Ik ben verhuisd!

parasasa beach curacao

Zo dat is al weer even een tijdje geleden dat ik een overzichtje geplaatst heb over mijn leven hier op Curacao. Er is weer veel veranderd. Ik woon ondertussen in mijn nieuwe huisje.

Hoe de verhuizing eraan toe ging..

Stom. Echt heel stom. Alles wat mis kon gaan, ging dan ook mis. Er was iets mis gegaan in de communicatie tussen een vriend van me en mij waardoor hij dacht dat hij me een andere dag zou helpen. Dus ik krijg hem de dag van mijn verhuizing niet te pakken. En omdat ik dacht dat hij me zou helpen, en hij niet de persoon is die ineens niet komt, dacht ik dat hij zich verslapen had. Dus toen ik hem niet te pakken kreeg heb ik een soort van ingebroken in z’n huis. Erg he haha. Maja, hij kon dus niet die dag.

Een andere vriend probeerde toen een pickup te regelen, maar dat lukte niet. En zo kwam het dus dat zondag avond al mijn meubels nog steeds in m’n oude huis stonden, terwijl ik met m’n huurbaas had afgesproken maandag ochtend de sleutels in te leveren.

Maandag ochtend konden ze wel helpen en hebben we nog een poging gedaan om voor 11 uur het huis leeg te hebben. Uiteraard is dat niet gelukt. Gelukkig is mijn huurbaas de moeilijkste niet en vond hij het geen probleem. Na 2 ritjes met de pickup waren de grote spullen in mijn nieuwe huisje en moesten we alleen nog paar keer met de auto op en neer.

verhuizing-curacao

’s Middags gingen ze dus nog een keer naar m’n oude huis, en ik bleef in mijn nieuwe huis. want hoe minder mensen in de auto, hoe meer spullen erin passen. En dan kon ik al wat dingetjes op z’n plek zetten hier. Een kwartiertje later kreeg ik een appje met dat ze zonder benzine stonden voor mijn huis. Top. Helemaal top. Kan er ook nog wel bij. En echt serieus niemand kon hun helpen. Iedereen was op het werk. Ikzelf kon ook niets doen, want zij hadden tenslotte mijn auto bij. Uiteindelijk heb ik maar een oproepje op Facebook geplaatst, en reageerde iemand uit de buurt dat ze een jerrycan benzine uit hun tuin konden pakken. Dat is 1 van de redenen waarom ik zo van Curacao hou. Hier willen mensen nog gewoon helpen omdat het kan. Ook al kennen ze je niet.

Ondertussen wel de nodige uurtjes verstreken. En ik had die middag ook nog een shoot gepland staan. Echt geen idee hoe ik dat moest oplossen, want zonder auto kon ik niet naar de locatie waar we afgesproken hadden. Dus ik belde ze maar met mijn probleem en gelukkig wilden ze mij ophalen zodat de shoot toch door kon gaan.

Mijn hondjes zaten nog steeds op Grote Berg alleen. Volgens mij dachten ze echt dat ze verlaten waren. alle spullen weg. Ik weg. Er was ook geen eten meer, want ik dacht we zijn rond een uurtje of 11 wel met z’n allen, dus ook de honden in mijn nieuwe huis, en dan zouden ze daar kunnen eten. Maja Curacao zou Curacao niet zijn als niet alles 10 keer langer zou duren dan de planning was. Dus ’s avonds laat kon ik ze eindelijk ophalen. Wij met 2 man, 2 honden en een tweepersoons matras in een golfje opgevouwen op weg naar mijn nieuwe huis.

verhuizen-curacao

Ze – en ik ook – vonden het wel even wennen in een nieuw huis. Er staan ook nog allemaal spullen die niet van mij zijn dus kan mijn eigen spullen nog niet allemaal kwijt. De kakkerlakken-mensen zijn nog niet langs kunnen komen, dus er zitten nog levende kakkerlakken hier. En jullie weten ondertussen wel hoe bang ik voor die monsters ben. Ik heb er wel 1 zelf vermoord deze week. Voelde me zo stoer toen.

Het is hier wel echt heel mooi. Een grote palapa in de tuin. Veel groen eromheen. Vogeltjes en hagedisjes die langs komen. Al vraag ik me af hoelang dat nog duurt met mijn honden. Zwembad in de gemeenschappelijke tuin. Echt een beetje een vakantiegevoel krijg je hier. Kan niet wachten tot alles op z’n plek staat. En qua locatie zit ik hier ook wel lekker. Nog steeds dicht bij de stranden. Denk zelfs nog dichterbij. Vlak bij de winkel en werk. Ik ga me vast helemaal thuis voelen hier.

apartement-curacao

Dagjes strand en avondjes uit.

Nou heb ik hier niet heel veel tijd voor gehad afgelopen tijd, toch probeer ik zoveel mogelijk te genieten. Zo ben ik met Pasen nog een middagdagje naar het strand geweest. Samen met een vriendin ben ik naar Parasasa beach gegaan. Ik kende dat strandje eigenlijk helemaal niet, maar het is er best wel mooi. En lekker dicht bij huis. Dus daar gaan we voortaan vaker heen. Dit was wel mijn enige dagje strand afgelopen weken, dus dat is wel een puntje voor verbetering voor komende tijd hihi.

parasasa beach curacao

Er zijn wel wat avondjes geweest dat ik uit ben gegaan. Zo ben ik met Pasen ook nog naar W&W geweest. Hele leuke avond. Eerst lekker wat wijntjes bij mij thuis drinken, en daarna op stap. Afgelopen weekend ben ik ook nog weggeweest. Keizer kwam optreden, dus daar móést ik bij zijn. Was echt een hele toffe avond, en ik sta met hem op de foto.

keizer-curacao

Ook is het nog Koningsdag geweest vorige week. Dat wordt hier net zo grootst gevierd dan in Nederland. Inclusief Koningsnacht. Op Koningsnacht zijn we naar Cabana geweest. Was zeker een leuke avond. Op Koningsdag moest ik werken dus die dag heb ik verder niet veel meer gedaan. Maar hier zijn dan ook overal marktjes en feesten. En ook hier is iedereen in het oranje gekleed. Het enige verschil dit jaar met Koningsdag in Nederland was denk ik een graadje of 25.

koningsnacht-curacao

Win-actie!

Jullie weten dat ik ook begonnen ben met fotografie. Oke, ik fotografeerde al veel, maar nu dus ook voor andere mensen in opdracht. En ik heb al hele leuke shoots mogen doen afgelopen tijd. Echt zo tof om te doen. Ik doe ook nog steeds mijn best om steeds meer bij te leren. Laatst heb ik nog een leuke workshop gevolgd van Heleen Schrijvershof. Eigenlijk heb ik via haar bijna alles geleerd over fotografie. Ze legt het zo duidelijk uit. Zonder allerlei moeilijke termen, maar gewoon in normale mensen-taal. Dit is de fotografie workshop die ik heb gevolgd en ik mag er van haar ook 1 weggeven aan jullie.

Wil jij ook zo’n workshop volgen?

Laat dan een comment achter onder dit artikel met waarom jij wil winnen. Zorg ervoor dat je het juiste mail adres achterlaat, zodat ik contact met je op kan nemen. Woensdag 10 mei maak ik de winnaar bekend onder dit artikel, en neem ik ook contact met de winnaar op.


Zo nu heb ik jullie weer genoeg bijgepraat. Tot volgende week.

 

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

Ben je ook van plan om te emigreren naar Curacao?

Lees dan hier alle info over de praktische zaken betreft een emigratie naar Curacao.

 

17 reacties

 1. Cashmyra Howard zegt:

  Ik wil mee doen met de win aktie. Ik ben sindskort redacteur van ZakenPraat en wil alle social media accounts gaan vullen met eigen foto’s. Heb dan ook een spiegelreflex gekocht met twee lensen en druk bezig met schieten. Maar kan wel wat begeleiding gebruiken!! Misschien is er zelfs wel een mogelijkheid om een barterdeal te sluiten.

  1. Hey Cashmyra, leuk dat je hebt gereageerd! Je kunt me altijd een berichtje sturen via m’n website als je leuke ideeën hebt.

 2. Jacintha Wezer zegt:

  Superleuke actie!
  Ik zou heel graag deze workshop willen winnen. Ik heb pas een nieuwe camera gekocht met de intentie veel familie foto’s te maken. Mijn oma woont in Suriname en ik ga daar over een paar maanden voor het eerst naar toe voor haar 99 ste verjaardag. Heel bijzonder natuurlijk! Maar niet al mijn familieleden uit Nederland kunnen erbij zijn en om die reden zou ik een mooie foto raportage willen maken als herinnering voor mijn kleine nichtjes en neefjes die haar nog nooit hebben gezien en misschien niet meer zullen meemaken.
  Lijkt mij geweldig!

  1. Hey Jacintha, wat een mooi idee! Als je tips zoekt weet je me te vinden 🙂

 3. Naomi zegt:

  Wat een leuke actie! Ik zou heel graag de workshop winnen.
  Ik heb nu enkele jaren een spiegelreflex camera maar heb helaas nooit geleerd hoe ik daar het maximale uit kan halen.
  Met het allermooiste 1 jarige jongetje als model en het voornemen om volgend jaar naar het allermooiste eiland te verhuizen (nog bedankt voor alle info op de site trouwens!) is dat natuurlijk eeuwig zonde. Dus bij deze nogmaals, heel graag 🙂

  Liefs Naomi

  1. Het gaat vooral om je intentie om het te doen. Het hoeft echt niet gelijk allemaal perfect, maar later ben je blij dat je het gedaan hebt. Wat bijvoorbeeld heel leuk is om te doen met een kleintje is ‘een dag uit het leven’ te fotograferen. Ik heb er ook eentje gedaan en ben er nog steeds blij mee. Zeker ook omdat je al die details die je nu zo heel logisch vind, vergeet.

 4. Neel Ouwe zegt:

  Ik zou het super vinden de wokshop te winnen. Heb een paar jaar geleden een spiegelreflex camera gekocht met het idee om mijn kleinzoon te fotograferen. Helaas, ik bakte er niks van en af en toe had ik per ongeluk een leuke foto. Daarna de camera maar laten verstoffen, inmiddels nog een kleinkind erbij en de camera weer 1 keer gepakt en had op goed geluk 3leuke fofo’s.
  Ik zou het graag winnen om mijn kleinkinderen mooi op de foto te kunnen zetten.
  En ik zou dit jaar graag naar Curacao willen en wie weet heb ik dan geleerd mooie foto’s te kunnen maken
  Succes nog met je huisje

 5. Margareth De Jong zegt:

  Hoi, Ik wil graag de workshop winnen voor mijn dochter.(18 jaar) Wij komen 15 juli voor 5 jaar naar Curacao. Vorig jaar hebben wij een spiegelreflex gekocht. Mijn dochter is hier helemaal wild van. Wat zou het leuk zijn als zij op het eiland meer kan en mag leren over dit toestel. Dat zou te gek zijn.

 6. Kayleigh zegt:

  Wat een leuke winactie!
  Ik heb zelf vorig jaar een “goede” camera aangeschaft voor mijn vakantie op ijsland. De foto’s waren redelijk goed gelukt, maar ik haalde niet alles uit de camera.
  Inmiddels ben ik alweer bijna twee maanden op Curaçao en kan ik goed oefenen. Toch blijft het soms moeilijk en zijn de foto’s soms te donker of juist overbelicht. Ik zou graag mooie herinneringen mee naar huis nemen in de vorm van foto’s, en deze workshop zou me daar goed bij helpen. Ik zou het dus graag willen winnen!

  1. Hey Kayleigh, je bent niet de enige hoor. Het kost even aandacht, maar zo te horen ben je al aardig op weg doordat je veel oefent. Uiteindelijk is dat echt hetgene waar je beter door gaat fotograferen.

 7. Wat leuk dat je zo’n fotografie workshop mag weggeven. Ik volg je al een geruime tijd en ik zie dan ook de leuke en minder leuke dingen voorbij komen. Maar ja thats life…. mijn vrouw en ik zijn zo’n 2x per jaar op dushi korsou, wij zijn bevoorrecht dat we een vakantiehuisje op het eiland hebben. Ik vind foto’s maken altijd al erg leuk om te doen (hobbymatig met een compact camera) en mijn vrouw vind het ook wel leuk maar is meer met haar mobiel aan het fotograferen. Ik zou het leuk vinden om zo’n workshop te winnen, maar dan wel als cadeau voor mijn vrouw, zij is zo vaak ziek ivm haar ziekte van crohn. Wij zijn t/m de 13e op het eiland maar de planning is om in december er weer te zijn met kerst en oud en nieuw. Dus mocht ze winnen dan kan ze er gelijk gebruik van maken om de feestdagen mooi vast te leggen. Veel plezier nog in je nieuwe kasa en we kijken uit naar je nieuwe blog.

  1. Wat een toffe site heb je Bas! Ik zou me als ik jou was vooral richten op compositie. Want ik maak zelf ook heel veel foto’s met m’n compact camera en mobiel en door net even wat beter te kijken worden die ook beter.

   1. Bas zegt:

    Leuk te horen dat je onze webpagina leuk vindt, bijna alle foto’s zijn zelfgemaakt vooral die van het appartement, zwembad en van de tuin. Soms zijn het juist de kleine dingen die de foto’s groot maken en die vinden is nog het lastigste.

 8. Sylvia zegt:

  Super dat je foto’s maakt op Curacao! Ik ben er geweest en dacht ook meteen: hier zou ik wel een shoot willen doen! Alleen woon ik in Nederland (helaas). Ik had de workshop even bekeken op de site en ik denk dat dit precies is wat ik zoek! Ik maak al een aantal jaar in opdracht foto’s voor kennissen, maar het resultaat is toch niet altijd hoe ik het wil hebben. Hierdoor ben ik steeds minder foto’s gaan maken, ik vond de teleurstelling soms veel te lastig chteraf. Dit lijkt me een perfecte workshop om toch dat zetje in de juiste richting te krijgen! En wie weet kan ik dan ook wel naar Curacao komen, want als fotograaf verhuist mijn werk gewoon lekker mee… :p Groetjes!

  1. Hey Sylvia, wat stoer dat je alsnog gewoon doorgaat. Ik vind foto’s van bekenden ook nog steeds lastig. Niet omdat ze niet leuk een aardig zijn, maar omdat je het vaak nog beter wilt doen. Misschien is het een goed idee om af en toe ook juist eens onbekenden zoals beginnende modellen te fotograferen? Dan gaat het meer om het leren fotograferen in plaats van het moeten presteren en het moeten maken van het perfecte plaatje waar je kennissen blij mee zijn. Dat haalt waarschijnlijk de grootste druk er wel vanaf.

 9. suze zegt:

  Whoow ook nog eens “snel” verhuizen en dat op n poco-poco eiland! Goed van je om zo’n workshop te volgen. Wil ik ook graag om nou net dat beetje extra in mijn dushicorsowfoto’s te kunnen vangen.

  1. Hey Suze, wat tof dat je ook in zo’n mooie omgeving woont! Dat zal vast mooie foto’s opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *