Recept: gehakt pasteitjes

Een heerlijk simpel receptje, dat er wel heel erg leuk uitziet. handig dus voor als je eters krijgt, maar eigenlijk geen tijd hebt om uitgebreid te koken. Zo zet je toch wat leuks op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram gehakt
  • 400 gram groenten – ik had gewoon een zak gewassen en gesneden groeten uit de winkel met prei, rode ui, rode peper en champignons.
  • Peper, zout en kruiden naar wens
  • Flinke scheut ketjap
  • 6 rijstvellen – ik gebruikte ronde vellen met een doorsnede van zo’n 20 cm.
  • Olie
  • muffinvorm

Bereidingswijze:

Bak het gehakt in een pan met wat olie. Als deze bijna klaar is dan gooi je er de groenten bij. Lekker kruiden. De ketjap erbij, en goed doorroeren.

De rijstvellen houd je even onder de koude kraan en leg je daarna op een vochtige theedoek. De rijstvellen worden nu soepel.

De muffinvorm vet je goed in met wat olie. Pak een rijstvel en leg deze met het midden in een vorm. Vul deze met het gehakt mengsel en vouw het rijstvel dicht. Strijk er nog een klein beetje olie overheen, en herhaal met de overige rijstvellen.

Zet de muffinvorm 20 minuten in de oven op 180 graden.

makkelijk en snel recept

Lekker met wat koriander en chilisaus.

Eet smakelijk!

Follow

Diana

Laat een reactie achter bij Marjon Reactie annuleren

5 reacties op “Recept: gehakt pasteitjes

  1. Tiffany

    Bedankt voor het recept. Ik heb nog rijstvellen liggen die aan de datum zijn, dus ik ga je recept dit weekend proberen. ben benieuwd!

    Reply