Een bijzondere week.

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee met mijn avonturen op dit tropische eilandje.


 

Dit was een bijzondere week. Er is zo bizar veel gebeurd. veranderd. en er gaan nog grote dingen veranderen.

Ik zal met het leukste nieuws beginnen. We zijn verliefd geworden. Op een huis. Het was liefde op het eerste gezicht. 

We zijn eigenlijk al een tijdje rond aan het kijken of we een mooi huis zien om te kopen. In eerste instantie wilden we perse op de grote berg blijven wonen. Want wat mij betreft de beste locatie van het eiland, en een fijne wijk om in te wonen. Tot we een mooi huis tegen kwamen, iets verder weg. Ik vroeg aan iemand die ik via twitter wel eens spreek, hoe het was om zo ‘ver’ van de stad te wonen. Ik wist namelijk dat zij in Barber woonden..

Het huis wat ik in eerste instantie tegen kwam vond mijn vriend niets, dus die viel af. Maar toevallig – of het had gewoon zo moeten zijn – zaten zij er net aan te denken om kleiner te gaan wonen. Ik had foto’s van de buitenkant van het huis gezien, en van de mooie tuin. Alleen het huis van binnen nog niet. Maar de buitenkant sprak ons al zodanig aan, dat we het wel een kijkje waard vonden.

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver, de afspraak om het huis te bekijken. En mensen, die porch is echt geweldig. Uitzicht op het Christoffelpark. Heerlijk tussen de natuur, maar toch niet afgelegen. Het was echt liefde op het eerste gezicht. En nog gezellig ook. Waar je in Nederland een appeltaart bakt als er mensen je huis komen bezichtigen, zorg je op Curacao dat het bier koud staat. Toen we weer naar huis reden, zeiden we gelijk ‘voor dit huis wil ik wel een kwartiertje langer rijden’.

Oké, er staat natuurlijk nog niets vast. We moeten nog naar de bank en dat soort dingen. Maar het lijkt er dus op dat we gaan verhuizen. En als alles al doorgaat, wordt het ook pas eind dit jaar. Maar ik wilde dit gewoon vast even delen.

Verder die dag had ik ook nog afgesproken met een collega. Ondertussen ex-collega, maar ook weer niet, maar daar zo meer over. 

We willen elkaar verder helpen met onze eigen bedrijven. Dus we gingen even doorspreken hoe we dat aan zouden gaan pakken. Zij heeft websites nodig, waar mijn vriend en ik voor kunnen zorgen. En ik heb iemand nodig die mijn sales doet, waar zij weer goed in is. Dus dan kunnen we mooi elkaar verder helpen.

We zijn even samen wezen eten bij De Buurvrouw, en die avond hoorden we ook dat er wat problemen op ’t werk waren. Ik ga er nog niet veel over vertellen, want ik wil ze nog even de kans geven om het netjes op te lossen, maar anders heb ik volgende week weer een mooi – ofja, niet zo’n mooi – verhaal. (spannende clifhanger he? GTST is er niets bij.)

Ooh, en toen we naar De Buurvrouw reden, was ineens de band van haar auto kapot. En als je ergens geen autopech wilt hebben is het wel op de weg naar westpunt. Er staan geen lantaarnpalen en sommige mensen rijden als gekken daar. Gelukkig waren er hele lieve mensen bij wie we op het terrein de band konden verwisselen.

En wat heb ik verder deze week nog gedaan..

Vrijdag had ik samen met een vriendinnetje een drankje bij Saint Tropez gedronken. Was gezellig en op weg naar de auto voelde ik ineens iets aan m’n arm hangen. Mijn broertje. Die stond bij 27 en toen heb ik ook nog met hem een drankje gedronken.

Zondag had ik dus besloten om niet meer naar mijn werk te gaan. Dus kon ik me lekker laten gaan. Had ik verdiend vond ik. Samen met een vriendinnetje had ik afgesproken bij Saint Tropez – alweer ja – waar we geluncht hadden. Daarna zijn we doorgegaan naar Cabana voor de goedkope cocktails. Daarna happy hour bij Madero. Toen kwam mijn vriend omdat we bij het Papagayo specialty restaurant gingen eten. Het was tenslotte nog steeds restaurant week. En daar kwamen we bekenden tegen waar we later nog mee naar Wet & Wild gegaan zijn. Ik hoefde tenslotte toch niet vroeg op mijn werk te verschijnen de dag erop.

Dinsdag zijn we bij zo’n leuk restaurantje geweest. Dizabia, dat zit in het Riffort. Je kan daar voor 18 gulden eten, en dan kan je kiezen uit 2 hoofdgerechten en uit een nagerecht of koffie. Dus mocht je goedkoop willen uiteten dan is dit echt een aanrader, want het was echt lekker.

Die dag ben ik me ook 2 keer rotgeschrokken. 1: Ik kwam thuis na het sporten, staat ons halve huis blank. Was er iets met m’n wasmachine, waardoor die is gaan lekken. Nooit geweten dat er zoveel water verbruikt wordt tijdens 1 wasje. 2: Akira’s mond zat helemaal onder het bloed. Ik schrok me rot en dacht meteen dat er iets heel ergs aan de hand was. Gelukkig bleek het mee te vallen, en had ze alleen iets te lomp gespeeld met Binky waardoor d’r lip kapot was.

Woensdag kwam mijn zusje samen met haar vriend en mijn nichtje naar Curacao. Ik heb ze opgepikt bij Hato en heb ze eerst even ons huis geshowd. Daarna door gereden naar het werk van mijn broertje, want die hadden elkaar al bijna een jaar niet gezien. En uiteindelijk heb ik ze naar hun resort gebracht. Waar mijn vriend ook heen kwam, en toen hebben we daar op het strand even met z’n allen wat gegeten.

zonsondergang bij jan thiel beach

 

 

4 reacties

 1. zegt:

  Oehhh leuk van dat huis!! Ben benieuwd =D

 2. zegt:

  Wat leuk dat jullie een huis hebben gevonden! Ben heel benieuwd! Fijn weekend!

 3. zegt:

  Spannend van dat huis. Ben benieuwd! Ook naar het werkverhaal trouwens.

 4. zegt:

  Heel benieuwd naar het verhaal op je werk. En naar het nieuwe huis. Duimen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *