Living the beachlife.

mambo beach - sea aquarium beach curacao - mooiste stranden

Dat ik van de zomer en het strand hou is geen geheim. Ik vind het heerlijk om de hele dag op het strand te vertoeven. En lekker ronddobberen in helder blauw water vind ik ook niet vervelend.

Vandaag ga ik mijn mooiste en leukste strand-momentjes met jullie delen.

Ik denk dat surfen toch wel bovenaan staat. Mijn eerste lesje had ik in Hawaii genomen. Veel te duur en met een veel te grote groep. Maar toen ik uiteindelijk stond.. Geweldig was dat. Ik voelde me alsof ik de wereld aankon. Zo’n enorme kick geeft dat.

surfen in hawaii - eerste surfles

^^ De allereerste keer dat ik op een surfboard stond. De golf moet je er even bij denken. 

Later heb ik nog in Bali gesurft en in Brazilië. En vooral het surfen in Brazilië zal ik nooit meer vergeten. Daar lag ik op mijn surfbordje rond te dobberen met uitzicht op een belachelijk mooi strand met een groep dolfijnen om mij heen. Prachtig was dat. Ultiem geluksmomentje.

Schildpadden zijn ook geweldig om tegen te komen. In Hawaii kwam ik ze verschillende keren tegen. Op het strand, tijdens het snorkelen en tijdens het bodyboarden. Ik weet nog dat ik lekker op mijn bodyboard lag te relaxen in het water. Voor mij waren 2 jongetjes naar me aan het wijzen. Ik dacht nog wat moeten die van me. Totdat ik naast me keek en zag dat naast me een schildpad ook lekker aan het relaxen was. Totdat er een hoge golf kwam. Ik pakte de golf met m’n bodyboard, de schildpad met zijn schild. En toen was die weer verdwenen..

schildpadden in hawaii

^^ schildpadden die het strand op komen. Mensen van de Natuurbescherming legden er touwen omheen zodat mensen niet te dichtbij kwamen.

Haaien willen de meeste mensen niet tegen komen. Maar een baby hamerhoofdhaai is toch best schattig hoor. Ik stond tot mijn knieën in het water en ik zag hem ineens aankomen. Hij kwam echt heel dichtbij. Daarna zwom die langs de kust om alle kinderen het water uit te jagen, wat een erg grappig gezicht was. Maar de gedachte dat de moeder haai dan ook ergens rond moest zwemmen was minder grappig.

haaien in hawaii

^^ Zo dicht bij de kust zat die. Gelukkig stond papa in het water met de camera. 

Wat ook zeker niet op dit lijstje mag ontbreken, zijn de happy hours in Curaçao. Een amstel bright op het strand, de zon die langzaam de zee in zakt, met een heerlijk muziekje dansen op je blote voeten in het zand. Dat was toch ook wel ultiem genieten. Vooral de gedachte erbij dat we in de toekomst elk weekend zo konden beginnen maakte het extra fijn.

happy hour curacao

^^ Le boyfriend en ik bij Mambo.

Heb jij ook nog van die mooie strandmomentjes? Laat die dan hieronder in de reacties achter. Ik vind dat namelijk heerlijk om te lezen!  

16 reacties

 1. jan zegt:

  hey hey,

  kan je op curacao eigenlijk goed surfen ? en heb je er hoge golven of eerder lage ?
  groetjes,
  jan

 2. […] hier ook mijn leukste strand momentjes. Zoals surfen tussen de dolfijnen en een echte haai tegen komen in de […]

 3. Wauw! Wat een mooie herinneringen zijn dat. Ik kan me nog heel goed een full moon party op Koh Samui herinneren. Maar ook gewoon hier in Zeeland, na het werk doorrrijden naar het strand is heerlijk! Eten en drinken mee en een min mini mini vakantie momentje creeeren zomaar doordeweeks 🙂

 4. zegt:

  Wow, wat een leuke herinneringen! Ik kan momenteel alleen denken aan die keer dat mijn moeder mijn broer enkele minuten kwijt was in de zee, maar dat telt niet zeker?!

 5. zegt:

  Wilde zeeschildpadden en een haai? Wauw! Dat zijn zeker kippenvel momentjes <3

 6. zegt:

  Wat een heerlijke blog. Zoals je weet, is ‘beach girl’ ook mijn middle name. Bijna elk vrij momentje ben ik er te vinden. Ik vind eten en drankjes drinken op het strand terwijl de zon ondergaat het fijnste dat er is.

 7. zegt:

  I love the beach. Vind het ook heerlijk aan het strand, lekker genieten van zon, zee en misschien wel knappe jongens.

  1. Diana zegt:

   hahaha ja zeker mensen (mannen) kijken is ook altijd leuk op het strand.

 8. zegt:

  Lekker hoor. Ik ben echt te clumsy for surfing gewoon… :’D

  1. Diana zegt:

   haha ik bak er ook niet zoveel van. maar die 10 keer vallen is die ene keer dat je staat zeker wel waard haha.

 9. Wat een prachtige ervaringen heb jij opgedaan! Vorig jaar hebben vriend en ik met de Caretta Caretta schildpadden op Zakynthos (Griekenland) gesnorkeld. Een liefde is ontstaan en daarom begin ik volgend jaar met mijn PADI open water! Surfen heb ik alleen nog in Nederland gedaan, maar Hawaii staat zeker op de lijst! 😉

  1. Diana zegt:

   gaaf dat je je padi gaat halen! zou ik ook wel willen, maar ik kan niet zolang onder water helaas. ooit 1 keer gedoken en het was echt prachtig, daarna wel oorpijn helaas, maar t was t wel waard haha.

 10. Wauw, hele mooie strandervaringen! 😀 EN die baby haai ziet er toch wel schattig uit, hoewel ik niet graag mijn tenen in zijn buurt zou willen hebben haha

  1. Diana zegt:

   hahaha hij beet niet 😉

 11. zegt:

  Prachtige foto’s van je verschillende strandvakanties Diana!
  Als ik op vakantie ga wil ik graag veel zien van het land waar ik dan ben. Mij zul je dus vrijwel nooit een hele dag aan een strand vinden.

  1. Diana zegt:

   dankjewel! ik wil ook altijd veel zien, maar dagjes strand horen voor mij toch ook zeker bij m’n vakantie haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *