Kip – hawaii – slash – india

recept gezond diner.

Vandaag weer een diner recept voor jullie. Ik heb dit gerecht kip-Hawaii-slash-India genoemd.

Ik wilde iets van kip-Hawaii maken. bij mij is dat gewoon de combinatie van kip met ananas. En wat rijst erbij. Maar tijdens het maken van een sausje erbij ontstond er een soort van curry dus was het meer een Indiaas gerecht geworden. Maar mét ananas. Dus zo ontstond de kip-Hawaii-slash-India.

Tja, dat gebeurd bij mij wel vaker dat ik pas tijdens het koken precies bedenk wat het gaat worden, en wat voor ’n ingrediënten ik erbij ga gebruiken.

Het was wel echt om te smullen, dus ik moet natuurlijk dit recept delen met jullie.

Het recept van de kip-Hawaii-slash-India.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • rijst voor 2 personen
  • 1 ananas
  • 300 – 400 gram kip blokjes
  • Rucola
  • 1 tl olie/boter
  • 250 ml kokosmelk
  • Gember – ongeveer 2/3 cm
  • Rode peper – de hoeveelheid ligt er maar net aan hoe pittig je je eten wilt.
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 tl currypoeder
  • Zout – naar smaak toevoegen

* voor de gember, peper, en knoflook kun je ook gewoon de poedertjes gebruiken, mocht je de verse ingrediënten niet in huis hebben.

Bereidingswijze:

Kook de rijst met wat zout.

Snij de rode peper, knoflook en gember klein. Doe deze samen met een lepel olie/boter in de pan en doe daarbij de kip. Doe er wat zout overheen. Snij ondertussen de ananas in blokjes. Als de kip bijna gaar is gooi je de ananas ook in de pan.

Ondertussen is de rijst ook klaar, dus doe deze ook in de pan met kip en ananas. de kokosmelk kan er nu ook in. Voeg de currypoeder toe en roer goed door. Even laten staan op laag vuur. Proef nu of de smaak naar wens is en voeg eventueel nog wat extra zout en/of currypoeder toe.

Verdeel over 2 borden en leg er een handje rucola op. Mocht je meer groente willen, dan kun je ook de rucola er niet op doen, maar een lekkere salade ernaast maken met wat tomaatjes, komkommer enz.

recept gezond diner.

Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden dan ik.

Volgende week heb ik lekkere bbq recepten.

5 reacties

  1. zegt:

    Mmm, dit lijkt me heerlijk. Ik heb nog altijd Vadouvan kruiden van Jonnie Boer in de kast staan. Kan ik die meteen uitproberen. Ik heb het recept direct bewaard op mijn Pinterest-Dinner-Board! 🙂

  2. zegt:

    Ziet er lekker uit en gemakkelijk uit.
    Ik vind kip altijd zo lekker.

  3. zegt:

    Wauw, ziet er lekker uit! Lekker simpel ook, ideaal voor zo’n keukenkluns als ik, hahaha.

  4. zegt:

    Hmmm klinkt goed! Deze ga ik opslaan voor als ik een keer inspiratieloos ben qua eten 🙂

  5. Ziet er super lekker uit 😀 Hier zou ik zeker geen nee tegen zeggen! En nog lekker makkelijk te maken ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *