Werk zoeken in Curaçao

kokomo beach Curacao - mooiste stranden Curacao

Zoals jullie vast al gemerkt hebben, is het laatste tijd nogal stil over onze emigratie. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet mee bezig zijn.

Werk vinden in Curaçao vanuit Nederland.

We zijn nu vooral aan het kijken voor werk. Want ook daar zal gewoon gewerkt moeten worden.

Wat ik jullie nog niet verteld heb.. laatst toen we in Curaçao waren, heeft mijn vriend een sollicitatie gesprek gehad bij een bedrijf. Via via hadden ze gelezen op mijn blog dat hij naar Curaçao gaat emigreren, en werd hij uitgenodigd voor een gesprek. Eenmaal terug in Nederland heeft hij nog een paar gesprekken gehad. Met de vestiging in Nederland en via Skype met de vestiging in Curaçao.

Nu bijna 2 maanden verder, hebben we er toch voor gekozen om niet in zee te gaan met dit bedrijf. Eigenlijk puur om financiële redenen. We hebben gewoon een zakcentje nodig als we die kant op gaan. En zij willen graag dat die dan al in juli voor de vestiging in Nederland gaat werken, waar die heel veel minder zal verdienen dan dat die nu als zelfstandige doet. Om dan vervolgens in januari in Curaçao te beginnen.

Wij hebben zelf zoiets, als we dan toch tot januari nog in Nederland moeten blijven, dan kan hij beter blijven werken waar hij nu werkt, zodat we een mooi spaarcentje kunnen opbouwen. Want de eerste maanden zullen duur zijn in Curaçao. sowieso de verhuizing zelf. Nieuwe auto, borg voor een huurhuis, nieuwe koelkast – met ijsblokjes machine – en dan alle kleine dingetjes nog.

En dan als we eenmaal in Curaçao wonen gaat hij waarschijnlijk gewoon door met freelance werk. Dat is het voordeel van een baan die draait om het internet. Internet heb je overal, dus in principe maakt het niet uit waar je woont. Maar dit staat verder nog helemaal niet vast ofzo, we hebben nog 8 maanden tot het zover is, dus er kan nog veel veranderen in die tijd.

kokomo beach Curacao - mooiste stranden Curacao

En ga ik nog werk zoeken in Curaçao?

Ik ben zelf nog niet aan het zoeken naar werk. Ik hoop dat Akira Swimwear en mijn blog tegen die tijd voor voldoende inkomsten zorgen. Maar daar kan ik nu nog niks zinnigs over zeggen, dat is gewoon afwachten. Ik werk er in ieder geval kei hard voor om het een succes te maken. en mijn bezoekers aantallen stijgen nog elke week, dus dat is wel een goed teken. En terwijl ik vorig jaar blij was met 1 verkochte bikini in de maand, heb ik er deze maand al gewoon 4 verkocht. #Trots.

En mocht dat niet zo zijn, dan kan ik er altijd nog een baantje bij nemen. In de horeca is altijd wel werk te vinden. Niet mijn voorkeur, maar beter iets dan niets, en van daaruit kan ik altijd nog verder zoeken.

Waar een wil is, is een weg.

Zo, nu zijn jullie ook weer bijgepraat.

To be continued…

Klik hier voor ons hele emigratie verhaal.

25 reacties

 1. zegt:

  Spannend allemaal, maar zo goed om je hart te volgen! Ik hoop dat je het succes met je blog behaalt zodat je jouw dromen werkelijkheid kan maken. Ik blijf jullie ‘reis’ hierin volgen 🙂 Liefs, Merel

 2. zegt:

  Het lijkt me ook inderdaad erg lastig om iets te vinden in het buitenland. Je moet net geluk hebben

 3. Een baan vinden in het buitenland blijft moeilijk.

 4. Waar een wil is, is inderdaad een weg! 🙂

 5. zegt:

  Tof, hoe doen jullie dat de eerste tijd dan een huurhuis en daarna op zoek naar een koophuis? Hoe ben je er achter gekomen hoe je alles moest regelen zoals zeecontainers enzo? Lijkt me echt ingewikkeld om al die dingen te regelen

  1. Diana zegt:

   we gaan eerst voor een tijdelijke huurwoning ( vakantie woning) en van daaruit willen we opzoek naar een huurhuis voor de langere termijn. we willen toch wel minstens een jaar daar wonen voordat we iets gaan kopen. voor het geval het toch niet bevalt, dan zitten we in ieder geval niet aan een koophuis vast.
   en hoe ik achter al die dingen kom.. heeel veel googlen en er is een forum over curacao waar ontzettend veel info is te vinden.

 6. […] mijn vriend het aanbod op de baan in Curaçao heeft afgeslagen, wilden ze bij het bedrijf waar hij nu werkt, hem graag nog een half jaar langer […]

 7. Wat ontzettend stoer dat jullie deze grote stap gaan nemen! Er komt veel bij kijken qua regelwerk denk ik, maar curaçao is het waard. Zelf ben ik er 1 x geweest. Heerlijk!

 8. zegt:

  Wat spannend allemaal joh! Veel respect voor jullie keuzes en moed om dit te doen!

 9. zegt:

  Supertof om dit soort updates te lezen Diana! Wel echt een hele stap hoor, om te gaan emigreren.. Als ik je zo hoor moet er flink veel geregeld worden! Maar wel gaaf, en ook wel spannend. Ik hoop dat het gaat lukken, ook met werk vinden! Liefs!

 10. zegt:

  Wat spannend dat jullie willen emigreren. Ik droom al jaren om te emigreren en Curaçao spookt regelmatig door mijn hoofd. Geen idee wat de toekomst me gaat brengen, voorlopig blijf ik nog in Nederland. Maar ik vind het super leuk om te lezen dat je emigratie plannen hebt naar dit mooie eiland! Ik blijf je volgen:)

  1. Diana zegt:

   dromen zijn er om waar te maken! heb je een speciale reden om nu nog in nederland te blijven?

 11. zegt:

  Heerlijk!! Ik heb er een paar goede vrienden wonen, waarvan 1 ook een internet bedrijf heeft. Misschien een leuk contact? Ik zou in 2012 daar gaan wonen, helaas ging alles anders, maar over een paar jaar gaan we zeker weer uit Nederland!!

  1. Diana zegt:

   leuk. wat doet hij/zij dan, als ik vragen mag? jammer dat het toen niet gelopen is zoals je wilde. ben je van plan om dan over een paar jaar naar Curacao te gaan, of ergens anders?

 12. zegt:

  Spannend allemaal emigreren, maar komt vast goed. Waar een wil is een weg, en super van je zwemkleding dat je deze maand er al vier hebt verkocht 🙂

 13. zegt:

  Goed dat je zo gedreven te werk gaat! Wie hard werkt komt er wel.. Veel succes met jullie zoektocht naar een baan. Ik hoop voor je dat tegen die tijd jouw blog/ webshop voor genoeg inkomsten zorgt. Ik vind de collectie in ieder geval er al waanzinnig mooi uitzien!

  1. Diana zegt:

   dankjewel! heel lief 🙂

 14. zegt:

  Wat een grote stap om te nemen, zo knap dat jullie dat durven! Ik hoop voor je dat je blog tegen dan zo goed loopt dat ja vanop het strand onder je parasol kunt bloggen! 🙂

 15. zegt:

  Ik vind je updates altijd zo leuk, ik heb er echt bewondering voor dat jullie je dromen zo achterna gaan <3

 16. Lijkt mij erg moeilijk. Sowieso mis je een netwerk daar en ik denk dat de meeste mensen toch op die manier een baan vinden.

  Hoe staat het eigenlijk met de werkgelegenheid in Curaçao? Ik heb altijd het idee dat er veel werkloosheid is en niet zo veel diversiteit in het soorten beschikbare banen.

  1. Diana zegt:

   werkgelegenheid is net als hier. en een netwerk bouw je daar wat makkelijker op dan hier, dus dat komt wel goed.

 17. zegt:

  Ik vind het zo gaaf dat jullie deze stap gaan nemen, ik ben echt jaloers haha. Wie wil er nu niet op zo’n paradijs wonen? Maar ik begrijp wel dat het wat moeilijk is in het begin om van alles geregeld te krijgen en qua kosten!

 18. zegt:

  Leuk om te lezen! Ik snap de keuze inderdaad wel om die baan niet te nemen, ook al klinkt het misschien mooi dat hij dan iig werk heeft zodra jullie daarheen verhuizen. Maar er komt vast wel iets anders op jullie pad, je hebt nog even de tijd om iets te zoeken! Zijn jullie eigenlijk al druk bezig met het zoeken van een huis etc.?

  1. Diana zegt:

   nee, nog niet, dat gaan we daar pas doen.

 19. zegt:

  Wat leuk om te lezen! Ik wil jullie beide veel succes wensen!
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *