeken naar commerciele functies maar tot op heden nog geen succes,…
  Misschien komen we binnenkort wel eens op de koffie (met een knipoog).
  We willen zeker meer gaan genieten van het rustige leven, klimaat, en minder internet e.d. (Die knoop is al doorgehakt).

 2. CC zegt:

  Wat een leuk artikel, ik ben net 3 weken terug uit Curacao. Ik vond het er geweldig, heb veel van het eiland kunnen zien. Ik ging op bezoek bij mijn nicht en haar gezin dus ik leefde echt tussen de bevolking. En ik vond het heel relax goeie sfeer en heb niet veel mee gekregen van criminaliteit omdat ik snachts ook niet naar bepaalde plekken ging. Ondanks dat ik zelf wel een donker kleurtje heb. Maar de gebieden waar de toeristen zich vevinden vond ik ook super gezellig goeie sfeer ook. Ik ga in februari weer voor twee weken ivm carnaval, en als het me weer zo goed bevalt. Wil ik voor de zomer voor 3maanden daar heen gaan. Ik ben nog aan het bedenken wat ik precies daar zou willen doen maar mijn hart ligt wel in het maatschappelijke werk. En mijn voordeel is natuurlijk dat ik fam op het eiland heb waar ik kan wonen. Waardoor mijn kosten wat lager zullen zijn.

  Ik kijk nog ff rond op je site!

  Groetjes,

  CC

 3. zegt:

  Hi Diana,

  Wat een grappig artikel! Één tip ten aanzien van dat ongedierte (want dat hebben we in Suriname natuurlijk ook), naast dat je regelmatig een bedrijf kunt laten langskomen voor ongedierte bestrijding, werkt het (serieus – wel in mindere mate natuurlijk) ook om met citronella zeep te dweilen! Ik kreeg die tip van een oud-collega die op Curacao woont en het werkt echt! Sowieso is het slim om met citroen allesreiniger of ander schoonmaakmiddel met citroengeur te werken – geloof mij, learned that the hard way 😉

 4. Joke kuenen zegt:

  Heel leuk jouw blog
  Wil alleen 1 dingetje zeggen en dat is je schrijf van in Curacao en jij niet alleen hoor zijn er vele die dat zeggen en schrijven maar het is op Curacao en niet in Curacao
  Net als vele mensen zeggen van Aruba zoals het geschreven is maar je spreekt het uit als Aroeba zijn kleine dingetjes
  Wat ik je oo aanraad is toch ook het papiamento te leren vooral de scheldwoorden want er xijn Antilianen die je gaan uitschelden als bv macamba dat betekend blanke weet niet of je al wat papuamento spreekt
  Ik ken het nog een beetje en de “vieze ” woorden dat staat nog in mijn geheugen gegrift .ik weet en heb het verleden jaar gezien dat er heel veel veranderd is op Curacao maar de vriendelijkheid van de mensen is nog het zelfde gebleven .
  Heb daar nog een vriendin wonen en we hebben al 44 jaar contact met elkaar
  Verleden jaar heb ik haar na 43 jaar weer teruggezien ook haar moeder en was gewoon weer als van ouds .
  Ga je blog echt verder volgen en denk er ook over om een blog te beginnen is leuk voor later als we daar echt wonen
  Heel veel geluk en woongenot op het Dushi Korsow

  1. Diana zegt:

   dankjewel joke!

   weet je zeker dat in niet mag? ik dacht dat het bij eilanden allebei gebruikt kon worden..

   ik ga ook een cursus papiaments volgen, want moet idd wel weten als er over me geroddeld wordt haha.

   laat me weten als je een blog begonnen bent, want dan kan ik je volgen! vind het altijd leuk om ook de verhalen van anderen te lezen! 😀

   en dankjewel

 5. […] had ik een artikel gemaakt met de meest genoemde nadelen van Curaçao.. Vandaag beschrijf ik de meest genoemde voordelen van het wonen op dat tropische […]

 6. Door zegt:

  Ik heb 7 jaar op Curacao gewoond. Nadeel inderdaad de muggen en criminaliteit (3 inbraken ondanks 3 honden) Kijk uit dat je shutters niet open laat staan, want je hebt zo een leguaan in je huis. Verder ongedierte geen last van gehad, kwestie van goed je huis moppen met desinfecterend spul.
  Er is ontzettend veel te doen, ik volgde cursus fotografie, curacaose taal & cultuur, papiamentu, zat op tennis en fitness. groot voordeel: het ligt centraal zodat je veel mooie reizen kunt maken. Ik was op Bonaire, Aruba, st Maarten, Martinique, Barbados, st Lucia, venezuela, Costa Rica, Panama, Florida etc
  Fietsen (mountainbiken) kan trouwens prima.

  1. Joke kuenen zegt:

   Heb een tip voor je voor de muggebulten
   Koop gewoon een lemoen if citroen en smeer dat op de beet en vooral niet gaan krabben want dan kan je er zelfs abcessen aan over houden

 7. zegt:

  Ik zou het heerlijk vinden om ergens te wonen waar het altijd mooi weer is. Het grootste nadeel aan curacao lijkt me vooral de afstand tot Nederland en mijn familie. Ik woon nu in Den Haag en zij in Brabant en dat vind ik eigenlijk al erg ver weg 😉

 8. Wat heerlijk dat je gaat emigreren! Ik heb zelf ruim 4 jaar op curacao gewoond en ben nu ruim 2 jaar terug. Ik kan je punten bevestigen, vooral de criminaliteit die in de jaren dat ik er woonde opmerkelijk omhoog ging. Dat is niet iets om te negeren maar om constant in je achterhoofd te houden. Veilig leven? Nee. Krijg je er veel ander geluk voor terug? Ja.
  Ik ben het met 1 vd bovenstaande reacties over levensonderhoud eens. Weet natuurlijk niet of er ondertussen nog wat nieuwe wetten zijn aangenomen maar ookal verdien je minder en liggen de huren gelijk aan hier, na het betalen van alle rekeningen houd je toch meer over (of evenveel). Na remigratie kreeg ik te maken met belastingen waar ik nog nooit van gehoord had. Daarnaast is het basis ziekenfonds erg goedkoop. Verder denk ik dat het grootste financiele verschil zit in het feit dat je op curacao, na het betalen van al je rekeningen, simpelweg niet zoveel meer nodig hebt om te kunnen genieten. Zon, zee, zand.. Het is allemaal gratis!
  (T is tijd dat ik ook maar weer terug ga ;))

  1. Diana zegt:

   ja heerlijk he 😛 en ik hoop dat de kosten voor ons ook mee gaan vallen.

   en terug voor vakantie of om te wonen haha 😉 ?

 9. zegt:

  Goed en eerlijk artikel. Zelf zou ik ook moeite hebben met het ongedierte haha. En wat betreft het winkelen, misschien kun je gewoon online kleding bestellen? Of verzenden H&M, Zara, Forever21 etc. niet naar Curacao? Dat heb ik me altijd afgevraagd haha.

  1. Diana zegt:

   dankjewel 🙂

   je kan idd ook gewoon online bestellen (was 1 van de eerste dingen die ik checkte toen ik wist dat we naar curacao zouden verhuizen. of asos naar Curacao verzend haha), maar het nadeel is dat je er dan invoerrechten en belasting over betaald.

   1. zegt:

    Ahh op die manier. Ik zou zeggen; heel veel kleding inslaan voordat je vertrekt haha.

 10. zegt:

  Leuk artikel! Ook ik heb veel met dit soort dingen te maken gehad. Dat mensen maar van alles gaan verzinnen om me tegen te houden niet te vertrekken. Veel ‘nadelen’ komen trouwens overeen met Colombia: geen seizoenen, slecht sociaal vangnet, gezondheidszorg, criminaliteit en ook hier de lage lonen (ik verdien echt de helft van wat ik in NL verdiende). Maar weet je, overal zitten positieve en negatieve kanten aan. Het gaat erom hoe je daarmee omgaat en waar je je op richt. Als je je op de positieve punten richt is er weinig aan de hand. Ja je moet je een beetje aanpassen aan het nieuwe land (ik heb ook vrijheid in moeten leveren bijvoorbeeld wegens de criminaliteit), maar dat is helemaal niet erg. In Nederland zijn ook nadelen. Kan er zo een heleboel noemen. En aan Colombia (en ook aan Curacao) zitten ook een hoop voordelen. En als de nadelen groter worden dan de voordelen verhuis je gewoon weer terug 😉 Laat alle mensen maar praten! Jij zit straks in je gloednieuwe bikini in de Nederlandse koude winteravond lekker te genieten van de ondergaande zon 😛

  1. Diana zegt:

   ik denk idd ook dat het heel belangrijk is hoe je er zelf instaat. voor mensen die de nadelen belangrijker vinden, die horen daar dan niet thuis.
   terug verhuizen zal ‘m niet worden voor mij, want nederland heeft voor mij dus meer nadelen dan voordelen haha. maar stel dat er ooit een moment komt dat we het daar niet meer leuk vinden dan kunnen we gewoon verder kijken naar een ander land.

 11. Ik zie zelf ook veel van deze “nadelen” niet hoor! Toen ik op Curaçao woonde, was mijn probleem juist dat er veel te doen was haha. So many things to do, so little time. Daarnaast was ik ook echt bang voor kakkerlakken en beesten, maar ook dit valt mee. Waar ik wel last van had, waren muggen! Maar die vond ik niet vies, maar gewoon heel vervelend. En, believe me, ze hebben daar echt een paar hele mooie winkels (vooral bij mambo beach)!! haha

  En die criminaliteit.. ach.. ik woon zelf vlakbij Amsterdam en ik merkte eerlijk gezegd geen verschil. Ik ga hier ook niet ’s nachts in m’n eentje rare buurten opzoeken en dat moet je daar ook gewoon niet doen. Ligt denk ik heel erg aan jezelf hoe “veilig” iets is.

  Je gaat het zeker super hebben!

  1. Diana zegt:

   ja het is ook zeker waarmee je vergelijkt. een grote stad in nederland is ook niet veilig. maar met waar ik woon is het denk ik nogal een verschil. hier maakt het bijvoorbeeld niets uit als je de deur vergeet op slot te doen, en hoef je de auto niet op slot te doen, en je hebt hier geen slechte wijken enzo. Maar dat zijn gewoon dingetjes waar ik dan wel rekening mee moet houden. Dus wel gewoon altijd de deuren op slot doen en ook van de auto. En niet snachts alleen over straat lopen enzo. Ik denk ook dat als je je gewoon wat aanpast dat het allemaal wel meevalt.

   en de muggen zijn idd iritant. maar ik heb net toevallig een goede tip gekregen. een of ander armbandje en dat zou de muggen echt afschrikken.

   de mooie winkels ken ik al hahaha. op mambo zitten idd een paar hele mooie winkeltjes. maar er zijn er wel een hele hoop minder dan hier in NL.

 12. zegt:

  De insecten hangt af van waar je woont denk ik. Nu 12 weken hier en ik ben juist blij dat ik van de hollandse zwarte spinnen af ben. De hagedissen en salamanders vind ik leuk. De kakkerlakken heb ik nog maar 2 keer gezien. Zijn net grote kevers valt dus ook reuze mee. De vliegen, jah insmeren met lavendel en/of eucalyptus olie dan overleef je dat ook.
  Kosten levensonderhoud gelijk aan NL? Totaal niet mee eens! Ik heb echt 14 rekeningen minder per maand. Pagatinu voor elektriciteit, water is duurder dan in NL dus daar let je op. En internet en (voip) telefonie voor nederlandse tarieven (als je wilt weten hoe laat me maar weten tzt). Vlees stukken goedkoper dan in NL, veel lekker fruit. Drank duurder maar ben geen zuiperd. En de rest valt echt wel mee! Huur is ook zo duur als je het zelf maakt. Een eigen huis zou ideaal zijn (never stop dreaming). Verkeer staat niet op dit lijstje en dat is wel een punt van aandacht evenals de kosten voor een 2ehands auto hier welke veel hoger zijn dan in NL.

  1. Diana zegt:

   kakkerlakken vallen NIET mee hahaha. hagedisjes vind ik dan wel weer helemaal leuk.

   ik hoop dat je gelijk hebt hoor over die kosten van levensonderhoud. helaas hoor ik vaker dat het wel behoorlijk duur is. we zullen er snel achter komen. ik denk dat het ook voor iedereen anders is. maar ik ga er maar even van uit dat het duur is, dan kan t alleen maar meevallen. De huurprijzen vind ik wel erg duur, vooral vergeleken met de koopprijs van zo’n huis. maar we willen minstens een jaar huren voordat we iets kopen.

   1. Joke kuenen zegt:

    De levenstandaard is op Curacao best wel duur geworden vroeger gingen de Nederlanders naar Curacao om ” rijk” te worden maar daarvoor hoef je daar echt niet meer voor naar toe. Maar de levensmiddelen zijn daar best wel duur
    En naar AH daar hoef je ook niet te gaan daar ze zowat alles uit Nederland moeten importeren vooral de nederlandse producten
    Waar wij boodschappen deden was bij Centrum supermarkt

 13. zegt:

  Niks te doen ben ik het niet mee eens! Vorige week was Hardwell hier, elke zoveel tijd zijn er onwijs leuke optredens van bijv Najib Amhali of Sara Kroos of CNSJ. Daarnaast worden er foodfestivals georganiseerd als Corks and Forks of Pietermaai Proeft.. Ik doe hier veel meer dingen dan ik in Utrecht deed. Je moet weten waar je moet zoeken. De concerten/optredens zijn veel toegankelijker omdat de kaartjes niet in 10 minuten uitverkocht zijn of stervensduur. Okay behalve CNSJ dan, maar daar kreeg ik Usher voor terug!! ❤️

  Je kijkt hier over een jaar (of misschien wel langer) anders tegenaan. Je gaat je sociale vangnet bijv pas missen als er echt iets ergs gebeurd in je leven hier (weet ik uit ervaring). Hier word je opgevangen door nieuwe vriendinnen maar dat is toch anders dan je ouders en jarenlange vrienden.

  Ik dacht ook dat ik de seizoenen niet zo missen maar niks is minder waar! Soms denk je: hoe leuk de lente, de eerste keer naar buiten zonder jas of een film kijken met een dekentje op de bank! Ookal zit ik hier op Korsou prima, 1 dag lente is best heel leuk!

  1. Diana zegt:

   en behalve alles wat georganiseerd wordt heb je ook altijd nog de stranden en restaurants, bios en barretjes enzo. ik snap nooit zo goed hoe mensen erop komen dat daar niets te doen is…

   met sociale vangnet bedoel ik op financieel vlak. uitkeringen enzo. Wat jij bedoeld vind ik ook zeker een nadeel, maar dat lijkt me een nadeel voor waar dan ook, en niet specifiek van curacao, dus vandaar dat ik dat er niet bijgezet heb.

   ik kan het me nu echt nog niet voorstellen dat ik de seizoenen ga missen. gewoon écht niet. Maar daarom lijkt het me ook zo interessant om over een jaar (of meer jaren) dit artikel terug te lezen. om te zien of er dingen veranderd zijn.

   1. Ja precies! Ik mis de winter ook niet, alleen omdat het weer steeds hetzelfde is mis ik meer de kleine dingetjes als even een koele dag tussendoor. Het is gewoon altijd heet.

 14. En shoppen: je bent binnen een paar uur in New York en Miami. Ook niet verkeerd lijkt me 😉

  1. Diana zegt:

   ja een keertje shoppen in miami is ook niet verkeerd nee hahaha.

 15. Dat alles op zijn poko poko gaat vind ik niet zo erg en dat het seizoen niet echt veranderd vind ik ook geen probleem. De andere punten zijn toch wel wat minder. Ik woon (nog) lekker in Nederland. Nou ja lekker… al die regen… maar verhuis héél misschien volgend jaar naar Curacao. Vandaar dat je blogpost me opviel.

  1. Diana zegt:

   leuk, waar hangt het van af of je naar curacao verhuisd?

   1. Het werk van mijn vriend. Emigreren wordt het sowieso en nu is Curacao ineens een optie geworden. Wel heel gaaf!

    1. Diana zegt:

     spannend zeg. succes iig met jullie plannen en toekomstige emigratie.

 16. Voor mij zou dat echt helemaal niks zijn xD Geef mij dan maar eerder Spanje ofzo, anders ben de zo gebonden aan een klein gebied. Maar goed, zolang jij je daar maar thuis voelt 😀 Daar gaat het ten slotte om 😉

  1. zegt:

   Laura, hoe vaak ga jij je woonplaats uit? (Als je dat elke dag doet: hoe vaal ga je buiten je reguliere woon werk verkeer naar nieuwe plekken?)
   Curacao is geen Texel he!

   1. Diana zegt:

    ‘curacao is geen texel’

    Gelukkig niet zeg! haha

    1. Hahaha ja toch! Ik bedoel ermee dat hoevaak ga je in Nederland naar Groningen als je in Amsterdam woont? Ook alleen op ‘bijzondere’ momenten. Hier ga je dan naar Aruba of Bonaire. Mijn wereld is totaal niet kleiner geworden sinds ik naar Korsou ben gegaan. Groter juist!

 17. zegt:

  Heerlijk dit, kan hier stiekem veel in herkennen van mijn jaar in Nicaragua. Er zitten overal nadelen aan, en het is zo makkelijk om dat te gaan vergelijken met ’thuis’. De criminaliteit vond ik zelf ook een van de moeilijkste dingen. Je kunt niet zomaar over straat lopen, taxi’s zijn niet te vertrouwen. Taxi’s die je wel kunt vertrouwen gaan je meer geld vragen, en als ze niet kunnen… tja. Dan maar thuis zitten. Ik ben een keer overvallen op straat, echt… Nooit meer.

  Qua werk, probeer je goed in te dekken als freelancer. Je komt moeilijk aan de bak daar (in mijn geval dan 😉 ) met een fatsoenlijk loon. Ik moet zeggen dat ik de seizoenen nu pas ben gaan waarderen. En dat altijd 33 graden véél te warm is. Je wordt er gewoon lui van, da’s niet meer lekker warm. Maar ach, tegenpolen moeten er zijn. Moet zeggen dat ik nu de winter komt toch ook liever die kant op zou gaan ;). Ik vind spinnen hier niet meer zo eng sinds ik een nacht wakker werd en er een vogelspin in mijn bed zat :’D. Je leert er veel van hahaha. Zelfs schorpioenen zijn niet zo eng als ze eerst leken.

  Al met al: ik vind het gewoon echt supergaaf dat je gaat!

  1. Diana zegt:

   akelig zeg dat je overvallen bent. brrr. ik hoop dat toch nooit mee te maken. Maar wordt daar dan ook niet heel veel met de auto gedaan?

   ja, qua werk moet ik nog even kijken. mss dat ik in het begin toch gewoon een vaste baan ga zoeken. ik zie t daar wel ter plekke. nog even de tijd om er over na te denken haha.

   en dat vroeg ik me trouwens wel af ja. want je vriend komt nu deze kant op terwijl het hier net koud begint te worden, had je niet liever die kant op gewild haha.

 18. Leuk om te lezen. Ik blijf deze artikelen interessant vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *