Regenachtig Curacao

Weekoverzicht – Elke week vat ik mijn week samen. Dus elke maandag kun je hier lezen over mijn leven op dit mooie eiland. 


Afgelopen week is het echt ontzettend slecht weer geweest. Ik heb echt medelijden met de mensen die hier nu op vakantie zijn. Ik kreeg nog berichtjes afgelopen week met hoe het weer hier was omdat op internet stond dat het elke dag zou gaan regenen. Ik zei nog “valt wel mee allemaal, is gewoon een bui en daarna weer zonnig”. Maar helaas, ook hier kan het dagen achter elkaar regenen.

Het is wel regenseizoen nu, maar over het algemeen valt er dan gewoon een bui en is het daarna weer zonnig. Maar nu.. Echt alleen maar regen regen en nog meer regen. Hele dagen grijs en nat weer. Wegen worden onbegaanbaar door de vele regen, en er zijn zelfs watervallen ontstaan. Het is koud. Laatst was het zelfs maar 24 graden. Overdag. Natuurlijk is dat voor jou – als je in Nederland woont – nog steeds warm, en denk je wat zit je te zeuren.. Maar 24 graden is echt fris als je normaal 30 + gewend bent.

regen op curacao

Met dit vieze weer kun je ook veel minder doen. Zaterdag had ik een dagje strand gepland, maarja, dat deden we dus maar niet. Het werd een dagje Netflixen en ik heb maar wat gewerkt. Dan kan ik misschien komende week even een uurtje naar het strand als het mooi weer is. ‘S avonds ben ik nog naar de bioscoop geweest naar de film Allied.

Zondag ochtend leek het er toch op dat het zonnetje zich eindelijk ging laten zien. Dus ik op weg naar Daaibooi, begint het steeds donkerder te worden. Toch gewoon naar het strand gegaan. Gelukkig bleef het droog, en na een uurtje begon het eindelijk echt open te trekken. Na dagen van regen is het weer zo heerlijk om die zon op je huid te voelen branden. Eind van de middag ben ik naar Mambo gereden voor een happy hour op het strand. Lekker met de voetjes in het zand, aan de rand van het water genieten van de zonsondergang.

sunset-curacao-mambo

Daarna zijn we nog naar de happy hour bij W&W gegaan. Daar kom ik eigenlijk nooit op een zondag, maar het was echt gezellig. Later op de avond ben ik nog een dansje wezen doen bij Hemingway. Een van m’n dansmaatjes gaat het eiland verlaten, dus we moesten nog een laatste dansje doen.

Afgelopen donderdag ging de kerstverlichting in het centrum aan. De stad is echt prachtig verlicht. Die avond ben ik samen met een vriend wezen kijken, en ik kreeg er al helemaal een kerstgevoel van. Ook al is het 30 graden. Het was ontzettend druk, zo druk had ik het nog nooit gezien in Punda. Nadat we een rondje hadden gelopen, zijn we nog even het op het terras gaan zitten voor een drankje.

kerstverlichting-pontjesbrug-willemstad-punda

Verder was ik deze week nog even bij mijn broertje geweest. Hij had een auto van me geleend omdat hij z’n eigen auto in de prak had gereden. Dat was nogal een productief bezoekje. Zijn buurman had 2 auto’s die hij wilde verkopen zei m’n broertje, dus we waren even wezen kijken. Ik wilde namelijk een kleinere auto gaan rijden. De auto’s zagen er goed uit en waren echt wat voor mij. Dus wij bij z’n buurman aankloppen. En een half uurtje later heb ik zo goed als een auto gekocht, en de mijne verkocht aan hem. Paar dagen later hebben we de auto’s geruild en nu kan ik weer heel dat geregel af om die auto op mijn naam te zetten. Een heel gedoe hier.

Vrijdag had ik ondanks de regen toch zin in een happy hour. Ik zit veel thuis, doordat ik meestal vanuit huis werk, dus ik wilde echt even de deur uit. Samen met een vriendinnetje ben ik naar de happy hour van W&W geweest, terwijl we met alle andere mensen onder het afdak stonden te schuilen. Later op de avond ben ik naar Sauc’é geweest. Een vrij nieuwe bar hier op Curacao. Leuke bar met heerlijke cocktails en shotjes.

shotjes sauc'é bar Curacao

Dat was het weer, tot volgende week.

Bon siman.


 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

2 reacties

  1. zegt:

    Hier ook regenseizoen haha 🙂 In Bogotá echt héél veel regen, en ten noorden ook. Hoop dat het in december over is 😀

  2. zegt:

    Aahh ik wil ook verhuizen naar Curaçao (oké die regen is dan wel wat minder)
    Maar ja met 2 kinderen is dat net wat complexer 😉 maar ooit………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *