Tip tegen hoge hakken pijn

house of harlow schoenen

Tape om je tenen wikkelen tegen zere voeten op hoge hakken? Klinkt raar, maar ik heb het op zoveel sites gelezen dat ik het ook eens uit moest proberen. Het is de bedoeling dat je je 3e en 4e teen – vanaf je grote teen gezien – aan elkaar vast taped. Op deze manier zou je de pijn in de bal van je voet niet voelen.

Ik testte het uit voor jullie. Β 


house of harlow schoenen

Zondag avond – Samen met een vriendin ben ik me aan het klaarmaken om te stappen. Haren in de krul, make-upje op. Minstens 5 verschillende outfits aan. En weer uit. Vervolgens toch weer die 1e outfit aan. Die was toch het mooist. En nu nog een paar schoenen uitzoeken.

We kiezen ervoor om hakken aan te doen. We ja. Want het is samen uit, samen pijn lijden. Dan begrijpen we elkaar op het einde van de avond. Kunnen we samen onze schoenen vervloeken en zweren dat we nooit geen hakken meer dragen.

Al verschillende keren had ik het gelezen. De ultieme tip tegen zere voeten op hoge hakken. Tape om je tenen. Zal ik het vanavond dan toch maar eens gaan proberen? Ik kijk naar mijn schoenen. Zie die torenhoge hakken. Ja, dit is de perfecte avond om deze tip eens uit te gaan proberen.

Ik trek de verbanddoos open, pak een rolletje tape en draai deze om mijn tenen. Hmm, echt lekker zit dit niet. Maar ik ga het niet meteen opgeven hoor. Dit gevoel went wel. En stel nu dat het echt helpt tegen die pijne voeten op het einde van de avond..

We komen aan in de club, en zien dat het al vroeg druk is. Dus gelijk die dansvloer op. De tape ben ik ondertussen al weer vergeten. Het is nog vroeg en heb nog nergens last van. Tijd voor een wijntje.

Paar uurtjes en dansjes later.. En ja hoor, ik voel ze al. Mijn zielige voetjes. Halverwege de avond. Die verdomde hakken ook.

Dan nog maar een wijntje. En nog 1. Hmm, dat helpt. De muziek is goed. De mensen zijn gezellig. Top avondje!

Tegen de ochtend strompelen we de club uit en zodra ik in de auto zit schop ik die hakken uit. Ik draag nooit, maar dan ook nooit geen hakken meer. OkΓ©, tot aan het volgende avondje stappen dan..

Nope, die tape werkt niet. Er is maar 1 ding dat helpt tegen zere voeten. En dat is alcohol. Heel veel alcohol.


 

Hebben jullie dit al eens uitgeprobeerd? Hielp het bij jullie wel? deed ik iets verkeerd? of heb je andere tips tegen zere voeten?

 

22 reacties

 1. zegt:

  Van die tape heb ik nog nooit gehoord!
  Ik draag echt nooit hakken want ik kan de pijn gewoon niet aan! haha.

  Marlies aka Magnificent Escape

 2. zegt:

  Ik draag altijd sneakers, nergens last van ;p

 3. zegt:

  omg haha, ik had er echt nog nooit van gehoord. tape? pff…. πŸ˜› wel jammer dat het niet werkt… πŸ™

 4. zegt:

  Drank werkt altijd prima! Helaas krijg ik het bijna nergens, omdat ik 17 ben. En nou ben ik echt geen zuipschuit, maar er is niks mis met een wijntje af en toe.

  Liefs,
  Nadeche

 5. zegt:

  Beter nog: gewoon geen hakken dragen πŸ™‚ Ik kan er zelf echt niet op lopen (op hakken hoger dan 3cm dan hΓ¨) en het is nog mega slecht voor de voeten ook. En als je zoveel alcohol moet drinken tegen de pijn zijn hakken voor nog veel meer zaken slecht hihi πŸ˜‰

  1. Diana zegt:

   haha maar soms wil ik ze gewoon aan. ik voel me toch vaak wat mooier op hakken. ’t geeft je een mooiere houding. ook al is het mss niet goed.

 6. zegt:

  Er is maar een remedie tegen pijn van hakken: sneakers dragen.

  1. Diana zegt:

   of teenslippers πŸ˜‰
   maar soms zijn hakken gewoon zo mooi.

 7. zegt:

  Hm, kunnen we weer iets afstrepen! Ik heb er gelukkig (bijna) geen last van, ik loop dagelijks op hakken waardoor ik het wel gewend ben. Ik kan gerust een hele dag rondlopen op toren hoge hakken zΓ³nder pijn! XO

  1. Diana zegt:

   mijn voorkeur gaat toch uit naar teenslippers hahaha. maar lijkt me wel handig als je zo makkelijk en zonder pijn de hele dag erop kunt lopen!

 8. Ha, toch nog de hakken even aangedaan..
  Ik geloof nooit in zulke dingen. maar het lijkt me wel leuk om het ook een keer te gaan uitproberen. Maar ik denk dat je er gewoon vaker op moet lopen om eraan te wennen en na een tijdje voel je geen pijn meer.
  Althans dat is mijn ervaring met hakken en pijn, tenzij het nieuwe hakken zijn. Hihih

  Leuke artikel en ik zal het zeker ook eens proberen dat tape. xx

  1. Diana zegt:

   ja af en toe draag ik ze πŸ˜‰
   mss moet ik ze idd vaker gaan dragen haha. ik ben benieuwd of het bij jou wel werkt. ik heb op verschillende sites gelezen dat het werkt, maar ik merkte er serieus niks van. iig niet in positieve zin haha.

 9. Ik heb nooit last van mijn hakken hahah je moet er gewoon vaak op lopen dan went het vanzelf πŸ™‚

  1. Diana zegt:

   ja vroeger liep ik ook vaker op hakken, en had er toen idd minder last van.

 10. zegt:

  Hahaha grappig artikel! πŸ™‚ Ik heb het nog nooit geprobeerd, en ben het niet van plan ook! πŸ˜‰

  1. Diana zegt:

   haha dankjewel πŸ˜€ ik had het al op zoveel sites gelezen, en dat het echt werkte, dat ik het wel moest proberen. maar het is dus gewoon complete onzin. dus nee, ik zou het nu ook niet meer proberen.

 11. zegt:

  Haha, kende de tip ook, maar ik lees al dat ik hem zelf niet hoef uit te proberen πŸ˜‰

  1. Diana zegt:

   haha nee is niet nodig. het werkt echt voor geen meter πŸ˜›

 12. zegt:

  Dit heb ik ook een keer geprobeerd. Hielp ook voor geen meter. Toen ik me gewonnen gaf, de hakken uit schopte en mensen om me heen te getapete tenen zagen werd er -terecht- nog hard om gelachen ook

  1. Diana zegt:

   haha sorry ik moet er nu ook een beetje om lachen. maar heej, we hebben het tenminste geprobeerd toch! πŸ˜›

 13. zegt:

  Nog nooit geprobeerd! Misschien werkt het wel als je het effectief doet op de plaatsen waar je die pijn voelt? Of daar iets preventief aan doet van blaarpleisters ofzo?

  1. Diana zegt:

   ik bedoel met hakkenpijn echt de pijn in de bal van je voet (als je lang op hakken staat), dus daar werken pleisters niet voor πŸ™‚ ik denk dat ik maar de pijn moet accepteren haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *