Hoe was de vakantie in Nederland..

cocktails op Curacao

Na bijna 9 maanden op Curacao stond mijn eerste vakantie naar Nederland gepland.

Hoe het was om weer in Nederland te zijn na zo’n lange tijd:

Eerlijk gezegd had ik er weinig gevoel bij. Het voelde in ieder geval helemaal niet meer als thuis. Zelfs niet toen we het dorpje binnen reden waar ik bijna heel mijn leven heb gewoond. Het deed niets met me. Ook niet toen we langs het huis reden, waar ik ook bijna heel mijn leven heb gewoond. Raar dat het me zo weinig deed.

Het was wel weer heel leuk om iedereen te zien. Maar ook bizar. Het was net alsof ik maar een maandje weg was geweest. Soms was het echt letterlijk van ‘hoe moet ik nu reageren’. Je bent lang weg geweest, maar zo voelt het niet. Het leven gaat daar ook door, maar toch is alles nog gewoon het zelfde. Je hebt het in het begin even over Curacao. Over ons leven. Hoe het is om terug te zijn. Maar niet veel later is het precies het zelfde als 9 maanden terug.

akita inu

^^ En natuurlijk was het weer heel leuk om mijn mattie te zien. De mama van Akira. 

Strakke maar leuke planning.

Ik was maar 8 dagen in Nederland. En om dan iedereen te kunnen zien heb je nogal een strakke planning nodig. We hebben een grote barbecue gegeven. Oké, mijn schoonouders hadden die gegeven, waarvoor dank. We hadden alle vrienden uitgenodigd. Goed idee, zeker voor als je het verder niet al te druk wil hebben tijdens je vakantie. Ik kwam echter naar Nederland voor mijn vrienden en familie, dus ik heb alle dagen compleet volgepland met bezoekjes en dagjes weg met vrienden.

Zo heb ik nog een festivalletje meegepikt. Een avondje wezen stappen ‘net als vroeger’. Uiteraard een dagje wezen shoppen. Ja, we waren met zo goed als lege koffers naar Nederland gegaan, en deze kwamen vol terug. Naar onze favoriete sushi-tent geweest. Waar we geweldig werden ontvangen, en ze nog precies wisten wat we wilden drinken. Lekker wezen uiteten. Gewoon met vrienden afgesproken. Viandellen speciaal gegeten en een echte (!) Mac kroket besteld. En natuurlijk mijn nieuwe petekindje ontmoet, waarvoor ik uiteindelijk deze vakantie geboekt had.

8 Dagen zijn zo voorbij, maar het was lang genoeg. Ik was gesloopt na die week. Of het aan de jetleg lag, of aan mijn drukke planning.. geen idee. Het afscheid is wel weer heel raar. ‘Tot volgend jaar’, is raar om te zeggen. In het vliegtuig vond ik het ook jammer dat het weer zo lang zou duren voordat ik iedereen weer zou zien, en heel even dacht ik om misschien vaker terug te gaan.

Maar eenmaal op Curacao.. Ik werd opgehaald van Hato door een vriend. We hebben even de koffers thuis gezet. De honden geknuffeld. En zijn toen naar het strand gereden om cocktailtjes te drinken. Dat is pas vakantie. Mijn normale leven voelt meer als vakantie dan de vakantie zelf. En daar op het strand, ben ik maar al te blij dat ik hier woon, en niet in Nederland. Want wat is het leven goed hier op dushi Korsou.

Het beviel me zo goed eigenlijk, dat ik in goed overleg met de baas nog maar een aantal extra vrije dagen genomen heb. Zo heb ik nog even lekker genoten van het goede leven hier, maar dat kunnen jullie allemaal lezen in mijn weekoverzicht vrijdag.

cocktails op Curacao

^^ Living the good life @ Curacao. 

 

De vakantie was leuk. Het was geweldig om iedereen weer te zien en te spreken. Maar Curacao is thuis. Dit was de eerste keer dat ik het weer fijn vond om thuis te zijn na een vakantie. 

 

5 reacties

 1. […] Hoe was de vakantie in Nederland.. […]

 2. zegt:

  Het lijkt mij ook heel gek om na zo’n tijd voor de eerste keer terug te gaan. Maar wel een goede bevestiging dat je écht de juiste keuze hebt gemaakt voor jezelf. Er gaat niets boven jezelf goed én thuis voelen <3

 3. zegt:

  Heel herkenbaar 🙂 Ik ben in bijna 2 jaar tijd slechts 1 keer 4 dagen terug geweest. Had ook een etentje georganiseerd want bij iedereen langsgaan is onmogelijk. Ik voelde me ook niet als thuis. Het is zo vreemd dat het leven in NL natuurlijk ook gewoon doorgaat, net als jouw leven, alleen verander je zelf enorm in het buitenland. Je raakt gewend aan dat leven waardoor je in Nederland opeens niet meer dezelfde bent. Heel vreemd gevoel vond ik dat. De volgende keer dat ik terugga is pas over een jaar. Ben benieuwd hoe dat zal zijn…

 4. zegt:

  Ik denk dat het inderdaad wennen is. Heb je dan ook een gevoel van Heimwee als je terug vertrekt? 8 dagen dan heb je veel gedaan in NL. 🙂

 5. Verbaast me eigenlijk niet, dat zo een tropisch leven goed went. Ik zou behalve vrienden en familie ook niks meer met Nederland hebben. Misschien poffertjes ofzo. Blijf nog steeds jaloers (niet op een misgunnende manier!) op je mooi leventje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *