Living the good life @ Curacao

Curacao strand | Daaibooi

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


Het weekend begon weer heerlijk chill. Lekker vroeg gestopt met werken, om nog even te relaxen in m’n hangmatje.

hangmat Curacao

Daarna hadden we afgesproken om met vrienden een drankje te doen en een hapje te eten in het Riffort. We hadden gekozen voor een share dining. Je krijgt dan allemaal verschillende voor-, hoofd- en nagerechten die je samen kan delen. Het was een hele gezellige avond. Later kwam er ook live muziek en werd er weer een dansje gewaagd. Eenmaal afgelopen, hadden we nog niet zo’n zin om naar huis te gaan. We zijn dus nog even naar de Full-moon party geweest. Dat is een maandelijks terugkerend feest op Kokomo beach. Dit was eerlijk gezegd de eerste keer dat ik er heen ging, en ik weet nog niet helemaal wat ik er van moet vinden. Maar het zag er wel leuk uit, met kampvuur en al.

full moon party Curacao

De dag erna ging mijn vriend duiken met een vriend bij Daaibooi. Mooi strand hier praktisch om de hoek, dus ik ben daar lekker op het strand gaan liggen. Helaas heb ik me niet helemaal goed ingesmeerd, dus ik was gigantisch verbrand. Heb er nu nog last van.

Curacao strand | Daaibooi

Die dag was er ook een sport festival bij Sint Joris baai. Er werden de hele dag sporten georganiseerd en ’s avonds kwam een bandje. We zouden de wandeltocht meedoen, maar we kwamen – totaal niet expres – net te laat. Dus dan maar even wachten tot de rest terug was en hebben we daar nog even wat drankjes gedaan. Sint Joris baai is echt prachtig om te zien. Weer heel anders dan de rest van Curacao. Alleen de puinhoop die daar ligt is een beetje jammer.

sintjoris baai Curacao

We hadden het wel snel al weer gezien daar, dus tijd voor het volgende feestje. Een vriend van ons woont in een huis met meerdere mensen, en daar was die avond een feestje en mochten wij ook komen. Hopi gezellig.

Zondag zijn we naar de Grote Knip geweest. Mijn favoriete strandje. En niet alleen van mij geloof ik, want het was er echt gigantisch druk. We moesten zo ver lopen vanaf de auto met onze spullen dat ik de dag erna gewoon spierpijn had van het sjouwen van de koelbox. Waarom mijn vriend die niet droeg? Hij moest de strandbedjes en tas dragen. Wij zijn van die mensen die met een halve inboedel op het strand aankomen.

De avond was weer een dansavond. Hemingway was het deze keer. Live muziekje, goed gezelschap en lekker dansen. Heerlijk avondje.

De grote knip Curacao

Op maandag kun je bij Il Forno onbeperkt pizza’s eten voor 20 gulden. Het slaat echt werkelijk waar helemaal nergens op. Want alsof 1 pizza niet voldoende is.. We hadden met 4 man 10 pizza’s op, en ontzettende buikpijn erna. Nooit meer. Het record staat trouwens op 10 pizza’s voor 1 persoon. Niet normaal toch?

all u can eat pizza bij il forno Curacao

Dinsdag aten we al weer in het Riffort bij Di Zabbia. Wij zijn de trouwste gasten werd ons verteld. Maar het eten is heerlijk, en dat voor 18 gulden voor een hoofd- en nagerecht. Dan heb ik ook niet zo’n zin om zelf te koken. Ook geen tijd voor, want dinsdag is onze dansles. Mijn vriend werkt overdag gewoon en heeft dan niet meer genoeg tijd om op en neer naar huis te rijden aangezien de lessen meestal totaal de andere kant op zijn. Na de dansles zijn we weer terug gereden naar het Riffort om meteen onze nieuwe moves in praktijk te brengen. Elke dinsdag kun je daar rond een uurtje of 9 – 10 een korte workshop volgen en daarna gaat iedereen dansen. Heel leuk om te zien, en om zelf ook een dansje te doen. ‘T is net alsof je in een dansfilm bent daar.

di zabbia curacao

Woensdag was ik jarig. Mijn eerste verjaardag op Curacao. Mijn vriend en ik hebben die dag vrij genomen om het samen te vieren. Overdag hebben we lekker bij Koraal gelegen. Een prachtig zwembad met lekkere hapjes en drankjes. Leuk plekje om mijn verjaardag te vieren.

koraal beachclub curacao

‘S avonds gingen we uiteten. Er is vorige maand een nieuw restaurant geopend in Pietermaai, Blessing genaamd, en mijn broertje werkt daar sinds deze maand. We hebben echt heerlijk gegeten, en is dus ook zeker voor herhaling vatbaar.

Donderdag ochtend ben ik even gaan zwemmen bij Daaibooi strand. Ik ben al een tijdje niet meer in de sportschool geweest, en mijn zin om te gaan is ook even een beetje weg, dus ik dacht laat ik eens iets anders gaan doen. Zwemmen wordt het, en het is echt heerlijk om zo in de ochtend even de zee in te plonzen en wat baantjes te trekken.

playa daaibooi Curacao


Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

2 reacties

  1. zegt:

    Die pizza avond!! Zo goed 🙂 ik wil zo graag weer naar Curacao als ik je blogs lees.

  2. zegt:

    Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Vanaf nu vier je dat altijd in de zon 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *