Alsof ik op vakantie was.

sunset trip Curacao | Insulinde

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


Een leuke, vrolijke en vooral zorgeloze week kon ik wel gebruiken. Gelukkig is dat op Curacao prima te realiseren. Je hebt immers altijd vakantie weer. Het is een prachtig eiland. En er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen. Dus gewoon lekker chillen en af en toe doen alsof je op vakantie bent.

Het weekend begon dan ook ontzettend goed. In de middag had ik afgesproken met mijn collega om nog een drankje te doen in Punda. Zij wist alleen niet precies waar de gratis parkeerplaats was, dus ik zou wel even meerijden. Ik stond bij de pondjesbrug te wachten en zij zou daar naar toe komen. Ik denk nog wat duurt dat toch, en zij had zoiets van waar is ze dan. Staat zij in Otrobanda en ik in Punda haha. En net op dat moment stond ook nog de brug open. Even wachten hoor..

Later die middag zijn we gaan varen. Ik vind dat zo fijn he, lekker op de boot. Het ultieme vakantie gevoel. Hier lees je meer over onze boot trip. ‘S avonds wilde ik naar het Riffort, maar op het punt dat ik wilde gaan begon het ineens ontzettend hard te regenen. Het regent de laatste tijd weer wat meer, en jij in Nederland, kan je dat vast niet voorstellen dat we dat hier best wel fijn vinden. Het voordeel van die regen is dat alles weer wat groener begint te worden.

sunset trip Curacao | Insulinde

Zaterdag was het nog steeds wat regenachtig weer, dus we zijn de hele dag thuis gebleven en hebben lekker de hele dag gewerkt. ‘S avonds zijn we eerst even vlug een hapje wezen eten bij Di Zabbia, en daarna zijn we nog naar de bios geweest. We hadden gekozen voor de Infiltrator, wat een erg goede film is.

De dag erna was het gelukkig weer mooi weer. Regen is leuk voor even, maar niet een heel weekend lang. Dan was ik wel in Nederland gebleven haha. Deze dag wilden we iets leuks gaan doen, maar konden niet zo goed kiezen. We twijfelden tussen Kokomo, Cabana en Madero. Alle 3 erg leuk op zondag, maar ondertussen wel een beetje standaard. Dus dachten we, laten we eens totaal ergens anders heen gaan. En zo begon onze terras tocht door het mooiste deel van Curacao.

playa lagun Curacao

Verder ben ik deze week ook weer naar dansles geweest. Als je op Curacao woont, moet je toch op z’n minst de bachata en salsa kunnen, en het begint er ondertussen ook een béétje op te lijken. Voor de dansles hebben we nog een pasta bij De Heeren gegeten, want we redden het qua tijd anders niet als mijn vriend eerst naar huis moet komen na zijn werk.

Donderdag werd onverwachts een erg leuk dagje. Ik was gewoon aan het werk, en m’n broertje appte of ik thuis was, want hij lag bij Kokomo. Nu had ik eigenlijk wel zin om even pauze te nemen, en aangezien ik toch nog naar de winkel moest, die daar in de buurt zit, was ik even langs gegaan. De winkel heb ik die dag niet meer gehaald. Na het strand zijn we nog even naar Punda geweest, want daar is nu elke donderdagavond van alles te doen. En daarna hebben we weer een hapje gegeten bij Di Zabia. Je krijgt daar elke keer een stempel, en na 10 stempels mag je gratis eten. Ik heb er al 6 en loop voorop. Als ik de eerste ben die 10 stempels heeft, krijg ik een versierde stoel, dus daar ga ik voor.

Punda Curacao

En daar is weer een weekje voorbij. Deze ging in tegenstelling tot de vorige weer erg snel voorbij. Zo snel dat ik gister gewoon vergeten was dat het al vrijdag was, en deze blog nog helemaal niet geschreven had. Oeps.

We zitten wel nog steeds in afwachting op onze hypotheek. We hadden gehoopt eind deze week duidelijkheid te krijgen, maar helaas. Nog even afwachten. Ik doe gewoon zoveel mogelijk leuke dingen, zodat de tijd lekker snel gaat.


 

Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *