Bloggers life

een blognaam bedenken.

Bloggers life.

Een nieuwe serie blog artikelen is geboren op mijn blog. Bloggers life. Deze serie komt elke dinsdag online. In elk artikel stel ik een vraag, waarop meerdere bloggers hun antwoord geven.


 

De vraag van deze week:

Hoe ben jij op je blognaam gekomen?

 

Saranda.

Ik heb ‘vroeger’ meerdere blogs gehad en het verzinnen van een leuke naam vond ik altijd het lastigste! Voor deze blog ging dat iets meer uit zichzelf. Ik wilde niet persé mode of fashion in de titel hebben staan. Ik wilde een blognaam waarin ik mijn eigen roepnaam kwijt kon en waarmee ik me niet zou binden aan 1 specifiek onderwerp. Altijd heb ik al iets gehad met de term Serendipity en toen was daar ineens het idee om mijn blog Sarandipity te noemen! Speaking of Serendipity haha. Na een paar jaar ben ik dan ook nog steeds helemaal happy met mijn naam. Wel heb ik er ‘by SarandaAdriana’ aan toegevoegd. Dit omdat ik onder de naam SarandaAdriana een eigen onderneming heb. Sarandipity zie ik tegenwoordig als onderdeel van mijn bedrijf SarandaAdriana.

Cat.

De naam Chicarica heb ik al een jaar of 15 geleden bedacht. Ik vond het eng om mijn eigen naam te gebruiken voor een persoonlijk blog, dus besloot een alter ego te verzinnen. Chicarica betekent “rijk meisje”. Ik ben een meisje dat zich rijk voelt, zonder rijk te zijn. Mijn bedrijf heet Chicarica Producties. Ik ben fotograaf, boek- en teksteditor, blogger en social media/personal branding specialist). Uit deze naam is ook het blog van De Rijke Meisjes ontstaan, dat ik 2,5 jaar geleden samen met een vriendin ben opgestart. Op mijn persoonlijke blog Chicaricas Avonturen.com (dat dit jaar 10 jaar bestaat) blog ik over alles wat mij rijk maakt, zoals fotografie, dingen die ik meemaak, hotspots en mijn werk, terwijl De Rijke Meisjes.com meer een community is voor levensgenieten op een low budget, met een weekagenda vol gratis events, de beste plekken waar je voor weinig kunt eten in Amsterdam etc.

Sylvahna. 

Mijn blognaam is gewoon mijn eigen naam. Ik heb een persoonlijke blog, dus mijn eigen naam vond ik het beste passen.

Mieke.

Ik wilde een korte naam waarvoor mensen geen 30 tekens in hun url moeten intypen. Handig om te onthouden en wat toch past bij mij. Ik wilde niet perse schrijven over 1 onderwerp zoals beauty. Het moest dus iets zijn met een algemene naam niet zoals beautybymieke of iets dergelijks. Ik schrijf over veel onderwerpen en het is maar net wat me op dat moment te binnen schiet. Op eens kwam ik op Miek’s Mind. Waar ik aan denk of wat mij bezig houdt, daar schrijf ik over.

Judith.

Mijn vriend en ik waren lekker aan het brainstormen terwijl we mijn site opzetten. Ik geloof dat hij toen met deze naam is gekomen. My Foodblog, voor de hand liggender kon het wat mij betreft bijna niet. Ik kon niet geloven dat de URL nog vrij was, dus dat was een soepel begin!

Celeste. 

Ik heb lang getwijfeld over mijn naam. Uiteindelijk besloot ik een middag lang alle woorden op te schrijven die met mij te maken hadden: van geneeskunde studeren, naar thee drinken, naar onhandig zijn en tot motorrijden. Echt alles schreef ik op. Ook schrijf ik woorden en zinnen op die ik mooi vond klinken. Uiteindelijk is hier A Cup of Medicine uitgekomen. Waarom? Ik wilde vooral persoonlijk bloggen over datgene wat ik allemaal leuk en interessant vind. Maar ik studeer ondertussen ook geneeskunde en vind dit ontzettend interessant. Vandaar dat ik het schrijven van artikelen combineer met een ‘kopje geneeskunde’ erbij.


 

Hoe ik op mijn blognaam gekomen ben. 

Toen ik eenmaal besloten had om een persoonlijke blog te beginnen, was de naam eiland meisje eigenlijk ook meteen bedacht. Het kwam gewoon zo in me op. Ik vond het leuk klinken, het was makkelijk om te onthouden, en het slaat op de toekomst, als ik op Curaçao woon. Perfect dus. Natuurlijk bestond die al. Had ik weer. Dan maar een streepje er tussen?

Ik had ergens gelezen dat een streepje in je URL niet de beste keuze is, dus ik andere namen bedenken, maar niets was meer goed genoeg. dus uiteindelijk toch maar gewoon voor eiland meisje gekozen, en er toch maar gewoon een streepje tussen gezet.

 

een blognaam bedenken.

 

Nu is de beurt aan jou. Hoe ben jij op je blognaam gekomen?

35 reacties

 1. michelle zegt:

  hi,

  ik heb zelf zo veel moeite om een goede en mooie blognaam te vinden. Zat eerst te denken aan my curvy life, maar de .com was al bezet. Zat daarna te denken aan iets met mijn naam Michelle of een afkorting zoals Mies, maar kan niet echt iets bedenken. Mieslife vond ik ook niet echt klinken en LifeofMies ook niet echt. Jullie misschien enig idee???

  groetjes
  Michelle

 2. zegt:

  Hi

  Ik ben al een paar maanden bezig om een naam te verzinnen voor mijn blog. Ik wil graag een blog naam die echt past bij waar ik over wil bloggen.
  Wil graag gaan bloggen over dat ik jong moeder ben geworden en over andere dingen in mijn leven en wat ik zoal leuk vind om te doen.
  Zijn er hier mensen die mij daar een beetje bij kunnen helpen….?

  groetjes inez

 3. zegt:

  Wat leuk om te lezen! Ik was er snel over uit. Ik heb een dalmatiër, dalmatiërs worden ook wel dollemaat genoemd. 😀

 4. zegt:

  Wat leuk om te lezen! En dat tussen streepje doet het dus best goed 🙂

  Diyaata is Afrikaans (Mandinka) en heeft meerdere leuke betekenissen waaronder: united, sweet, friendly.
  Ik heb een Afrikaanse, Mandinka, vriend en zocht een origineel mooi woord wat niet te ingewikkeld was. Tadaa! Vooral ‘united’ vind ik bij mij passen.

 5. zegt:

  Leuk om te lezen! Eigenlijk is het vaak zo dat de naam gewoon heel erg voor de hand ligt he? Mijn blognaam bestaat uit steeds de eerste twee letters van mijn namen; LE = leoni DI = Diana HE = Helsdingen. Mijn eigen bedrijf heet HELEDI en het is een beetje op elkaar geïnspireerd.

 6. zegt:

  Ik vind jouw blognaam erg leuk gevonden :).
  Mijn blognaam is gewoon mijn eigen naam, haha. Niet zo spectaculair dus!

 7. zegt:

  ik wou iets leuk en iets interessant. ik heb er een paar maanden goed nagedacht over de naam. Sanntje komt van sanne. Dus net zoals mijn voornaam met twee nn. Zo klinkt het toch net even anders.

  1. zegt:

   Leuk! Ik wil zelf ook een beetje zo’n soort naam. Gewoon eentje die simpel maar toch ook nét niet te voor de hand liggend is zoals gewoon je eigen voornaam 🙂

 8. zegt:

  Ik wilde iets dat totaal niet op andere blognamen zou lijken. Dejlig betekent leuk in het Deens en spreek je uit als dailie dat op het engelse dayly lijkt. Bovendien is het woordt delight ervan afgeleid en ook degelijk.
  Het is een beetje lastige naam, maar doordat het lastig is, doen mensen hun best het te onthouden. Als ik me aanmeld op events dan weten ze altijd meteen wie ik ben. :).

  1. Diana zegt:

   leuk dat je reageert, want ik was eigenlijk al benieuwd naar jouw blognaam. en nu weet ik ook hoe ik het moet uitspreken. ik zei altijd (in mijn hoofd dan) dèjlieg haha.
   fijn dat een toch wat moeilijke naam in je voordeel werkt.

 9. zegt:

  Ik ben met mijn blog begonnen om mijn ‘road to NYC’ bij te houden; de weg naar de NY Marathon op 1 november dit jaar. Het had natuurlijk heel makkelijk kunnen zijn, maar ik wilde wel graag een naam die ik ook ná de marathon zou kunnen gebruiken, want schrijven vind ik leuk dus wie weet wat er verder uit voortkomt? Een vriendin kwam vervolgens met de naam ‘Marjon in the City’. The City kan natuurlijk van alles zijn; de stad waar ik ben opgegroeid, waar ik nu woon, New York, andere steden waar ik ben geweest/nog naar toe ga. Ik hou van reizen en met deze naam kan ik nog alle kanten op!

 10. zegt:

  Ik had een lijstje met vijf potentiële namen opgesteld en die voorgelegd aan vrienden en familie en daarnaast een poll op Facebook geplaatst. Daar kwam uiteindelijk de naam Corners of the World uit. De naam toont al dat er niet over één specifiek land wordt geschreven, maar dat ik naar zoveel mogelijk hoekjes wil afreizen – of dat nu in de rimboe in Zuid-Amerika of in hometown Den Bosch is. Bovendien kan ik er in de toekomst nog alle kanten mee op – reisgidsen onder de naam Corners of the World, een hostel of reisbureau met dezelfde naam etc. etc. Een tip voor startende bloggers: check allereerst of jouw urlnaam beschikbaar is. Heb je straks al van alles voorbereid, blijkt die url niet meer beschikbaar te zijn….

 11. zegt:

  Ik wou zelf een blognaam die nergens aan vast zat. ik zie mijzelf niet als een niche schrijven. Tevens zit ik er over na te denken om een eigen domein naam te komen. Hierbij kan het wezen dat ik mijn naam moet gaan veranderen. Naar wat? nog geen idee eerst de grote stap zetten van een domeinnaam aankopen

 12. Leuk om te lezen! Ik kan me goed voorstellen dat je niet altijd je eigen naam in je blog wilt hebben, zeker niet als je een heel persoonlijke blog schrijft, maar persoonlijk ben ik heel blij dat ik het gedaan heb. Ik vind het streepje in jouw naam trouwens wel grappig Diana, omdat ik altijd gelijk denk aan: oja, er staat een streepje tussen, daardoor vergeet ik het nooit en is het een soort handelsmerk geworden haha

 13. zegt:

  De naam ” I am A Passionista ” is ontstaan toen ik tijdens mijn zwangerschap baarmoederhalskanker heb overleefd. Sindsdien heb ik me omgedoopt tot Passionista….die geniet van al het kleins die me een lach bezorgd. Ik blog nog niet zo heel lang….en waarschijnlijk niet zo klassiek als vele anderen. Maar ik blog vooral met de bedoeling positiviteit te verspreiden….dat mensen es nadenken waar het in het leven soms echt om draait 🙂

  1. zegt:

   Em met klassiek bedoel ik dat ik nog een hoop te leren heb hoe het allemaal draait en zeilt…the world of blogging 🙂

 14. zegt:

  Wat leuk om te lezen 🙂

 15. zegt:

  Mijn blog heet Another Chapter omdat het nog een stukje is op het web wat van mij af komt. Ik startte in 2013 met een beautyblog. Maar eind vorig jaar bedacht ik me dat ik ook echt over andere dingen wilde schrijven. Niet alleen over beauty. Ik wist ook dat een blog met een beautynaam niet los van beauty gezien kan worden. Zodoende wist ik dat ik een tweede blog wilde starten. Na lang nadenken werd de naam Another Chapter gekozen. Ik vind het zó toepasselijk. Niet alleen op mijn blogsituatie, maar ook omdat het toch wel de zoveelste blog is op het world wide web.

 16. zegt:

  Mijn blognaam was even goed nadenken. In een opwelling ben ik met mijn boekenblog begonnen. Eerst dus onder mijn eigen naam. Later bleek dat ik toch liever iets anoniemer wilde blijven. Ik ben namelijk een boekenblog en geen lifestyleblog dus ik hoef niet op de voorgrond.
  Toen heb ik zitten denken wat echt mijn ding was. Want boekenblog zijn er al 100.000. En toen kwam het eigenlijk heel snel. Serendipity het woord wat ook al achterop mijn iPod gegraveerd stond omdat ik de betekenis zo geweldig mooi vind. “fortunate happenstance” or “pleasant surprise”
  Omdat ik zelf ondervonden heb dat Serendipity vaak te vinden is in boeken en het woord ook voorkomt uit een boek was het heel makkelijk om er books achter te plakken. Zo is mijn blognaam echt mij en heeft hij ook een diepere betekenis.

  Liefs, Marjolein

  1. zegt:

   Wat leuk, nog een blogger die met Serendipity aan de slag is gegaan!
   Ik zal eens een kijkje nemen op je blog, ben ook wel benieuwd wat je van mijn blognaam Sarandipity vind 🙂

   xxx Saranda

 17. zegt:

  Mijn site heeft ook een streepje ertussen, het leek me gewoon logischer dan aan elkaar. 🙂
  Wat leuk om te lezen hoe anderen op hun naam komen! Bij mij zijn het m’n mama en oma die op de naam kwamen. Ik vind dit echt leuk omdat de naam zo nóg meer betekenis krijgt. Mijn mama had toen ik klein was allerlei kaartjes getekend, een eentje ervan was een parodie op de Mona Lisa, ze had er Mona Lena onder geschreven. 🙂
  x, Lena

 18. zegt:

  Het staat er op, wat leuk! Bedankt voor de vermelding, leuk artikel.

 19. zegt:

  Altijd leuk om te lezen waar alle blognamen vandaan komen! Mijn naam: Sabsstyle spreekt min of meer voor zich, mijn naam is Sabine..mijn stijl van bloggen: Sabsstyle, 2 in 1 zul je denken.
  Maar nee, ik ben vanaf mijn 18e een trouwe feestganger, hardcore, hardstyle en meer van die herrie. Vroegâh (2003 tot 2010) zat ik op partyflock.nl! En jawel..mijn naam daar was: Sabsstyle.
  Eigenlijk doet het mij denken aan de goede oude tijden, en ik sta achter mijn stijl, mijn interesses etc. De perfecte blognaam voor mij.

  1. Diana zegt:

   vroegahh zat ik ook op partyflock. nog steeds zie ik net :’) maar ik las alleen maar mee en zei niks 😛
   en heb ook de nodige feestjes op mijn naam staan. hardcore is me net iets te, maar hardstyle hou ik wel van. had je niet van mij verwacht ofwel 😛

 20. zegt:

  S-Diary staat voor mijn naam, S van Suzanne en diary is dagboek in het Engels. Ik wou eigenlijk een persoonlijke blog waarop ik mijn verhaal kwijt kon, maar het is nu veel meer dan dat en daar ben ik eigenlijk wel blij mee! Ook ik heb het streepje in mijn url.

 21. zegt:

  Wat een leuk artikel is het weer geworden! Blijf dit echt een hele leuke serie vinden, extra tof natuurlijk als je eigen stukje terugleest! Ondanks dat het inderdaad vaak wordt afgeraden om er een streepje tussen te zetten, heeft het ook wel weer iets. Ik vind je naam in ieder geval heel leuk! 😉

  1. Diana zegt:

   dankjewel! mede mogelijk gemaakt door jou! hihi. en ik vind het met een streepje er ook beter uitzien. maar als je tegen iemand je blog zegt dan blijft eiland meisje toch beter hangen dan eiland streepje meisje haha.

 22. zegt:

  Bij mij ging het heel vlot. Ik vroeg aan mijn vriend: ‘heb jij een idee?’. Zijn antwoordt: ‘Creastine’ En voila. Soms moet je niet moeilijk doen zeker 🙂

 23. zegt:

  Ik heb echt maanden lopen tobben. Ik vond het zo moeilijk. Ik wilde iets algemeens, omdat ik over meerdere onderwerpen wilden bloggen. Eigenlijk over alles wat me bezighoudt en over de dingen die ik leuk vind. In films en series hoorde ik vaak de uitdrukking: ’that’s not my cup of tea’. En ik dacht: Mijn blog is wel my cup of tea. Dus zodoende!

 24. zegt:

  Blijven awesome artikelen dit XD

  Mijn blognaam komt voort uit mijn liefde voor slechte woordspelingen. Mijn blog is vrij persoonlijk getint – dus wilde ik mijn eigen naam er ook wel weer in laten terugkomen.

  In het dagelijkse leven reageer ik altijd heel snel als mensen woorden als zoiets, sowieso ofzo gebruiken. Gooi er beetje foute spelling tegenaan en je hebt Zowiezoe!
  Sowieso Zoë dus XD

 25. zegt:

  Hi Diana, wat leuk dat je mijn verhaal over mijn blogs hebt gebruikt! Erg leuk om te lezen ook hoe anderen aan hun blognaam zijn gekomen! Weet je waarom jouw naam mij zo aansprak en waarom ik op je blog terechtkwam? Ik ben al vanaf mijn 12e eilandfreak en voel mijzelf ook een soort van eilandmeisje :-). Veel succes met je blog! Groetjes, Cat (Chicarica)

  1. Diana zegt:

   dat is een leuke manier hoe je op mijn blog gekomen bent 😀

 26. Door heel veel woorden op te schrijven en een soort woordweb te maken. Uiteindelijk rolde Artisticstateofmind eruit!

 27. zegt:

  Die bloggerslifeartikelen van je zijn zo fijn!
  Echt super tof om te lezen “behind the blog “. Ik kijk er telkens naar uit, nu al uitkijken naar volgende week dus !

  Ps je weet men antwoord op deze vraag al dus die heb ik maar even in het midden gelaten. Veel liefs

  1. Diana zegt:

   dat vind ik nou leuk om te horen! dankjewel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *