Vrije dagen op Curacao

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


 

 

Deze week was net vakantie, met al die vrije dagen en leuke uitjes

Vrijdag was ik uitgenodigd om mee een quad tour te doen. Ik nam mijn broertje mee, en we hebben echt een super leuke dag gehad. We zagen weer delen van Curacao die we nog nooit gezien hadden. Plekjes waar je met de auto niet zou komen. quad rijden is echt gaaf, en nu wil ik er ook 1 haha. Maja, ook op Curacao groeien er helaas geen geldboompjes. ‘S avonds zijn we bij Equus gaan eten, een restaurantje dat alleen op vrijdag open is. Waar ze de vlees spiesen boven je tafel hangen, en je met je handen eet. Erg leuk. Als afsluiter deden we nog een drankje bij Wet & Wild, waar echt bizar weinig te doen was. Ik gok dat er nog geen 30 man stonden.

Zaterdag gingen we nog meer leuke plekjes van Curacao ontdekken. Ik had de smaak te pakken. We zijn een beetje rond gaan touren, en kwamen weer op prachtige plekjes uit. Klik hier voor de route en foto’s. ‘S avonds was ik samen met vrienden van me uit Nederland naar Zanzibar gegaan. Zoals eigenlijk altijd, was het ook nu weer hopi leuk.

santa martha baai Curacao

Zondagmiddag ben ik samen met mijn vriend bij Karakter geweest. Ik wilde even lekker op het strand liggen en relaxen. Doe ik veel te weinig haha. Daarna hadden we op Mambo beach afgesproken. Eerst hebben we wat drankjes bij Chill gedronken en vervolgens gingen we eten bij Greenhouse/Origami. Ik koos natuurlijk voor de sushi van Origami. Lekker. Ik hou van sushi. De avond hebben we afgesloten met nog een paar drankjes bij wet & wild, maar we gingen op tijd naar huis. Jezelf helemaal vol stouwen met eten voordat je uitgaat is geen goed plan.

Maandag was het dag van de arbeid. Ofja, eigenlijk was dat zondag, maar omdat je zondag altijd al vrij hebt, was deze verschoven naar maandag. I love Curacao. Dus maandag hadden we vrij. ‘S ochtends wilden we naar het strand met de hondjes, maar Binky is niet zo’n held. Toch gingen we, en reden we naar de strandjes van San Juan. Ondertussen had Binky al heel de auto onder gekotst en ging er ook nog eens in liggen. Dus zaten de auto én Binky onder de kots. Nu dachten we, laten we (lees: mijn vriend) Binky even wassen in de zee. Nou, Binky wilde niet in de zee.. Akira heeft het wel naar dr zin gehad, dus volgende keer gaat alleen zij mee. Het is daar trouwens wel super mooi.

san juan strand

In de middag gingen we bij mijn broertje op bezoek. Hij heeft afgelopen weken in een mega villa gewoond, en ik was nog niet eens langs geweest. Dus die middag hebben we daar even lekker aan het zwembad gelegen. ‘S avonds hadden we afgesproken met onze vrienden uit Nederland. En heel origineel gingen we weer bij Greenhouse/Origami eten. Nu ging ik eens voor een gerecht van de Greenhouse. En lekker dat het was.

zwembad-curacao

Dinsdag was verder niets speciaals. Alleen dat m’n auto kapot was. Hij startte al een tijdje niet lekker meer, en nu hadden we hem maar eens bij de garage gebracht. De accu was versleten, en deze hebben ze vervangen. Ow en omdat we die auto ’s middags weer op moesten halen, hebben we maar even samen geluncht bij Royal Thai in Zuikertuintje.

Woensdag was ik maar weer eens naar mijn werk geweest. Door al die vrije dagen was dat al weer ander halve week geleden. Na werktijd hadden we weer afgesproken met die vrienden uit Nederland. Deze keer was het Barbecue-time.

Donderdag was een hele leuke dag. Het was Hemelvaartsdag, dus weer vrij. Net vakantie zo. En zo voelde die dag dus ook. We gingen met collega’s van m’n vriend en andere mensen naar Klein Curacao. We hadden daar lekker gebarbecued, gezwommen en gewoon gerelaxed. En natuurlijk met schildpadden gesnorkeld. Vooral op het einde was echt zo gaaf. Ik lag nog alleen in het water en zag een schildpad z’n koppie boven water uitsteken. De kapitein van de boot zag het ook, en gooide me een duikbril toe. En wow, toen ik onder water keek zag ik echt kei veel schildpadden. Hele grote die de restjes van de lionfish op aan het eten waren. Zo gaaf.

klein-curacao

Zo zie je maar, ook op Curacao moet gewoon gewerkt worden, maar een dagje vrij, is een dagje vakantie. Van die dagen waar ik eerst maanden naar toe leefde, maak ik hier wekelijks mee. En soms dus gewoon 5 keer in de week, als je zoveel vrije dagen hebt.

Tot volgende week en een heel fijn weekend.

Hier kan je alle weekoverzichten teruglezen van afgelopen tijd.

6 reacties

 1. zegt:

  ah heerlijk zeg! Ik vind al die ‘gratis’ vrije dagen ook echt superfijn haha, kan ik ook echt extra van genieten 😀

 2. zegt:

  Het was een gezellige actieve dag met Jack, Marit, Diana en Alex op Quad-Buggy Tour met “ome” Harry van Crazy Tours.
  Lekker even wat anders, daarna nog leuke afsluiter met Medicine Drinks.

 3. zegt:

  Ha ja grappig bij jou zijn die dagen zo’n beetje gelijk aan de dagen in Nederland. Hier in Colombia ben ik echt vaak in de war. Ik belde bijvoorbeeld nog naar de belastingdienst donderdag. Gesloten natuurlijk. Ohja hahaha. Komende maandag hebben wij dan weer een vrije dag en echt ik heb geen idee waarvoor. Maargoed volgens mij maakt niemand dat wat uit, als we maar vrij zijn 😛

 4. Chantal zegt:

  Wat een leventje!

 5. zegt:

  Dit klinkt echt als een heerlijke week! Leuk filmpje ook!

 6. zegt:

  Ja heel relaxed dat ze er rekening mee houden als een vrije dag al op een vrije dag valt. Dan verschuif je hem natuurlijk! Zouden we in Nederland ook moeten doen:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *