Naar welk land zou ik graag op vakantie gaan?

Helaas zit momenteel de wereld op slot. Net in het jaar dat ik juist wat van de wereld wilde zien. Ik had dit jaar zo graag op vakantie gewild. Eens naar een ander land gaan. Een ander land bezoeken om daar te genieten van de natuur, de mensen en alles wat dat land te bieden heeft. Helaas zit dat er nu even niet in. En zullen deze plannen even op moeten schuiven. Maar ik heb nu wel genoeg tijd om na te denken over waar ik heen zou willen gaan.

Daarom dacht ik, laat ik eens een lijstje maken van alle landen die ik in de komende 10 jaar nog wil bezoeken, en onderin heb ik ook meteen een tip staan voor het aanvragen van je visum voor de verschillende landen waarvoor dat nodig is.

Mijn lijstje met landen die ik graag wil bezoeken:

Cuba.

Iedereen kent wel die beelden van die mooie oude auto’s uit Cuba. Het lijkt me zo’n mooi land om te bezoeken. ‘T lijkt alsof de tijd daar heeft stil gestaan als ik de foto’s bekijk.

visum online regelen

Colombia.

Vooral de combinatie van de mooie natuur en de grote steden trekt me zo. Een stedentrip combineren met de natuur van Colombia ontdekken spreekt me erg aan.

Miami.

Eigenlijk trekt Amerika mij helemaal niet zo als vakantie land. Maar Miami ligt hier eigenlijk zo’n beetje om de hoek. En wat me dan wel weer aanspreekt is om een weekendje lekker te gaan shoppen. Dat kun je namelijk op Curacao niet zo goed. Dus ja, een weekendje shoppen in Miami lijkt me wel heel erg leuk. En dan zou ik ook meteen een van de grote clubs willen bezoeken daar.

visum online regelen

Aruba.

Nog veel dichterbij ligt Aruba. In al die jaren ben ik daar nog nooit geweest. Dus als straks die crisis voorbij is zou ik ook wel heel graag een weekendje naar Aruba willen gaan. Eens kijken of het daar net zo mooi is als op Curacao.

Indonesie.

Ben ik al ooit geweest. In Bali. Dat was zo’n chille vakantie. Ik vond het daar zo mooi. Ik beloofde toen aan mezelf dat ik nog ooit terug zou komen. Om dan ook meteen meer van Indonesie te ontdekken.

Panama.

Ik heb ontzettend goede verhalen gehoord over Panama stad. Dat het zo’n leuke stad is. Daarnaast is er ook veel mooie natuur daar, dus het lijkt me ook het ideale vakantie land om de natuur met het bezoeken aan een stad te combineren.

Costa Rica.

Al heel lang staat Costa Rica op mijn lijstje van landen die ik nog heel graag wil bezoeken. Ik hou van mooie natuur, en dan is dat land zeker een goede plek om naar toe te gaan. Ik hoop dat ik hier snel heen zou kunnen gaan voor een leuke vakantie. De mooiste watervallen bezoeken en kleurrijke vogels fotograferen.

visum online regelen

Suriname.

Ik zou heel graag de jungle in willen. En dat zou ik dan het liefste in Suriname doen. Ook gewoon omdat ik heel erg benieuwd ben naar dit land. Want toen ik weg wilde uit Nederland, zat ik er ook nog aan te denken om misschien naar Suriname te gaan. Uiteindelijk leek Curacao me leuker om te gaan wonen, maar voor een vakantie zou ik toch nog een graag een keertje in Suriname willen gaan kijken.

Dit was mijn lijstje. Hierbij nog een fijne tip:

Visum regelen voor je vakantie land.

Voor veel landen heb je een visum nodig, en dat is soms nogal een gedoe om te regelen. Maar zonder komt je het land niet binnen. Ik heb dus nog een leuke tip voor jullie. Je kan namelijk heel makkelijk je visum online aanvragen via deze website –> visum aanvragen. Dus als je een land bezoekt waar je een Visum of een ESTA (Amerika) kun je dat dus op deze website snel aanvragen.

Nou, laten we hopen dat heel dit corona gedoe snel voorbij is en dat de grensen weer open gaan. Dat we weer met z’n allen lekker kunnen gaan reizen. Dat er weer toeristen naar mijn geliefde Curacao kunnen komen. En dat we de wereld weer kunnen gaan ontdekken.

Welk land is het eerste land waar jij heen zou willen voor vakantie als de grensen weer open gaan?

1 reactie

  1. zegt:

    Aan tijd gebrek met al deze opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *