Het afscheid en de eerste dagen in Curaçao.

Weekoverzicht – Elke vrijdag vat ik mijn week samen. Zo neem ik jullie mee in mijn laatste avonturen voordat ik naar Curaçao verhuis en sinds deze week, mijn leven op Curaçao.


 

Afgelopen vrijdag hebben we ons uitgeschreven bij de gemeente, en al onze koffers ingepakt. En ik zat zelfs onder het gewicht wat ik mee mocht nemen. Ruim zelfs. We waren klaar om te gaan. Nog een paar leuke uitjes en dan is het ook tijd om te gaan. ‘S avonds waren we nog naar de verjaardag van mijn petekindje geweest. Het kindje van 1 van mijn beste vriendinnen. Het was gezellig en meteen de laatste avond dat we met z’n allen samen waren. Althans voor nu. Als ik op vakantie ben in Nederland kunnen we ook nog gezellige avondjes plannen.

Zaterdag was nogal een stressvolle dag. Als antwoord op ons mailtje ‘hoe laat komen jullie de auto maandag ochtend brengen’ kregen we ‘de auto is gestolen, dus we storten de borg terug en leveren geen auto’. Ik was zo kwaad. Heel de dag nog een nieuwe auto proberen te regelen, wat uiteindelijk ook gelukt was. Dachten we toen nog..

Die dag gingen we ook nog langs mijn zusje, haar vriend en m’n nichtje. Ze waren gelukkig al weer terug uit het ziekenhuis. Ook van hun afscheid genomen, maar zij komen zodra m’n nichtje voldoende hersteld is van de operatie deze kant op om vakantie te vieren.

Eenmaal thuis vlug gedoucht en mezelf een beetje toonbaar gemaakt, want we gingen chique uiteten ’s avonds met onze ouders. We zijn bij Wollerich in Sint Oedenrode geweest en wow, wat was dat lekker. De avond verliep wel niet helemaal vlekkeloos. Na een uurtje kregen we al verschillende telefoontjes. De honden waren weggelopen. Dus totale paniek. Mijn schoonmoeder werd niet lekker en tot slot kwam ik er ook nog achter dat mijn goede armband kwijt was. Gelukkig is alles opgelost. Mijn oom, die in de buurt woont, heeft de honden weer op hun plek gezet. M’n schoonmoeder knapte weer op. En mijn armband lag in de auto.

wollerich

^^ Dit was zo lekker!

En toen was het dan zover. Zondag 13 december. Amper geslapen. Niet door de spanningen maar omdat we tot laat nog heel ons papierwerk bij elkaar moesten zoeken en printen voor de emigratie. Door alle stress van zaterdag was dat die dag er even bij ingeschoten. Maar het was dus eindelijk zover. Dus wij op weg naar Schiphol, waar ook meer familie en vrienden langs zouden komen om ons uit te zwaaien. Dit was echt even een heel emotioneel momentje. Had ik van te voren niet verwacht dat het zo heftig zou zijn.

De vlucht zelf duurde echt lang. De tijd ging zo sloom. Maar eenmaal op Curacao vergeet je dat ook meteen weer. Het was heerlijk warm. En mijn broertje stond ons al op te wachten.

Hij bracht ons naar ons appartement en daar hebben we ons vlug even omgekleed. Eventjes iets zomers aan. En de teenslippers natuurlijk. Daarna zijn we naar Mambo gereden, waar we nog een paar drankjes gedronken te hebben. Wat een lekker gevoel. Heerlijke muziek. Lekker temperatuurtje. Amstel Bright in de hand. Op het strand, palmbomen overal. En dan het besef dat je niet meer weg hoeft. Geweldig.

zwembad-apartement-curacao

^^ Het zwembad bij ons appartement. We zijn echt blij met dit appartement, het ziet er super mooi uit en is lekker ruim. Hier houd ik het best wel een maandje vol.

De dag erna waren we natuurlijk al vroeg wakker door de jetlag. Dus ik even vragen aan de gene waarvan we de auto zouden huren hoe laat ze ‘m komt brengen. ‘misschien vanmiddag, want nu is er geen auto’. Serieus waarom reageren mensen op mijn oproepje als ze helemaal geen auto kunnen leveren. Zaten we dus nog zonder auto. Na zo’n beetje elk bedrijf wat ik kon vinden gebeld te hebben, maar weer een oproepje geplaatst op Facebook. Een huurauto vinden op dit moment is een hel. Uiteindelijk toch nog gelukt. Helaas kwam de auto wel pas rond half 5, en zaten we dus de hele dag vast in het appartement. Op zich niet erg. Als je eten in huis zou hebben. Op een gegeven moment dachten we, dan gaan we te voet wat zoeken, maar er zit echt helemaal niets in de buurt. Uiteindelijk vond ik – toen ik alle kasten open aan het trekken was in ons appartement – een halve pak pasta en wat olijfolie en kruiden. Eten! We hadden gewoon eten!

curacao

^^ Was prima te eten hoor. Als je honger hebt. 

Toen we de auto eenmaal hadden, zijn we maar snel boodschappen gaan doen. Daarna zijn we lekker sushi gaan eten. Daar had ik wel trek in na alleen een bordje pasta die dag haha.

Dinsdag zijn we eerst even nieuwe telefoon kaarten wezen halen. Dan zijn de belkosten niet zo duur. Daarna hadden we een afspraak bij de makelaar, zodat we even kennis konden maken, ook met de verhuurder. En daarna zijn we nog de leges gaan betalen voor onze VVR aanvraag. Deze moet je eerst bij de Girobank gaan betalen voordat je je afspraak hebt. Toen we dat allemaal gedaan hadden, had ik eigenlijk geen zin meer om nog meer te regelen, dus zijn we maar terug gereden naar het appartement.

Dinsdag middag had ik afgesproken met Maaike. Haar spreek ik al best een tijdje via internet en nu konden we gewoon in het echt afspreken. We hadden afgesproken bij Cabana op het strand en het was erg gezellig. Gelukkig maar, want we worden zo goed als buren straks haha.

Woensdag zijn we opzoek gegaan om een auto te kopen. Zonder resultaat. Rond de middag zijn we bij Hemingway – op Mambo beach – gaan zitten, waar we ook wat gelucht hebben. Was erg lekker daar. De rest van de middag hebben we gewerkt. Want ook dat moet gebeuren. ‘S avonds zijn we even Punda in gegaan. Gewoon even wat rond gelopen daar, alle mooie kerst lichtjes bekeken en nog een drankje gedronken.

hemingway-curacao-strand

^^ Bij Hemingway. Prachtig uitzicht. 

pondjesbrug-kerstverlichting-curacao

^^ De pondjesbrug. Prachtig verlicht. 

Donderdag hadden we een afspraak om onze VVR aan te vragen. Een uur voor afspraak kwamen we erachter dat we de helft van onze papieren niet hadden, dus nog vlug gaan kopiëren en printen. Komen we aan waar we moesten zijn, was er op de security na niemand. ‘Nee hoor, ik heb geen afspraken staan hier, er is niemand hier’. Later kwamen we erachter dat we de afspraak een paar uur vroeger hadden. Niet mijn schuld! Verder hebben we die dag nog een nieuwe auto gekocht, maar die gaan we maandag pas over laten schrijven op onze naam, dus we hebben ‘m nu nog niet.

Na al dat geregel hebben we natuurlijk wel even wat ontspanning verdiend, dus zijn we daarna samen met mijn broertje naar Lagun gereden. Ik vind dat echt 1 van de mooiste stranden van Curaçao. Of de grote knip.. Ik kan niet kiezen. Op de terugweg nog even lekker gegeten bij Seaside terrace en toen was deze week al weer voorbij.

playa-lagun-curacao-strand

^^ Playa Lagun. Zo mooi.

Ik had al verteld dat we nog woonruimte zochten voor de laatste weken van januari, en nu hebben we iets heel leuks bedacht. We hebben dit appartement nog voor 2 dagen extra kunnen reserveren. En daarna gaan we een weekje naar Bonaire. Ik dacht als we toch nog iets moeten zoeken, waarom dan niet op 1 van de andere eilanden. Dan hoeven we nu alleen nog maar voor de laatste week van januari iets leuks uit te zoeken.

Ondertussen ben ik ook alles bij aan het houden, hoe je het beste alles kan regelen als je hier heen gaat verhuizen. Zodat het bij jou misschien iets soepeler verloopt dan bij mij. Ik ga een handige checklist maken – die je dan ruim van te voren al moet checken en niet pas een uur voor je afspraak – zodat je alles bij je hebt.

En mensen vragen me wel eens om tips omtrent het regelen van de emigratie. Tip 1: check de tijd van je afspraken zodat je op tijd komt.

Bij deze wil ik jullie alvast een heel fijn weekend wensen.  

 

14 reacties

 1. Nancy zegt:

  Hoi Diane
  Ik wil heel graag je verhaal lezen, maar in de goede volgorde. Misschien kijk ik niet goed, maar zit er een logica in?

  Gr Nancy

 2. Veel plezier en succes met het opstarten daar!! De blijheids kriebels zijn geweldig na zo een verhuizing 😀

 3. Supergaaf! Maar wat een chaos, al komt dat vast wel goed! En dat zwembad <3

 4. Wendy zegt:

  Hoi hoi,

  Ik blijf met veel plezier je blog lezen en vind het super dat je bezig bent met een checklist en informatieverstrekking, dat zal mij vast gaan helpen als het voor ons zo ver is. Ondertussen heb ik via Dos Mundos ook een hee naslagwerk “praktisch Curacao” besteld, waarin alles omtrent geregel en emigratie naar curacao staat..

  Groetjes Wendy

 5. Ingrid zegt:

  Welkom op het mooie eiland! En dat qua die huur auto’s… wen er aan want het is een goed voorbeeld van hoe heel veel dingen hier gaan 😉
  Mag ik vragen in welke wijk je nu verblijft?

 6. zegt:

  Oh ja joh dat gevoel dat je niet meer weg hoeft is ZO FIJN!!!! Nog steeds als ik iemand uitzwaai op het vliegveld in Bogotá heb ik dat gevoel: ik mag hier blijven! 😀 Heerlijk meid nu voor jou! Eindelijk op je plekje. Chaos in de eerste dagen, maar dat komt ook wel weer goed 🙂

 7. zegt:

  Wat een chaos zeg maar wat een leuk idee om een weekje naar Bonaire te gaan ! Even lekker bijkomen van al het geregel haha!
  Succes met alles nog, ik lees altijd met plezier 🙂

  1. Diana zegt:

   ja het was idd een beetje een chaos deze week haha. En dankjewel!

 8. zegt:

  Wat een droom dat je er nu echt bent. Dat zwembad! <3 Heerlijk dat je nog even met vakantie gaat.

  1. Diana zegt:

   ja echt eindelijk ben ik er. mooi he dat zwembad. heb er nog wle niet in gezwommen haha.

 9. Jeetje wat een chaos, hopelijk gaat het vanaf nu allemaal wat soepeler!
  Maar fijn joh, je bent gewoon daar!! Wauw!!

  1. Diana zegt:

   haha ja dat hoop ik ook, dat het vanaf nu wat soepeler gaat verlopen 😉
   en ja gaaf he dat ik er nu eindelijk ben 😀 het heeft zo lang geduurd.

 10. Je tip is wel een goede al houden de lokale mensen zich hier ook niet echt aan 🙂
  Ik had genoeg patiënten die een afspraak hadden, maar gewoon pas drie uur later kwamen opdagen. Heel handig want zo had ik soms een uur helemaal niks om vervolgens 5 patiënten tegelijk te hebben. Oh ja en als het regent komen veel mensen ook gewoon niet opdagen. Tsja het regent goed excuus toch 🙁

  1. Diana zegt:

   haha ja ik weet ’t. tijden worden hier niet zo nauw genomen. Maar t is toch zuur als je aankomt en er is niemand meer :’)
   voor jou ook zuur met je werk toen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *