Sporten op Curacao.

Ik ga weer eens de strijd met de overtollige kilo’s aan. Op naar een bikini lichaam. I know, dat roep ik wel vaker. Maar dit keer krijg ik hulp. Palma Fitness Lifestyle gaat me namelijk helpen. Mijn favoriete sportschool op Curacao. Ik sport daar al sinds ik hier op het eiland ben, maar helaas is mijn doorzettingsvermogen niet erg groot. Nu heb ik 3 personal trainers tot mijn beschikking gekregen dus nu moet het wel goed komen. toch..

Waarom het zo lastig is om gezond te leven op Curacao.

Ken je dat? Lekker warm. Zonnetje. Allerlei leuke dingen te doen. Dan heb je echt geen zin om thuis te gaan koken. Dat lekkere weertje is hier dus elke dag. Er is hier elke dag wel wat te doen. Je kan hier ook voor een spotprijsje uiteten. De drank vloeit hier rijkelijk. Het is doodnormaal om op een doordeweekse dag te drinken. Ik doe hier veel buiten de deur, en vaak komt daar toch wel een drankje bij kijken. Na een drankje heb je geen zin meer om te koken, dus ga je weer buiten de deur eten. Niet goed voor je lichaam deze levensstijl.

Daarnaast schiet het sporten er ook nogal eens bij in. Soms vind ik het gewoon nogal lastig om me er toe te zetten.

Wat ga ik dus veranderen.

Minder drinken en sowieso van maandag tot en met donderdag niets meer.

Geen frituur meer doordeweeks. En vaker thuis eten.

Meer bewegen. Waaronder dus 3 keer in de week naar de sportschool. Maar ook veel dansen, zwemmen en zo af en toe de Christoffelberg op.

Sportschool Curacao

Hoe gaat het tot nu toe.

Het gaat redelijk. De start was goed. Geen drank meer doordeweeks. Vaker thuis gekookt. Minder frituur. Weer naar de sportschool. Maar dan komen je ouders een weekje op bezoek, en verwaterd het toch wel een beetje. Dan vier je zelf ook gewoon een beetje vakantie. Dus elke dag uiteten inclusief een wijntje. Maar nu ze weg zijn gaan we weer lekker gezond verder.

Ik vind het wel heerlijk om weer wat sportief bezig te zijn. Voel me minder lui en al een stuk gezonder. Nu zo doorgaan.

Regelmatig zal ik een update plaatsen van hoe het gaat. Met het gezonder eten en in de sportschool.

 

Disclaimer.

 

4 reacties

  1. zegt:

    Met al dat lekker eten op Curacao is het inderdaad makkelijk om aan te komen. Sinds ik terug ben heb ik alleen maar pastechi en bolo gegeten. Zelf hardloop ik bijna elke namiddag in de woonwijken van Jan Thiel en vlakbij Carcasbaai en Jan Sofat. Ik vind het heerlijk om in de natuur bezig te zijn.

  2. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dan minder zin hebt om te sporten. Juist extra knap dat je je ervoor inzet! 😀

  3. Ik zou ook graag eens naar Curacao willen gaan, is de droom van mijn vrouw! Heb je enig idee wat een ticket heen/terug kost? Hoor het graag van je! Lees vaker je blogs

  4. zegt:

    Goh herkenbaar dit haha. Toen zowel mijn moeder en mijn vriend laatst opmerkten: ben je aangekomen? ben ik dus bezig met afvallen. Het is niet veel maar ik zie het zelf ook wel. Ik geniet sinds ik hier woon veel meer van eten en ja dat heeft gevolgen haha. Veel succes jij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *