Als het even niet allemaal mee zit..

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje. 


 

 

Ik wil bijna typen ‘wat een hel van een week’. Maar eigenlijk viel het best wel mee, nu ik erover terug denk. Gelukkig ken ik toch al wel wat mensen waarmee ik goed kan opschieten hier, waardoor zo’n rot week als deze eigenlijk toch wel meeviel.

Vorig weekend was gewoon klote door het slechte nieuws waar ik het vorige week over had. Sorry, dat ik er zo vaag over ben, maar dat doe ik voor de privacy van anderen. Wel kan ik zeggen dat het er gelukkig nu al een stuk beter uitziet dan vorige week.

Dit was ook de week dat we eindelijk naar ons eigen huisje verhuisden. Vorige week zeiden ze dat ze vorige vrijdag of afgelopen maandag onze spullen zouden komen leveren. Vrijdag waren ze niet meer geweest, dus we gingen er van uit dat ze maandag zouden komen. Eindelijk zou ik in mijn eigen bedje kunnen slapen. Wat had ik me daar op verheugd zeg. Maar tja.. We wonen op Curaçao. Het eiland waar vandaag ook 3 dagen later kan zijn.

slaapkamer
^^ Gelukkig konden we 2 bedjes van de buren lenen. 

Maandag kwam die container dus weer niet, en we zaten al in ons huis. De appartementjes waren we vort helemaal zat. Niet dat er wat mis mee was, want we hebben echt in prachtige appartementen verbleven afgelopen tijd. Maar ik was gewoon toe aan mijn eigen plekje. Gelukkig hebben we 2 bedjes van de buren mogen lenen, dus konden we toch ergens op slapen. We hadden ook 2 stoelen en er stond al een tafel en koelkast. Dus we hebben het wel overleefd hoor. Nou dinsdag zou de container écht komen. En ja hoor, eind van de middag kwam die er dan toch nog aan. 1 Hele minuut was ik blij. Totdat de mevrouw aan de telefoon zei dat de container nog niet open mocht. De douane was er namelijk niet meer, en die zou de volgende dag pas de container komen controleren. Weer een kwartier later belde de mevrouw weer terug met de mededeling dat de douane woensdag ook geen tijd had. Dus de container zou donderdag pas uitgeladen worden. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat ik vet pissig was. Hoe frustrerend is het dat al je spullen voor de deur staan maar dat ze nog niet uitgeladen mogen worden.

container-inboedel-curacao
^^ Daar zijn onze spulletjes dan eindelijk. 

Zo nu weer genoeg gezeurd. Eigenlijk ben ik het allemaal wel weer zo goed als vergeten. Want ik zit deze blog gewoon te typen op mijn eigen porch. Aan mijn eigen eettafel. In mijn eigen huis. Donderdag mocht dan eindelijk die container open, en waaw wat gaaf is dat. Al je spullen die je bijna 2 maanden geleden hebt ingepakt zijn er weer. Al mijn schoenen. De spulletjes van Akira – nu mis ik d’r nog meer – die zelf ook al over 2 en een half weekje komt. En mijn bed. Dat is het eerste wat we opgezet hebben, om er vervolgens meteen even op te gaan liggen. Heerlijk!

En behalve dat ik nu dan mijn spulletjes heb, hebben we ook weer allemaal leuke dingetjes gedaan. Vorige week vrijdag zijn we een drankje wezen drinken bij Mundo Bizarro. Leuk barretje. Ik moest even wat leuks gaan doen, en dat was het zeker. De avond hebben we nog afgesloten bij de Barbecue expres, doei goede voornemens.

Zaterdagavond waren we uitgenodigd voor een barbecue.  Ook weer erg gezellig en leuk. En zondag zijn we nog heel even naar Kokomo beach geweest. Even een drankje gedronken om het weekend af te sluiten en de zon de zee in te zien zakken. De zonsondergang is altijd zo mooi daar.

zonsondergang-kokomo-curacao
^^ Bij Kokomo.

De rest van de week zijn we wezen uiteten. We konden namelijk nog niet koken. Vond ik niet zo erg haha. Maandag zijn we bij Deja Vu wezen eten, wat echt heel goed was. Daarna zijn we nog een drankje wezen doen bij Bij Blauw. Dat zit ernaast, en mijn broertje werkt daar, dus moesten we even hem lastig vallen daar. Dinsdag zijn we bij de buurvrouw -restaurant – wezen eten. De brownie met witte chocolademousse is echt heerlijk daar. Woensdag waren we eerst naar de bioscoop geweest. Ik wilde al de hele tijd ‘Bon bini Holland’ zien, en wat is die film leuk. Ik heb echt in een deuk gelegen. Daarna zijn we nog even sushi wezen eten in het Riffort, maar dat is niet echt een aanrader.

Donderdag hebben we natuurlijk de hele dag dozen uit zitten pakken. Alle meubels op hun plek gezet. Écht, dit is zoveel leuker dan dat het klinkt. Ons huisje voelt nu meteen een stuk meer als thuis. De wijk – Grote Berg – is ook zo fijn. De rest van de mensen in Willemstad doen net alsof de Grote Berg aan de andere kant van de wereld ligt, maar het valt echt heel erg mee. Oké, het is ver van Jan Thiel, maar dat is toch niet mijn favoriete plekje. Vanuit hier ben je echt zo in de stad, maar ook zo bij alle mooie stranden. Ideaal. En wat ook leuk is, is dat Maaike – jullie hebben wel vaker over haar gelezen in mijn blogs – schuin tegenover me woont. En iemand anders die ik hier heb leren kennen woont ook op maar 5 minuten lopen. Dus hopi leuk plekje om te wonen

Nou, dat was het weer voor deze week. Ik ga weer verder met dozen uitpakken. Fijn weekend allemaal.

Hier kan je de weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

 

12 reacties

 1. […] Vorige week was iets minder, maar deze week was echt super leuk. Het was de week van carnaval. En ik als Brabander heb dat natuurlijk gevierd. Carnaval wordt hier wel echt heel anders gevierd dan in Nederland. Ten eerste ga je niet verkleed, maar gewoon in je normale kleren. Gelukkig. En de muziek is anders. Beter. oké, véél beter. Tijdens zo’n parade verzameld iedereen zich naast de route. Je kan dan bij een betaalde stand gaan staan. dan kun je zitten en vaak zit er drinken en eten bij, en soms ook een dj. Maar je kan ook gewoon naast de route staan en je eigen koelbox met drank meenemen. […]

 2. zegt:

  wat fin dat je eindelijk je spullen weer hebt, dat zul je wel gemist hebben! Ga ervan genieten!

 3. Sus zegt:

  Ow wat fijn he..je eigen spullen weer! Geniet ervan

 4. zegt:

  Haha nog ffkes succes met dozen uitpakken! Lijkt me inderdaad erg frustrerend, maar nu is (bijna) alles er dan eindelijk 🙂

 5. zegt:

  Arrghh, wat irritant zeg van je spulletjes. Lijkt mij heel frustrerend idd! Gelukkig kan je er later (misschien ;p) om lachen. Fijn dat alles er weer is! Krijgen we ook nog een keer een house-tour? 😉

  1. Diana zegt:

   haha ja ik hoop t. toen was het iig niet leuk 😛
   en tja die housetour. veel vragen erom, maar ik weet het nog niet hoor…

 6. zegt:

  Wat lijkt me dat frustrerend zeg, je spullen staan voor de deur maar je kan er niet bij. Om gek van te worden! Gelukkig kunnen jullie nu genieten van jullie eigen huisje met jullie eigen spulletjes! Lijkt me heerlijk. Fijn weekend!

 7. Zaaaalig je eigen spullen weer om je heen, ik weet zo goed hoe dat voelt!! Wat een heisa over het openen van die container zeg, holy moly. Kan me voorstellen dat je alles dan even minder leuk vindt. Maar nu genieten 🙂 Hebben jullie dit huisje voor onbepaalde tijd? X

 8. zegt:

  Waaauw je huis je spullen, hoppakee! Jeetje, ik zou bijna bang zijn dat je spullen daar nog gejat zouden worden en dat al het wachten voor niks is. Wat fijn dat je spullen mocht lenen van de buren!

 9. zegt:

  Jaaa eindelijk de spullen! Wel heel vervelend van het slechte nieuws in NL, maar gelukkig na wat strubbelingen kon je eindelijk je spullen uitpakken. Lijkt me echt niet fijn om die dagen tegen een container aan de staren die je open wilt maken maar wat niet mag… Nu lekker genieten en wachten op de hond!

 10. zegt:

  Wat heer-lijk dat je spullen er eindelijk zijn en nu prins heerlijk staan te schitteren in je paleisje. Geniet ervan! En nog fijner dat je trouwe viervoeter nu ook bijna komt, je zal de dagen vast aftellen <3

 11. zegt:

  Ik kan me zo goed voorstellen hoe gefrustreerd je bent als je gewoon lekker je eigen bedje voor de deur hebt staan maar er nog niet aan mag komen! En hoe extreem ergerniswekkend het is wanneer dingen elke keer nog verder uitgesteld worden. Des te lekkerder om in je eigen bed te slapen! Is het toch allemaal weer goed gekomen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *