rondje westpunt : Terras editie

playa lagun Curacao

Gewoon een zondagmiddag op Curacao.. Wat kan het leven toch mooi zijn.

First of all, je hebt wel een huurauto nodig voor deze heerlijke roadtrip. Als je er nog geen hebt zou je bijvoorbeeld een auto kunnen huren bij Discover Cars. Zij vergelijken de prijzen van verschillende verhuurbedrijven en zoeken de beste deal voor jou, zodat jij zorgeloos het eiland kunt ontdekken. Ideaal! Er zijn geen verborgen kosten, er is 24/7 customer service en je kan gratis annuleren. Oke nu verder met de route voor deze prachtige roadtrip.

We beginnen de middag bij Williwood. Een klein barretje slash toko in het pittoreske plaatsje Sint Willibrordus. Willibrordus wordt door de inwoners ook wel Williwood genoemd, naar het bekende Hollywood. En daar horen dan uiteraard ook de bekende letters bij. Ooit begonnen als een grap, maar nu een bekende spot op Curacao.

We halen hier een lekker koud drankje, en drinken deze op, op het terras met uitzicht op de Williwood sign. We zitten alleen, maar dat is ook niet zo gek midden op de dag. De meeste mensen trekken op dit tijdstip naar het strand. Het schijnt dat de avonden in het weekend hier erg gezellig zijn, maar ik moet bekennen dat ik hier nog nooit in de avond geweest ben. Komt dus op mijn to-do-lijstje.

Williwood Curacao | Willibrordus

Omdat we besloten hadden om een terrasjes-tocht te maken, hebben we het bij 1 drankje gelaten en zijn we verder gereden.

Onze 2e stop was in het volgende dorpje, Soto genaamd. We zijn een drankje wezen drinken bij landhuis Klein Santa Martha. Je hebt hier echt een geweldig uitzicht over de prachtige natuur van Curacao. Aan de voorzijde zie je de Santa Martha baai, en aan de zij- en achterkant heb je uitzicht over de heuvels van het Christoffel park. We hebben hier genoten van het uitzicht, en even afgekoeld in het zwembad.

landhuis klein santa martha | Curacao

Na landhuis Klein Santa Martha zijn we doorgereden naar het volgende terras met een geweldig uitzicht. Namelijk Bahia bij playa Lagun. Een klein knus strandje in het gelijknamig dorpje Lagun. Je kijkt vanaf dit terras uit over het strand, en ik kreeg een ultiem vakantie gevoel. Zo mooi daar.

playa lagun Curacao

Het begint misschien een beetje saai te worden, maar ook het volgende terras had weer een prachtig uitzicht. We zijn ondertussen gestrand bij┬áBlue View Sunset Terrace. Zoals de naam al doet vermoeden heb je hier uitzicht over de blauwe zee, en als je iets langer zou blijven dan dat wij gedaan hadden, dan heb je hier een mooie zonsondergang. Dit terras bevindt zich┬áhelemaal in het westen van Curacao bij playa Forti. Het strand wat bekend staat om het cliff-jumpen. Prachtig blauw water, vissersbootjes en afentoe een schildpad die z’n koppie boven water steekt. Wat wil je nog meer.

Er is een soort van bar/tafel gemaakt aan de rand van het terras met wat krukken eraan, zodat je optimaal van het uitzicht kunt genieten.

playa Forti curacao

Deze heerlijke middag hebben we afgesloten bij Trio Penotti onder het genot van een heerlijke pindasoep en een lekkere curry.

Wat een dag, wat een leven.

trio penotti - restaurant in Curacao

Wil je zelf deze roadtrip gaan maken, dan vind je hieronder een kaartje met de route.

5 reacties

 1. Jenny zegt:

  Wat grappig, wij hebben zaterdag bijna hetzelfde rondje gemaakt. Boven bij het terras van lagune beach heel mooie foto’s van de lagunes kunnen maken die daar met velen op het muurtje lagen. Wij hebben bij Jaantie gegeten. Een leuke tent waar ze geen menu kaart hebben maar waar de eigenaar bij je aan tafel komt zitten om te vertellen wat ze allemaal te eten hebben. Vroeger schijnt hij dat zingend te hebben gedaan. Voor de deur is een stukje tuin waar wel honderd gele honigvogeltjes er vrolijk op los tetteren. Als afsluiting wilde we nog op de westpunt naar de zonsondergang kijken, maar het op het moment dat hij onder zou gaan was er wat bewolking voor de zon geschoven. Dus binnenkort nog een keertje over doen.

 2. […] rondje westpunt : Terras editie […]

 3. […] rondje westpunt : Terras editie […]

 4. Bert jansen zegt:

  Mooi verhaal en leuk om te weten. Dank daarvoor.

 5. Chantal zegt:

  Perfect advies en er is nog zo veel meer te doen op deze kant van het eiland. Deel 2, 3 enz volgen zonder twijfel ­čÖé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *