Playa Kalki

playa kalki - strand Curacao

Een eindje rijden vanuit de stad. Helemaal bij westpunt. Daar ligt een strandje, waar je geweest moet zijn. Waar je geweest wíl zijn. Water nog blauwer dan blauw. Zand witter dan wit. Omringt door rotsen en stenen.

Playa Kalki is een prachtig standje. Zo een die het goed zou doen in de reisfoldertjes. Eentje waar je van droomt als je aan een tropisch eiland denkt. Playa Kalki is mooi. Niet alleen boven water maar ook onder water. Talloze vissen en zelfs een zeeslang kwamen we tegen tijdens het snorkelen. En het schijnt dat hier ook regelmatig schildpadden te spotten zijn..

Faciliteiten van Playa Kalki:

Er zijn strandbedjes aanwezig. Het strandje is wel klein, en er staan ook niet veel bedjes. Naar mijn mening niet erg, want dan is het ook niet zo vol. Verder is er een barretje waar ook een wc te vinden is. Ik heb er zelf niets gekocht, maar ik heb gehoord dat deze errug prijzig is, dus mijn advies is om zelf eten en drinken mee te nemen. Of als je dan toch wat wilt kopen, dan kan ik ook aanraden om naar het resort boven het strand te gaan. Deze is vanaf het strand via een trap te bereiken, en je hebt daar een geweldig uitzicht.

Entree en kosten Playa Kalki:

De entree is gratis en je mag ook gewoon je eigen eten en drinken meenemen. Je kan zelfs je eigen strandbedjes meenemen. Een strandbedje huren kost 10 gulden per stuk.

Foto’s van Playa Kalki:

Aanschouw dit prachtig stukje Curacao met eigen ogen:

playa kalki Curacao

playa kalki - strand Curacao playa-kalki-curacao

playa kalki Curacao

playa kalki - strand Curacao

playa kalki - stranden Curacao

playa kalki - stranden Curacao

playa kalki - stranden Curacao

playa kalki - stranden Curacao

playa kalki - strand Curacao

 

Wat vind jij van Playa Kalki?

Klik hier voor een overzicht van alle mooie stranden van Curaçao.

 

9 reacties

 1. […] de schildpadden. Helaas heb je daar bijna geen schaduw, dus zijn we na het zwemmen verplaatst naar playa Kalki. Een prachtig strandje met heerlijk blauw water. Helaas was het niet al te best weer die dag. […]

 2. Diana zegt:

  ja mooi he! En is zeker goed te combineren met dat restaurant ja.
  Je kan hier gewoon parkeren. er is zelfs security bij de parkeerplek.
  Natuurlijk moet je altijd wel opletten, en er kan altijd wat gebeuren, maar de verhalen dat je nergens je auto kan parkeren zonder dat deze opengebroken of gejat wordt zijn een beetje overdreven. Wel altijd zorgen dat je niets achterlaat in de auto, en zeker niet zichtbaar. Al is het maar een strandtas waar alleen handdoeken in zitten. Als je die toch in de auto wil laten, leg deze op een plek waar je die niet ziet van buitenaf en let vooral ook op dat niemand ziet dat je die daar neer legt. En een stuurslot is ook geen overbodige luxe, maar die krijg je vast wel erbij van de verhuurder.

 3. zegt:

  Het ziet er prachtig uit. Hoe zit het overigens met parkeren bij zo een strand. Wij hebben bijna de gehele vakantie straks een huurauto maar ik heb wel is gehoord dat je moet oppassen met je auto overal parkeren. Ik hoorde dat er bendes kunnen rondlopen die je auto dan openbreken en schade aanrichten. Maar hoe zit dat dan precies als je al die strandjes gaat bezoeken of restaurants gaat bezoeken. Ik ben nog nooit in Curaçao geweest dus heb ook totaal geen ervaring hiermee. Dit strand kan je zeker wel combineren met het restaurantje van je vorige review?

 4. Boukje zegt:

  Mooi!! Heerlijk rustig!!,

 5. zegt:

  Prachtiggggg

 6. zegt:

  Prachtig zeg! Een waar paradijsje!

 7. zegt:

  Wauw wat een paradise!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *