Hoe word je een fashion blogger.

short combineren outfit shoot

Fashion blogger zijn is tegenwoordig meer dan alleen een spiegelfoto uploaden en delen met de wereld. Tegenwoordig zie je foto’s op fashion blogs die mooier zijn dan de campagne shoots van grote merken. Menig meisje droomt niet meer van een modellen carrière, maar van een carrière als fashion blogger.

Maar hoe word je dan een goede fashion blogger?

Tip 1. Koop een hoed. Zonder hoed maak je het sowieso niet. Want ooit een fashion blogger zonder hoed gezien?

short combineren outfit shoot

Tip 2. It’s all about the lens. Tegenwoordig is het not done om met je mobiele telefoon een spiegelfoto te maken. Kan niet meer. Dus koop je een spiegelreflex camera. Al je zuur verdiende centjes zitten in die camera. Ga je ermee aan de slag, blijkt dat je nog niet die mooie wazige achtergrond hebt. Je hebt dus ook nog een speciale lens nodig. Kun je daar ook nog voor sparen.

Tja, niemand heeft gezegd dat een leven als fashionblogger goedkoop is.

Tip 3. Eigenlijk is je blog niet eens het belangrijkste. Merken zijn tegenwoordig helemaal in de ban van Instagram. Dus zonder ‘zoveel K’ Instagram volgers ben je helemaal niets. Hoe je er aan komt? Spammen, spammen en nog meer spammen. Volgen en ontvolgen, en als dat allemaal niet werkt dan koop je ze gewoon.

Niet mijn stijl – ik heb dan ook jammer genoeg geen K bij mijn volgers staan – maar in de fashionblogwereld is alles geoorloofd.

Tip 4. Meld bij elke post die je deelt op facebook, hoe ontzettend zenuwachtig je bent, en hoe ongelooflijk nieuwsgierig je bent wat je volgers er van vinden. Ik maak me hier ook wel eens schuldig aan. Het werkt!

Tip 5. Ga naar minstens 100 verschillende andere fashionblogs, en laat daar een reactie achter met ‘mooie outfit, XX [je blog URL]’. Let op, niet je naam maar URL. En het artikel lezen is nergens goed voor, gewoon door scrollen tot de reacties. Scheelt een hoop tijd.

Tip 6. Zorg dat de foto er heel spontaan uitziet. Zoals ik al zei, spiegelfoto’s zijn uit. ‘Spontane’ foto’s zijn hip. En ook zoveel mooier! En psst, niemand hoeft te weten dat je stiekem een uur bezig bent geweest voor die ene foto waarop je heel nonchalant een nipje van je Starbucks koffie neemt die ondertussen al lang koud is.


Oké, neem niet alles serieus. En vooral nummer 5 niet, want als ik iets irritant vind is het dat wel. En ik ben niet de enige, dat kun je terug lezen in de reacties op dit artikel.

Dit artikel is uiteraard geschreven met een dikke knipoog. Ik hou van fashionblogs! Van goede, dat wel. Van mensen die echt een eigen stijl hebben, mooie foto’s gebruiken en ook nog eens een leuke uitstraling hebben.

Als ik je nog even echt wat advies mee mag geven. Het hoeft niet allemaal meteen perfect te zijn. Je hoeft niet meteen duizenden Instagram volgers te hebben. Zorg dat je eruit springt op jouw manier. Dan komt dat allemaal vanzelf wel. misschien niet zo snel als je zou willen, but that’s life.

Focus je ook vooral op de leuke kant van bloggen. Ook al maak je het nooit als fashionblogger, je heb wel mooie foto’s van jezelf. Leuk voor later.

hier zijn mijn pogingen om zo af en toe eens in de schoenen van een fashionblogger te staan. 

26 reacties

 1. Haha, erg leuk artikel Diana! Al ruim vier jaar oud, maar ondanks dat niet minder relevant!

 2. zegt:

  erg handig, ik ga het zeker proberen, Maar ik ben ook veel van lifestyle. Kan je daar ook tips over geven? Zal ook handig zijn 🙂 bedankt!

  1. Diana zegt:

   je weet dat dit artikel niet al te serieus bedoeld is? 🙂

 3. Ik houd wel van deze post met een knipoog! Let’s be honest, er zit een kern van waarheid in 😉

 4. Hahah wat een leuk geschreven artikel! Af en toe ook wel herkenbaar 🙂

 5. zegt:

  ik zit met plezier al je artikelen door te lezen, je schrijft echt geweldig <3

 6. zegt:

  haha leuk en grappig om te lezen , ik hou wel van zo een dikke vette knipoog artikels. 🙂

 7. zegt:

  Haha akelig herkenbaar. Ik vind het ook jammer dat alles tegenwoordig zo perfect moet en soms vraag ik me ook echt af “hoe ben jij in godsnaam zo populair geworden”. Niet omdat ik de persoon niet mag of jaloers ben maar puur ondat ik denk, wat is er zo bijzonder aan haar stijl? Daarnaast wordt ik ook een beetje moe van alle “hoe wordt je succesvol” artikelen. Dit is dus een erg leuke parodie 😉 xx

 8. zegt:

  Haha leuk artikel! Eigenlijk ben ik het wel overal mee eens :p Sowieso heb ik het idee dat elk meisje met een mooi koppie, een gemiddelde kledingstijl en een veel te dure camera (inclusief vriendje die gedwongen wordt foto’s te maken) fashionblogger kan worden tegenwoordig. Dit geldt niet voor iedereen hoor, er zijn wel degelijk meiden met talent, maar het valt me wel op de laatste tijd haha.

  1. Diana zegt:

   hahahaha jaa dat vriendje dat gedwongen wordt moest er nog bij. ik dwing de mijne ook 😛

 9. Hahahha vooral niet lezen en gewoon een bericht achter laten hilarisch. Vind het erg leuk geschreven maar ik beloof je ik lees je wel 🙂 je krijgt wel een xoxo en een follow op bloglovin

  1. Diana zegt:

   haha ja ik zie het zoveel gebeuren dat je reacties ziet waaruit blijkt dat iemand het artikel helemaal niet gelezen heeft. of maar half. prima, maar laat dan geen reactie achter toch 😛 en dankjewel voor de follow! altijd leuk 😀

 10. zegt:

  Haha grappig, ik heb toevallig net een artikel online over waarom ik geen fashion blogger zou kunnen zijn. Wel goede tips!

  1. Diana zegt:

   jaa leuk artikel dat van jou. daar hou ik van haha. maar met deze tips wordt je toch binnen no time een fashionblogger 😉

 11. zegt:

  niets is irritanter dan wanneer mensen fashion bloggers of niet een reactie achterlaten waar ze nog een keer hun link van de website in elkaar zetten, ik zou dat persoonlijk niet als tip mee geven want er zit ook een website vakje. En ben het er ook niet helemaal mee eens dat je als fashion blogger altijd maar een hoed moet dragen kan met genoeg andere items ook! Spontane foto’s vind ik wel echt heel leuk en geeft het toch een veel minder geposeerd idee!

  1. Diana zegt:

   euhh… alexa, lees het artikel nog eens 🙂 maar dan helemaal 😛

  2. zegt:

   Haha 🙂 Ironisch

 12. Haha ik kan er wel om lachen !

 13. Haha zit een grote bron van waarheid in! Vooral punt 1 en 6!

 14. Hahhaha… je neemt ze wel op de hak. Grappig ja die dingetjes vallen me ook zo op. Ik zie ook Insta dat veel fashionbloggers een witte achtergrond hebben, dat vind ik overigens wel mooi 😉

  1. Diana zegt:

   haha ja mag zo af en toe toch wel eens 🙂 en ja een perfecte feed is natuurlijk ook nog belangrijk. vind ik ook wel mooi hoor.

 15. Hahaha, koop een hoed! Ik moest hier even om lachen, maar zo’n gek idee is het eigenlijk helemaal niet.

 16. Heerlijk artikel hihi. Hier zouden sommige mensen nog van kunnen leren.. Zonder knipoog haha 😉

  1. Diana zegt:

   haha ja ik bedoelde met een knipoog vooral dat mensen niet alle tips serieus moeten nemen. zoals volgen en ontvolgen op instagram, en spammen enzo is natuurlijk vet irritant, maar het gebeurd wel zo ontzettend veel.

 17. Misschien toch maar fashion blogger worden… 😉
  Ik heb erg moeten lachen om dit stuk, leuk!

 18. Leuk om te lezen. Koop een hoed inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *