Wat wij doen tijdens de quarantaine

grote knip Curacao

Week overzicht: Normaal heb ik altijd hele verhalen over wat we allemaal doen. Waar we heen gaan. En maken we veel leuke dingen mee. Geen 1 week is saai bij ons. Doordat we leuk werk hebben komen we normaal op heel veel mooie en leuke plekjes. Nu is dat wel wat anders.

Al sinds de grensen dicht zijn hebben we vrijwel geen werk meer. En sinds 2 weken moeten we ook nog eens thuis blijven. Dus we kunnen niets meer doen. Super saai. Om er toch nog iets leuks van te maken zijn we begonnen met vloggen. Nooit gedacht dat ik dat zou doen, maar ik moet zeggen dat we de grootste lol hebben.

Gelukkig mogen we sinds deze week wel weer naar het strand. Helaas wel maar van 6 uur in de ochtend tot 9 uur in de ochtend. Maar effe serieus, wie heeft die tijden bedacht? Wie gaat er midden in de nacht zijn of haar wekker zetten om naar het strand te gaan? HET IS DONKER OP DAT TIJDSTIP! Ik krijg een beetje het gevoel dat ze het gewoon zo onplezierig mogelijk proberen te maken voor de bevolking op Curacao. Dat er geen lol meer gemaakt mag worden. Dat er niet meer van het leven genoten mag worden. Maar genoeg gezeurd. Woensdag was onze dag dat we de straat op mochten en dat hebben we dus uiteraard ook gedaan.

quarantaine op Curacao | corona crisis.

We zijn naar Grote Knip gegaan. Toen we aankwamen stonden er nog wat pionnen op de weg. Dus we dachten dat het strand misschien nog dicht was. Toch maar even wezen kijken en er was helemaal niemand. Zo vroeg waren we niet. 8 uur. Een uurtje later moest het strand al weer leeg zijn. Best raar dus. Helemaal als je je even voorstelt dat Grote Knip toch een van de populairste stranden is. Er kwam een politieauto langs. En die reed ook weer weg, dus we mochten wel daar zijn.

We hebben even wat gefilmd – zie hieronder – om je een beeld te geven hoe grote knip eruit ziet als het zo leeg is. En daarna zijn we gaan zwemmen.

quarantaine op Curacao | corona crisis.

Voor de rest zijn we dus vooral thuis gebleven. Dan hebben we wel het geluk dat we heel ruim wonen en dus geen opgesloten gevoel hebben. Ik kan een hele wandeling maken door m’n eigen tuin en naastgelegen mondi. Al waren er laatst wel mensen verdwaald in de mondi hier op Curacao hoorde ik op het nieuws, dus ik ga maar niet te ver.

quarantaine op Curacao | corona crisis.

Eigenlijk ga ik helemaal niet zovaak wandelen. Wat ik wel vaak doe is in onze lekkere strandstoelen zitten en genieten van het uitzicht onder het genot van een glaasje wijn.

quarantaine op Curacao | corona crisis.

En de kinderen kunnen lekker schommelen en spelen de hele dag. Was even leuk, maar het wordt wel weer tijd dat ze naar school gaan. Ze vervelen zich vort thuis en willen naar school.

Ook moet er af en toe opgeruimd worden. En dat vinden de kinderen niet zo leuk. Kijk maar in bovenstaand filmpje.

quarantaine op Curacao | corona crisis.

Yakita moest ook even schoon gemaakt worden. Aan haar hoofd te zien vind ze dat ook niet zo leuk.

We doen ook spelletjes af en toe. En of dat nu zo goed gaat zie je in bovenstaand filmpje. Maar je moet iets om de tijd door te komen toch haha. Misschien is spelletjes hiet gewoon niet zo’n goed idee.

Soms hebben we ook even wat tijd voor onszelf nodig. De kinderen lekker vroeg op bed. En gewoon even doen alsof we echt op date gaan. Dat was een erg leuke avond.

quarantaine op Curacao | corona crisis.

We hebben ook nog een avondje samen met de kinderen pizza gemaakt. Was erg lekker.

Dat waren mijn – niet zo boeiende – avonturen van afgelopen tijd. Laten we hopen dat we snel weer vrijgelaten worden uit ons huis, wat nu meer als een gevangenis voelt. Dat de meeste mensen weer aan het werk kunnen, en zo de schade enigsinds een beetje beperkt blijft. En deze ellende snel voorbij is. Stay safe beste mensen, dushinan.

Tot de volgende keer! Ow en vergeet ons niet te volgen op Youtube. Als je toch onze filmpjes kijkt, kun je net zo goed even subscriben 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *