Grootste ergernissen op vakantie

papagayo beach - stranden curacao

Vakantie is natuurlijk heel erg leuk. Ik denk dat op vakantie gaan toch wel mijn grootste hobby is haha. Heerlijk ontsnappen aan het dagelijkse leven. Mooi weer. Mooie omgeving. Palmbomen..

Maar toch heb ik wel een paar ergernissen tijdens mijn vakanties hoor.

Laten we beginnen met de grootste sport in een hotel. Of camping. Of eigenlijk overal waar veel Nederlanders komen. Dat handdoekje leggen. Ja, sommige mensen zijn daar echt heel goed in. Die zetten daar zelfs de wekker voor. Iedereen wil dat beste plekje hebben. Vroeg in de ochtend al. Wat natuurlijk heel erg logisch is als je pas om 3 uur aan komt kakken bij het zwembad. Maar lieve handdoekjeslegger, ik pleur je handdoek gewoon op de grond en pak je bedje. F*ck jou!

papagayo beach - stranden curacao

De meeste grote hotels hebben het welbekende hoteldansje. Leuk hoor. Ik doe ook echt wel mijn best om mee te doen.. En nu een draai naar links. Ow shit, de andere links. Waarom ben ik altijd de enige die de verkeerde kant op gaat? En waarom ben ik altijd die gene die naar rechts zwaait als iedereen naar links zwaait. En als ik het pasje eindelijk onder de knie denk te hebben, komt er al weer een nieuw pasje. Jaaa, met z’n allen naar voren.. ow, toch niet.. Naja ik ga wel weer op mijn stoel zitten en bestel nog een piña colada. Een paar uur – en cocktails – later probeer ik het nog maar een keer.

Ik weet niet of jij wel eens naar een all-in resort gaat? Nou, ik wel. Heerlijk vind ik dat op z’n tijd. Maar ook dat brengt zeker ergernissen met zich mee. Wat dacht je van de dronken Russen. Om 11 uur in de ochtend al. Hoe krijgen ze dat toch voor elkaar als de bar pas om 10 uur open gaat..

En sorry voor alle mama’s, maar hou a.u.b. je kinderen bij je. Als ik graag een groepje kinderen om me heen heb rennen, of graag nat gespetterd wordt in het zwembad, dan neem ik er zelf wel een paar! Ik kom hier voor m’n rust. Oké, en voor de zon en cocktails. Maar in ieder geval niet om door jouw kinderen lastig gevallen te worden.

Nog iets waar ik me echt aan erger. Stinkende mensen! Is het nu echt teveel gevraagd om je even te douchen – of desnoods een deo-douche te nemen – als je vervolgens 10 uur dicht naast anderen mensen zit? En laat stinkende kazen, eieren, of wat je ook bij je hebt ook liever dicht totdat je het vliegtuig uit bent. Alvast bedankt.

Nu ben ik ook heel benieuwd naar jouw grootste vakantie ergernis?

*a.u.b. met een korreltje zout lezen. Ik wilde je echt niet beledigen hoor.

19 reacties

 1. […] weer zo herkenbaar, die moest in the Best of van juli. Diana van Eiland Meisje schreef over haar grootste ergernissen op vakantie; van hoteldansjes tot gillende kinderen en nog veel meer. En in mijn herinnering zie ik me weer met […]

 2. zegt:

  Haha, dronken Engelsen bedoel je! Die kunnen er ook wat van zeg., pfff

 3. zegt:

  Haha veel dingen zijn herkenbaar! Vooral irritante kinderen (maar ik hou in het algemeen niet zo van kinderen, haha) en dat handdoekje klaarleggen, uggh.

 4. zegt:

  Wat leuk om te lezen. Sommige dingen zijn echt herkenbaar. Ik wil rust op vakantie ;-).

 5. zegt:

  Misschien is het al een stille hint van de reisorganisatie als het hotel als kindvriendelijk wordt aangeprezen 😉 Ik ging als kinderloze dan ook op vakantie in juni, als alle kinderen nog naar school moeten. En dank nu de kinderanimatie in de meeste hotels op mijn blote knietjes 😉 Verder heb ik een hekel aan dronken en luidruchtige mensen, ooit in Tunesië zat het hele zwembad vol met telefonerende mensen, een hele dag lang. Gek werd ik er van.

  1. Diana zegt:

   haha ik ga bijna altijd buiten het hoogseizoen. en zelfs dan zijn ze er hoor. hoeven die niet naar school ofzo denk ik dan.
   en wat een rare mensen om de hele dag te gaan telefoneren. zal een leuke telefoon rekening worden dan hahaha.

 6. zegt:

  dat handoekje leggen inderdaad…

  Maar ook een ergernis is, dat veel Engelsen ( trouwens ook de Nederlanders ) zo vaak zo luidruchtig moeten overkomen. Alsof ze zeker willen weten dat men weet dat ze er zijn. En sommige engelsen hebben niet in de gaten dat veel mensen hun kunnen verstaan, als ze praten over iemand anders BAH

  1. Diana zegt:

   ooh ja dat is ook echt vervelend.

 7. zegt:

  Die dronken Russen, haha. Zo herkenbaar!

  1. Diana zegt:

   ja he. de laatste keer dat ik in egypte was zaten we in een hotel wat eigenlijk 3 hotels waren. 2 vooral voor de russen en 1 voor alle andere mensen. en de russen mochten alleen in hun eigen gedeelte komen hahaha.

 8. zegt:

  haha vooral dat stuk over de kinderen vind ik erg herkenbaar. Ik vind kinderen echt wel leuk hoor.. maar niet als ze over mijn handoek rennen en met zand zitten te strooien naast mijn bedje. Ik snap dat ouders ook vakantie willen maar niet ten koste van mijn rust AUB.

  Maargoed.. ik kies mijn vakanties tegenwoordig dan ook zo uit dat er ook voldoende plekken zijn waar geen kinderen komen en daar betaal ik graag extra voor 🙂

  1. Diana zegt:

   nee idd ouders mogen best vakantie hebben, maar breng je kinderen dan naar zo’n opvang ofzo als je er zelf niet op wilt letten. voor mijn volgende vakantie ben ik idd ook aan het kijken naar een hotel voor 13+ want zelfs buiten de schoolvakanties zijn er nog te veel naar mijn zin haha.

 9. zegt:

  Leuk om te lezen! Ik vind het ook altijd vervelend als mensen honden meenemen op vakantie, heel de camping wordt dan wakker geblaft.

  1. Diana zegt:

   haha ja dat kan ik me voorstellen.

 10. zegt:

  Herkenbaar! Spetterende kinderen vind ik ook vreselijk

  1. Diana zegt:

   ja ik vind dat ook echt verschrikkelijk. ik hoef geen water in me ogen.

 11. zegt:

  Ooooh dat hoteldansje. Haha, zo idioot vind ik dat. Heel dirty dancing. Wij zijn vorig jaar last minute naar een heerlijk all in resort geweest in Playa del Carmen. Het was daar echt top. En als je zonder kinderen kwam, mocht je in een speciaal gedeelte waar kids niet toegestaan waren. Ik vind kinderen hartstikke leuk, maar niet op vakantie als ik net een siësta aan het houden ben op mijn bedje en er een naast me begint te gillen. Dus dat was heerlijk.

  1. Diana zegt:

   dat klinkt idd wel heel heerlijk! daar zou ik ook nog wel eens naar toe willen. is straks lekker dichtbij 😛

   1. zegt:

    Caracol in Playa del Carmen. Last minute heel goed te betalen via Arke en helemaal fantastisch! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *