Lekkerste pizza ever

recept zelfgemaakte pizza pesto geitenkaas

Pizza, wie is er niet gek op?

Vroeger haalde ik altijd gewoon de pizza’s uit het vriesvak in de supermarkt. Prima te eten.

Nu niet meer. Nu maak ik ze zelf. Want prima is niet goed genoeg meer. Nu doe ik het niet meer voor minder dan goddelijk. En deze pizza ís goddelijk.

De bodem haal ik wel altijd kant en klaar. Ooit eens zelf gemaakt, en heel de keuken zat onder de bloem. Dat was – voor mij – niet voor herhaling vatbaar. In het koelvak bij de supermarkt vind je verschillende bodems. Op de verpakking staat dat die voor 4 personen is, maar wij eten die met z’n 2e op. Want pizza.

Dit receptje is dus voor 2 tot 4 personen.

Ingrediënten pizza pesto-geitenkaas

 • verse pizzabodem

voor de pesto:

 • 3 handjes verse basilicum
 • 3 el olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • handje geraspte grana padano
 • klein handje pijnboompitten.

toppings:

 • 1 bolletje mozzarella
 • 150 gram geitenkaas (zo’n rolletje)
 • 50 gram grana padano
 • halve courgette
 • halve rode ui
 • handje walnoten
 • 2 el honing
 • handje basilicum

Bereidingswijze:

Pesto: doe alles bij elkaar in een keukenmachine of ga met een vijzel aan de slag. Verdeel de pesto over de bodem. Snij de mozzarella, geitenkaas, rode ui en courgette in dunne plakjes, verkruimel de walnoten en verdeel dit ook over de bodem. Doe dan de honing erover, rasp de grana padano erover en zet in een kwartiertje in de oven op 200 graden.

Als die klaar is kun je er nog een handje basilicum op doen.

recept zelfgemaakte pizza pesto geitenkaas

Als je eenmaal deze pizza geproefd hebt, dan hoef jij ook nooit meer een diepvriespizza. Goddelijke combinatie dit!

Dit is btw wel een echte caloriebom, maar moet kunnen af en toe toch?

Heb je nu ook zo’n zin in pizza?

 

9 reacties

 1. zegt:

  Ziet er heerlijk uit! Mooie foto’s ook

 2. […] nog geen inspiratie? Ga lekker zelf pizza maken! Diana laat je zien hoe je gemakkelijk zelf de lekkerste pizza ooit maakt! En nu heb ik trek van al dat lekkers, […]

 3. Oh damn, dit kan niet anders dan goddelijk zijn! Wel wat meer werk, maar dan heb je ook wat. Als ik zelf pizza maak, heb ik vaak zo’n pakket van de supermarkt waar een rol deeg en een potje saus in zit, heel handig.

 4. Hahaha, moet inderdaad af en toe kunnen. Want pizza. 🙂

 5. Pffff, nouja…. ik ga wel weer naar de winkel….. want vanavond wil ik dit eten!! Hahahaa!! Ziet er heerlijk uit!!

 6. zegt:

  Deze ziet er inderdaad erg verrukkelijk uit. Het is erg jammer dat ik zelf geen goede oven heb om dit te maken. Eens even kijken wiens oven ik hier voor zou kunnen lenen! 😉 Daarnaast houd ik niet zo van geitenkaas, dus wellicht dat ik deze zou weglaten, maar dat zou geen probleem moeten zijn denk ik. Jammie. Courgette en rode ui en pesto lijkt me de perfecte combi!

 7. Het ziet er lekker en gezond uit.. jam jam. Behalve de geitenkaas, dat lust ik niet.

 8. zegt:

  DiepVIESpizza’s zijn sowieso waardeloos 😉

 9. zegt:

  Zelfs nu het nog zo vroeg is, krijg ik trek in een pizza, haha! Hoewel ik de geitenkaas van deze variant zal vervangen. Geitenkaas vind ik echt gruwelijk vies, oeps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *